تهران- الکوثر: امام حسن مجتبی (ع) نخستین فرزند فاطمه زهرا(س) و امیرالمؤمنین(ع) که خودشان نیز در نیمه ماه مبارک رمضان به دنیا آمدند، تأکیدات زیادی به روزهداری و عبادت خداوند در این ماه دارند.
ایشان خود به این ماه بسیار اهتمام داشتند و حتی ادعیه زیادی نیز از ایشان درباره ماه مبارک رمضان باقی مانده است، از جمله به نقل از کتاب «اقبالالاعمال» ایشان درباره روزهداری میفرمایند: هر روزهدارى هنگام افطار یک دعاى اجابت شده دارد. پس در اولین لقمه افطار بگو : «به نام خدا، اى خدایى که آمرزش تو فراگیر و وسیع است، مرا ببخش.»
ایشان در حدیث دیگری به نقل از پیامبر اسلام (ص) کمک به برادر مؤمن را حتی از روزهداری و شب زندهداری برای عبادت نیز والاتر دانستهاند.
امام حسن مجتبی (ع) در حدیثی میفرمایند: «إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضانَ مِضْماراً لِخَلْقِهِ، فَیَسْتَبِقُونَ فیهِ بِطاعَتِهِ إِلى مَرْضاتِهِ، فَسَبَقَ قَوْمٌ فَفَازُوا، وَقَصَّرَ آخَرُونَ فَخابُوا: خداوندمتعال ماه رمضان را براى بندگان خود میدان مسابقه قرار داد. پس عدّهاى در آن ماه با اطاعت و عبادت به سعادت و خوشنودى الهى از یکدیگر سبقت خواهند گرفت و گروهى از روى بىتوجّهى و سهلانگارى خسارت و ضرر مىکنند.
بنابراین آنچه برگرفته از احادیث امام حسن (ع) است کسب عبادت، اطاعت و خوشنودی خدا در ماه مبارک رمضان و اهتمام در این مسیر است.
*منابع:
۱- بحارالانوار، علامه مجلسی
۲-صلح الحسن
۳- احتجاج طبرسی، ج ۱
۴-تحفالعقول
صفحه ویژه ماه رمضان
از صفحه دین و زندگی الکوثر فارسی دیدن کنید
سه شنبه 8 خرداد 1397 - 10:22:57