اعتراف رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به ناتوانی این رژیم در برابر مقاومت

یک شنبه 20 خرداد 1397 - 16:17:55
اعتراف رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به ناتوانی این رژیم در برابر مقاومت

تهران- الکوثر: رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به ناتوانی این رژیم در برابر مقاومت و ایستادگی نیروهای مقاومت در نوار غزه به ویژه جنبش حماس و قدرت فزاینده حماس اذعان کرد از لزوم اشغال مجدد نوار غزه سخن گفت و اعلام کرد باید در درازمدت به دنبال یافتن راه حل سیاسی بود که نوار غزه را به کرانه باختری مرتبط سازد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از پایگاه اینترنتی عربی 21، عاموس یادلین رئیس مؤسسه پژوهشهای امنیت ملی وابسته به دانشگاه تل آویو و و رئیس سابق نهاد اطلاعات نظامی اسرائیل گفتگوی طولانی با روزنامه معاریو انجام داد که عربی 21 آن را به عربی ترجمه کرده است.
یادلین اعتراف کرد اسرائیل طی تعاملش با جنبش حماس در سالهای گذشته اشتباهاتی مرتکب شده است. مهمترین اشتباه این بود که دولت در همه جنگهای سابق و آخرین بار در سال 2014 تا براندازی جنبش حماس در غزه پیش نرفت بلکه در هر بحث رسمی مطرح می کرد : ما یک طرف مسئول در غزه می خواهیم و در عین حال تلاش می کنیم حماس ضعیف باشد در غیر این صورت برای ورود به مقابله جدید با ما در آینده آماده خواهد شد.
وی افزود حماس باید بداند اگر از خطوط قرمز اسرئیل عبور کند ما برای براندازی آن اقدام خواهیم کرد و برای این کار متأسف نخواهیم شد.
یادلین افزود اسرائیل امروز در مرحله تاریخی به سر می برد که از هفتاد سال قبل تا کنون بی سابقه است. اسرائیل دارای قدرت نظامی کوبنده ای است و متحدی در کاخ سفید دارد که قبلا سابقه نداشته است. اسرائیل روابط خوبی با کشورهای بزرگ جهان دارد و با دو کشور عربی مصر واردن توافقنامه صلح امضا کرده است و در کنار آن روابط غیر رسمی با برخی از کشورهای عربی دارد که بدین معنی است اسرائیل در وضع راهبردی ژئو سیاسی مستحکمی قرار دارد.
وی افزود همه این ویژگیهایی که اسرائیل از آن برخوردار است کمکی به حل مشکلات امنیتی مرکزی اش یعنی تهدیدایران ، قدرتهای منطقه ای خواهان نابودی اسرائیل و نزاع خونین با فلسطینی ها نکرده است. پیش بینی می کنیم مقابله نظامی سختی طی همین سال در یکی از دو جبهه شمالی با لبنان یا جنوبی با غزه آغاز شود. با وجود قدرت نظامی که در اختیار داریم اسرائیل تلاشهای فراوانی به عمل آورده است تا چنین مقابله ای تا کنون رخ ندهد.
یادلین از کهنه خلبانان اسرائیلی که بیش از 4200 ساعت پرواز و 250 پرواز هوایی تهاجمی داشته و بر خلبانان نخبه نظارت داشته است افزود اسرائیلی ها در نگاهشان به نوار غزه همیشه افراطی ترین راه حلها را ترجیح می دهند تا یا علیه حماس از طریق هوایی عمل کنند یا اینکه غزه را به طور کامل اشغال کنند.
وی افزود ابزارهای نظامی متعددی وجود دارد که می توان از آن طریق حکومت حماس را بدون اینکه مجبور به اشغال مجدد غزه شویم، سرنگون کنیم اما مشکل این است که دولت اسرائیل تا کنون تصمیم نگرفته است حماس را در غزه سرنگون کند و اعلام نشدن این تصمیم به جنبش حماس حاشیه عمل می دهد تا فشارهایش را علیه ما اعمال کند.
یادلین افزود در سال 2014 پیشنهاد کردم و هنوز هم این پیشنهاد را می کنم که باید اقدامات قوی و دردناکی برای براندازی حماس به عمل آوریم. می توان به حملات هوایی و زمینی متوسل شد و هزینه های سنگینی را بر آن تحمیل کرد و می توان قدرتش را به خطر انداخت و عملیات ترور رهبران آن را می توان فعال و به مراکز سازمان نظامی و مراکز فرماندهی آن حمله کرد و همچنین می توان عملیات نظامی گسترده و پرهزینه زمینی علیه حماس انجام داد و برخی گامهای دیگر برداشت که اسرائیل پیش از این برنداشته بود.
یادلین که مسئولیتهای متعدد فرماندهی در نیروی هوایی اسرائیل داشته و سپس مسئولیت سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل ( امان) را عهده دار شد و در جنگ لبنان در سال 2006 میلادی و حمله به رئاکتور هسته ای سوریه در سال 2007 میلادی و جنگ سرب گداخته در غزه در سال 2008 میلادی بود و جنگ صخره استوار در سال 2014 میلادی را تعادل راهبردی توصیف کرد و گفت حماس که یک سازمان دشمن و تقریبا ضعیف است دولت اسرائیل را طی چند هفته با حملات موشکی اش به گروگان گرفته بود.
وی گفت این اتفاق به علت دو ارزیابی اشتباه رخ داد یکی آنکه حماس هر لحظه دنبال آتش بس بود اما چنین اتفاقی نیافتد دوم اینکه فکر می کنیم رسیدن به مرحله سرنگونی کلی حماس در غزه نمی باید صورت بگیرد به همین سبب از قدرت آتش کافی و توانایی های هوایی و زمینی استفاده نکردیم به گونه ای که به جای بعد از پنجاه روز ، بسیار زودتر از آن مجبور می شد درخواست آتش بس می کرد.
یادلین در بخش دیگری از این مصاحبه گفت برگزاری گفتگوی سیاسی با حماس بهتر از توپخانه و موشک است اما این جنبش در گذشته برای دستیابی به آتش بس، امتیازات زیادی از ما درخواست کرد که این خواسته ها بسیار بیش از آن است که ابومازن ( رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی ) برای توافق صلح دائم از ما درخواست کرده است با این وجود می توان مذاکرات غیر مستقیم با حماس انجام داد اما زمانی که به مسائل اساسی و محوری می رسیم مذاکرات به سرعت متلاشی می شود.
وی افزود علل مختلفی وجود دارد که هر مذاکره ای بین حماس و اسرائیل به شکست کشیده می شود. نخست گروگانهای اسرائیلی و جنازه هایی است که حماس در غزه در اختیار دارد و اسرائیل آماده است هزینه بازگرداندن آنها را بپردازد اما نه آنگونه که حماس می خواهد. شکاف بین ما
زیاد است و به سختی می توان این شکاف را پر کرد و به همین دلیل درصد دستیابی به توافق با این جنبش کم است.
یادلین افزود علت دوم نیز قدرت نظامی حماس است. اسرائیل آماده است در بازسازی غزه سهیم شود با این شرط که این جنبش نوار غزه را خلع سلاح کند. من مطمئنم حماس موافقت نخواهد کرد سلاحش را رها کند من مخالف آتش بس نیستم اما وقتی وارد جزئیات می شویم خواهیم دید که امکان تحقق آن ضعیف است.
وی افزود شاید آرامش کوتاه مدت به کمک مصری ها و اروپایی ها برقرار شود اما باید بدون اشتباه و با چشمانی باز آن را بررسی کرد و زمانی که محقق می شود راهبرد ما بر این اساس است که نوار غزه یک دشمن است و از آن کنار می کشیم و مسئول آنچه که در آن اتفاق افتاد نبودیم و راهبردی که من توصیه می کنم «آرامش در مقابل آرامش» است. درست است این سیاست، مشکل را از ریشه حل نمی کند اما باید احتمالات ورود به مقابله نظامی جدید در هر سه سال یکبار را کاهش داد.
وی افزود باید در درازمدت به دنبال یافتن راه حل سیاسی باشیم که نوار غزه را به کرانه باختری مرتبط می سازد گرچه چنین راه حلی در دولت اسرائیل از پذیرش گسترده ای برخوردار نیست زیرا دولت اسرائیل ترجیح می دهد با هر دو منطقه بطور جداگانه تعامل کند اما متأسفانه به نظر نمی رسد راه حلی در چشم انداز وجود داشته باشد زیرا توافق اسلو انتفاضه دوم را با بیش از هزار کشته اسرائیلی در پی داشت و خروج از غزه نیز راکتها و تونلها را به دنبال داشت


اخبار فلسطین را اینجا پیگیری کنید

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


یک شنبه 20 خرداد 1397 - 15:52:59