تهران- الکوثر: رادیو "فرانس-انفو" در این گزارش میگوید: ابوظبی برای فرار از مقابله با ایران در منطقه خلیج فارس و با هدف ایجاد پایگاه در ساحل شرقی قاره آفریقا، به دنبال سیاست تاثیرگذاری در این منطقه از طریق تمرکز بر کشورهای ضعیف مانند اریتره، سومالی و جیبوتی است. اما استراتژی ابوظبی در این باره با رقابت قوی کشورهای دیگر روبرو شده که باعث سردرگمی اماراتیها و بینتیجه ماندن برنامههای آنها شده است.
ارتش امارات اقدام به بازسازی پایگاه نظامی "عصب" کرده که یک پایگاه نظامی قدیمی است که ارتش شوروی در پایان جنگ سرد آن را تخلیه کرد، این پایگاه در ۵۰۰ کیلومتری جنوب پایتخت اریتره قرار دارد و یک موقعیت استراتژیک در مقابل شهر عدن یمن دارد.
پبشتر روزنامه "لوموند" فرانسه نوشته بود، پایگاه عصب که یک پایگاه جانشین برای جنگ در یمن است میزبان جنگندههای نوع "میراژ ۲۰۰۰"، انواع هلیکوپترها و تجهیزات نظامی دیگر است که براساس توافقنامه موجود میان امارات و اریتره بازسازی شده، توافقنامهای که به ابوظبی اجازه میدهد به اریتره "کمک نظامی" داشته باشد. این کمک نظامی خود نقض آشکار تحریم تسلیحات اریتره است که از سال 2009 از سوی سازمان ملل اعمال شده است.
همچنین شرکت جهانی "بنادر دبی" – شاخه اقتصادی "دیپلماسی دریایی" امارات – برای توسعه زیرساختهای بنادر در منطقه "عصب" اریتره برنامهریزی میکند. این در حالی است که امارات در کشور مجاور اریتره یعنی جیبوتی با مشکل مواجه شدخه و خود را مجبور به ترک جیبوتی میبیند که برنامههایش برای راه اندازی بندر "دورالیه"در این کشور با شکست مواجه شد و مقامات جیبوتی تجهیزات امارات را به جای خسارتهای خود مصادره کردند.
"فرانس - انفو" میگوید، دولت جیبوتی میتواند بر تجریه یک شریک دیگر یعنی گروه چینی " CMHI" که در سال ۲۰۱۰ به عنوان شریکی وارد این پروژه شد، برای ادامه فعالسازی بندر "دورالیه" تکیه کند.
این تکیه در سایه افزایش حضور چین در شاخ آفریقا مطرح میشود، زیرا این کشور در حال حاضر یک پایگاه دریایی در جیبوتی ساخته است، همچنین خط راهآهنی را ساخته که به آدیس آبابا منتهی میشود به این صورت خود را به عنوان یک سرمایهگذار قوی در منطقه نشان داده است.
اماراتیها پس از اینکه با حضور چینیها در جیبوتی مواجه شدند، تلاش میکنند به سواحل سومالی بازگردند اما آنها در سومالی هم با حضور ترکیه و قطر دو دشمن امارات روبرو هستند.
موگادیشو در ماه مارس تاکید کرده بود، توافقنامه سهجانبه امارات، اتیوپی و سومالیلند را به رسمت نمیشناسد، هدف از این توافقنامه احیای بندر "بربره" است، موگادیشو این توافقنامه را نقض حاکمیت خود میداند که منجر به ایجاد بحران میان سومالی و امارات شد، از جمله اینکه این کشور بیمارستان شیخ زاید را در موگادیشو بست.
بدین ترتیب، نفوذ ابوظبی در شاخ آفریقا محدود به سومالیلند و پانتلند (دو منطقه کوچک واقع در شمال سومالی که این کشور و سازمان ملل آن دو را به رسمیت نشناختهاند) میشود.
امارات که اکنون برنامههایش در شاخ آفریقا با حضور قوی چین و ترکیه مواجه شده، به نوعی دچار سرگردانی شده و به دنبال برنامههایی از جمله بسط نفوذ نظامی و اقتصادی در سومالیلند و پانتلند افتاده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 21 خرداد 1397 - 12:10:16