درمان مجروحان غزه با دستان خالی

دو شنبه 7 خرداد 1397 - 14:49:40
درمان مجروحان غزه با دستان خالی

تهران - الکوثر:  پزشکان، امدادگران و پرستاران فعال در مراکز درمانی صحرایی در غزه، با وجود کمبود امکانات و حملات گسترده نظامیان رژیم صهیونیست مرهمی بر زخم های فلسطینیان ساکن این منطقه هستند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، فلسطینیان چند قدم آن سوتر از سیم های خاردار بین غزه و سرزمین های اشغالی، از دهم فروردین امسال، با برپایی چادرها و برگزاری راهپیمایی هایی با عنوان «بازگشت» خشم خود را از توطئه ها در قبال مساله فلسطین از جمله انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی و اجرای نقشه «معامله قرن» با سکوت رضایت بخش برخی کشورهای عربی، ابراز کرده اند.
بر اثر حملات وحشیانه نظامیان تا دندان مسلح اسرائیلی به مردمی که در این راهپیمایی های مسالمت آمیز بر حق بازگشت خود به سرزمین هایشان تاکید می کنند، در این 9 هفته (از سی ام مارس مصادف با دهم فروردین) تاکنون 117 فلسطینی به شهادت رسیده اند و بیش از 13هزار تن زخمی شده اند.
از ابتدای برگزاری این راهپیمایی ها، وزارت بهداشت فلسطین، با برپایی مراکز درمانی صحرایی در کنار مردم مقاوم غزه ایستاده تا مرهمی بر زخم آنان و آرامشگر روحشان باشد.
امدادگران، با دستان خالی، همگام با شرکت کنندگان در این راهپیمایی ها تا چند قدمی سیم های خاردار و موانع امنیتی صهیونیستها می روند و آنهایی را که هدف گلوله های اشغالگران می شوند یا بر اثر گازهای سمی و اشک آور پرتاب شده توسط آنان، مصدوم می شوند، به سرعت به این مراکز منتقل می کنند تا امدادهای اولیه را انجام دهند.
یکی از اهداف برپایی این مراکز درمانی صحرایی، کاستن از بار بیمارستان های غزه است که با کمبود جا و امکانات مواجه هستند، چرا که اشغالگران رژیم صهیونیستی یازده سال است با محاصره زمینی، هوایی و حتی دریایی این منطقه 350 کیلومتر مربعی، غزه را به بزرگترین زندان دنیا تبدیل کرده اند.
نقش پزشکان، امدادگران و پزشکان، در این مراکز درمانی تقسیم شده و در هر کدام از این مراکز صحرایی، چند تیم پزشکی مشغول خدمت رسانی به مجروحان بر اثر تجاوزهای رژیم صهیونیستی هستند.
«ابراهیم الهور» معاون مراکز درمانی صحرایی شرق غزه، با بیان اینکه از ابتدای راهپمایی های بازگشت، این مراکز درمانی برپاشده و در طول هفته های گذشته کنار تظاهرات کنندگان حضور داشتیم، تاکید کرد: ما همچنان آمادگی خود را از نظر دارویی و تجهیزات –گرچه اندک و با مشکل- حفظ کرده ایم و در همه ساعت ها و همه روزهای هفته به مردم خدمت رسانی می کنیم.
وی افزود: در هر مرکز درمانی چند تیم پزشکی حضور دارد که هر تیم از دو پزشک، دو پرستار و دو امدادگر تشکیل شده است و وظیفه خود را انجام می دهند.
الهور خاطرنشان کرد: تیم های امداد هم در میدان حضور دارند که وظیفه شان با تیم پزشکی داخل مراکز درمانی متفاوت است. برخی از آنها در همان میدان، جراحت های پرخطر را مداوا می کنند، برخی به درمان اصابت های متوسط و پانسمان آنها مشغولند.
وی ادامه داد: تیم های خاصی هم وجود دارد که با آسیب های ناشی از گازهای سمی و دودزا که دشمن صهیونیستی پرتاب می کند، مقابله می کنند.
چادرهای این مراکز درمانی صحرایی به دو بخش تقسیم می شود که یک بخش ویژه بانوان است و کادر پزشکی آن دارای پرستاران زن و بخش دیگر، از آن مردان است.
بارها طی ده هفته گذشته، این مراکز درمانی هدف نظامیان اشغالگران قرار گرفته است، اما با این وجود، کار تیم های درمانی استمرار یافته و با انگیزه ای قوی تر ادامه داشته است.
«رجاء نور» یکی از پزشکانی است که در این مراکز درمانی مشغول مداوای مجروحان فلسطینی است او  گفت : بیشترین چیزی که کار تیم پزشکی و امدادی را با مشکل مواجه می کند، کمبود تجهیزات و به خصوص داروست.
خانم نور که سابقه ای بیست ساله در درمان فلسطینیان و وزرات بهداشت آن دارد، عامل این مساله را بالا بودن تعداد زخمی ها دانست و اظهار داشت: در طول دو دهه کارم در این زمینه، مانند چنین جنایت هایی که اشغالگران صهیونیستی در حق شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز در مرزهای غزه مرتکب شده اند، ندیده ام.
این پزشک زن فلسطینی از ابتدای برگزاری راهپیمایی بازگشت، با وجود اینکه مادر دو فرزند است، هر روز منزل خود را به سوی اردوگاه های بازگشت ترک کرده و به انجام وظیفه انسانی خود می پردازد.
«خلیل صیام» مدیر یکی از مراکز درمانی صحرایی  تصریح کرد: در طول هفته های گذشته، چه در روزهای جمعه که این راهپیمایی ها بسیار داغتر برگزار می شده و چه در روزهای دیگر، تیم های پزشکی با تمام قوا به وظیفه خود ادامه داده اند.
وی با اشاره به اینکه مصدومیت ها به سه دسته خطرناک، متوسط، و خفگی و تشنج تقسیم می شود، گفت: نیروهای اشغالگر، به عمد بالاتنه شرکت کنندگان در تظاهرات را هدف قرار می دهند، تا بیشترین آسیب را به آنها بزنند که این منجر به شهادت تعداد زیادی شده است.
صیام ادامه داد: تک تیراندازان دشمن، ده ها تن از جوانان برومند ما را فلج کرده اند و آنها باید سال ها با این رنج دست و پنجه نرم کنند و قطع عضو و یا عوارض این چنینی را تحمل کنند.
این مسئول درمانی فلسطینی همچنین خاطر نشان کرد: محاصره یازده ساله غزه توسط اسرائیل جنایتکار، شامل دارو و تجهیزات پزشکی هم هست که این درمان را در باریکه غزه با مشکل مواجه می کند.
گفتنی است در کنار این تیم های پزشکی و امدادی، دهها تن به صورت داوطلبانه، به امدادهای اولیه مجروحان می پردازند.


برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید


دو شنبه 7 خرداد 1397 - 14:49:32

دسته بندی :