به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،رای الیوم که از لندن به روز می شود در سرمقاله خود نوشت: کاملا آشکار بود، اظهارات بشار اسد رئیس جمهور سوریه در گفتگو با شبکه تلویزیونی «روسیا الیوم» که صبح دیروز (پنجشنبه) منتشر شد، عاری از هر گونه انتقاد علیه کشورهای خلیج فارس به ویژه عربستان و قطر و نیز انتقاد از ترکیه و درخواست برای خروج نیروهای آن از شمال غرب سوریه بود. این در حالی است که در بیشتر مصاحبه های پیشین چنین عمل می کرد. وی در وهله نخست به نیروهای سوریه دموکراتیک پرداخت، نیروهایی که اغلب آنها کرد هستند و از حمایت آمریکا برخوردارند و در شرق «فرات» و شهر «الرقه» مستقر هستند و شمار آنها به دو هزار نفر می رسد.
رای الیوم نوشت: نمی دانیم این موضوع در سخنان بشار اسد عمدی بود و یا علت آن به مصاحبه کنندگان و مطرح نکردن سوال های مشخص در این خصوص بر می گردد؛ اما آنچه می دانیم این است که با توجه به مصاحبه های پیشین رئیس جمهور سوریه، وی تمایل زیادی برای بهره برداری از این مصاحبه ها به منظور ارسال پیام های مشخص و سخن گفتن درباره مسائلی دارد که برای سوریه حائز اهمیت است. او همچنین تمایل زیادی به ارسال پیام هایی به داخل سوریه یا طرف های بین المللی دارد. او در این مصاحبه از حضور نداشتن نیروهای ایرانی در خاک سوریه و افسران ایرانی در ارتش سوریه سخن گفت و تاکید کرد، مقامات سوریه شبه نظامیان افراط گرا را به منطقه «ادلب» نفرستاده اند، بلکه آنها خودشان، به سبب اینکه آن منطقه مقر مناسبی برایشان است، آنجا را انتخاب کردند.
رای الیوم در ادامه نوشت: خودداری رئیس جمهور سوریه از سخن گفتن درباره جنوب سوریه و منطقه درعا و به ویژه «قنیطره» نشان دهنده این است که ارتش سوریه قطعا این مناطق را از طریق تفاهمات صورت گرفته میان روسیه و آمریکا، مجددا پس خواهد گرفت یا در صورت دست نیافتن به هیچ گونه راه حلی، ارتش سوریه به آن مناطق حمله خواهد کرد.
رای الیوم نوشت: خلاصه مضمون مصاحبه بشار اسد و پاسخ های وی طبق متن رسمی که در رسانه ها منتشر شد این است که جنگ شرق رودخانه فرات علیه نیروهای سوریه دموکراتیک برای باز پس گیری منطقه تحت سیطره آنها به ویژه شرق «دیر الزور» که منبع ذخایر نفتی و گازی فراوان است، به یکی از اولویت های آینده ارتش سوریه تبدیل شده است. اما تاکید او بر اینکه نیروهای آمریکا سوریه را ترک خواهند کرد همان طور که از عراق خارج شدند، نشان می دهد، برنامه ای برای تحقق این هدف تعیین شده است که چه بسا این برنامه، دست زدن به حملات چریکی به نیروهای آمریکایی باشد. دستگاه های امنیتی سوریه تجربه گسترده ای در این زمینه دارند که در فرسوده کردن نیروهای آمریکایی در عراق ثمر بخش بود و آنها را به منظور کاستن از تلفات انسانی و مادی به خروج از آن کشور وا داشت. بر این اساس، آیا همان سناریو به زودی در سوریه هم تکرار خواهد شد؟
بعید نیست هدف از تهدیدات صریح رئیس جمهور سوریه در خصوص استفاده از زور برای باز پس گیری مناطق تحت سیطره نیروهای سوریه دموکراتیک ارسال پیام هشدار دو گانه در وهله نخست به آمریکایی ها و پس از آن به برخی از کشورهای خلیج فارس و خصوصا عربستان باشد که با اشاره آمریکا در صدد حمایت از نیروهای کرد و عرب در منطقه مثلث مرزی سوریه- عراق- ترکیه در چارچوب طرح ایجاد تشکیلات کردی و عشایری در آن خارج از سیطره دولت مرکزی دمشق است.
رای الیوم در پایان نوشت: شکی نیست، رئیس جمهور سوریه پس از سیطره بر غوطه شرقی و اردوگاه «یرموک» و «الحجر الاسود» و تامین امنیت پایتخت سوریه به طور کلی بیش از هر زمان دیگری در موضع مستحکمی قرار گرفته است و برای آغاز بازسازی سوریه به شرق و منبع نفت و گاز و در آمدهای ضروری آن چشم دوخته است.
در پایان می گوییم که نکته اصلی در این مصاحبه در عفت کلام رئیس جمهور سوریه در پاسخ به دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نمود یافت. او در واکنش به سخن ترامپ و استفاده وی از کلمه «حیوان» در توصیف رئیس جمهور سوریه گفت: «این ادبیات من نیست و نمی توانم از ادبیات او استفاده کنم ما ضرب المثل معروفی داریم که می گوید: سخن و گفتار هر کس نشان دهنده شخصیت او است.»
اخبار سوریه را اینجا پیگیری کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
جمعه 11 خرداد 1397 - 12:40:25