به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،« یحیی جهانگیری سهروردی» کارشناس مسائل مذهبی و مدیرکل ارتباطات علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی ایران با اشاره به فعالیت آموزشی خود در دانشگاه بینالمللی قرقیزستان اظهار داشت: تجربه ایران در بخش سیاست مذهبی برای قرقیزستان مؤثر خواهد بود.
وی در ابتدا با اشاره به اهداف دانشگاه مذاهب اسلامی در قرقیزستان تصریح کرد: یکی از رسالتهای اصلی که مقام معظم رهبری به دانشگاه مذاهب اسلامی ایران داده این است که دانشگاه در عرصههای بینالمللی بتواند به خوبی وحدت اسلامی را معرفی کند بنابراین در دوره جدید، همکاریهای بینالمللی خوبی در زمینه تقریب مذاهب آغاز شد.
این کارشناس ادامه داد: لذا ما فعالیتهای بینالمللی را چه در عرصه پژوهشی، آموزشی و چه جذب دانشجو پیگیری میکنیم که در قالب سفر مقامات دانشگاه بینالمللی قرقیزستان به ایران درخواست برگزاری دوره آموزشی برای افزایش آشنایی دانشجویان قرقیز با دانشگاه مذاهب اسلامی مطرح و تأئید شد.
جهانگیری افزود: امروز ما دورههای آموزشی را راهاندازی کردیم که در این دوره مباحث مانند فلسفه اسلامی، تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غرب، شرقشناسی، آشنایی با جهان اسلام، سیاست در اسلام، اندیشه سیاسی در اسلام، اقتصاد اسلامی، نگاه اسلام به اقتصاد، روابط قرقیزستان و ایران و موضوعهای دیگر مورد بررسی قرار میگیرد و تا آخر ماه مبارک رمضان ادامه دارد.
مدیر دانشگاه مذاهب اسلامی ایران گفت: به نظر من برای دانشجویان قرقیز درسها جالب است به طور مثال در بحث سیاست اسلامی از جمله نکات درباره تشکیل امت، وحدت اسلامی، برادری، صلح در اسلام، نگاه جمهوری اسلامی ایران به فلسطین و سیاست ایران پس از انقلاب و غیره توجه مخاطب را هر چه بیشتر به خود جلب کرده است و در واقع این طرز فکر به نگاه این افراد نزدیک است.
جهانگیری با اشاره به سطح آشنایی دانشجویان با ایران گفت: در کلاس مباحث مختلفی در مورد ایران بررسی شد و وقتی در مورد مسائل آزادی زنان، آزادی مذاهب، دستاوردهای ایران و غیره با دانشجویان صحبت می کردیم آنها علاقمند شدند تا به ایران سفر کنند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه مذاهب اسلامی برای فهم دین از ظرفیت همه مذاهب اسلامی استفاده میکند، گفت: چنین تجربیاتی برای کشورهای مسلمان مثل قرقیزستان مؤثر خواهد بود، به هر حال در قلمروی این کشور شیعه مذهب، اهل سنت و دیگر مذاهب به سر میبرند و نیروهای آنها با بررسی تجربیات دانشگاه مذاهب اسلامی به سمت توسعه این کشور، رشد اقتصادی، حفظ امنیت و وحدت خواهند رفت.
این کارشناس مذهبی اظهار داشت: برگزاری دوره های آموزشی و عملی مناسب دانشگاه مذاهب اسلامی میتواند در گسترش همگرایی، مبارزه با افراطگرایی در قرقیزستان بسیار مؤثر باشد که در فرایند مقابله با افراط باید همکاری آکادمیک را راهاندازی کرد و در این بخش طرف ایران هم تجربه خوبی دارد.
وی با اشاره به نزدیکی فرهنگی مردم 2 کشور خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اسلام به آسیای مرکزی از طریق ایران وارد شده و اشتراکات بسیار فرهنگی و مذهبی بین مردمان 2 کشور دیده میشود اگر در آینده این روابط تقویت نشوند حتما جریانات رادیکال از نقاط آسیب پذیر وارد شده و به مردم قرقیزستان ضربات جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: من معتقدم اشتراکات مذهبی بین قرقیزستان و ایران به توسعه مناسبات اقتصادی، سیاسی، دینی و امنیتی 2 کشور کمک میکند که امکانات و منابع لازم جهت انجام چنین اقدامات فراهم شده است.
وی با اشاره به تعداد زیاد مساجد در قرقیزستان تصریح کرد: دین یک واقعیت است که نمیشود آن را از جامعه حذف کرد، رشد سطح دینداری در کل دنیا دیده میشود و در قرقیزستان هم همچنین تحولات به طور فعال صورت میگیرد اما افزایش تعداد مساجد شاخص رشد دینداری محسوب نمیشود.
جهانگیری ادامه داد: در این بحث باید بیشتر به فرهنگسازی توجه کنیم که در مرحله نخست دین در ذهن مردم بنشیند و متأسفانه بعضی اوقات مساجد با تعداد زیاد ساخته میشود اما مردم با معارف اسلام آشنا نیستند که به نظر من این یکی از آسیبهای قرقیزستان است.
این کارشناس دینی در پایان با اشاره به خاطرات خود از قرقیزستان خاطر نشان کرد: برخی دانشجویان بدون حجاب سر کلاس حاضر می شدند اما روزه دار بودند که این موضوع برای من تعجبآور بود ولی این موضوع از دینداری بالای مردم قرقیز خبر میدهد. تنها دینداری جامعه باید تقویت و تعمیق شود تا همه قوانین و شرایط اسلامی رعایت گردد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 26 خرداد 1397 - 14:16:22