به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محمد بن نايف وليعهد سابق سعودي نوشت: تغيير ريشه اي که شاهزاده محمد بن سلمان وليعهد سعودي در ساختار نظام سعودي انجام مي دهد و باز ترسيم هويت جامعه به ظاهر به نظر مي رسد به آرامي و نرمي صورت مي گيرد ولي حقيقت امر آن است آن چه که رخ مي دهد بسيار خطرناک است زيرا تضعيف نهاد رسمي کشور با اين شيوه و تلاش براي سوق دادن جامعه به سوي سياست باز و رها شده باعث تقويت و تشديد افراط گرايي در هر دو طرف خواهد شد.
وی افزوده است : مطالبات 13 گانه کشورهاي تحريم کننده قطر در حقيقت از سوي اين کشورها منتشر نشده است و اين کشورها از قبل اصلا اين مطالبات را بررسي نکرده اند بلکه مرکز مطالعات و پژوهش هاي « المسبار » به دستور وزارت امور خارجه امارات فورا اين مطالبات را تدوين و تهيه کرد بنابراين اين مطالبات به ديدگاه و موضع اماراتي ها بسيار نزديک است.
به نوشته محمد بن نایف ، آمريکا تلاش مي کند ائتلاف چهارگانه ( مصر ، عربستان ، بحرين و امارات ) و موضع آنان را از طريق دلجويي از يک طرف بدون توجه به طرف ديگر از بين ببرد و فروبپاشد. سفر مايک پمپئو وزير امور خارجه آمريکا به عربستان و ديدار با عادل الجبير همتاي سعودي و همچنين ديدار با محمد بن سلمان وليعهد و سلمان بن عبدالعزيز پادشاه عربستان و ناديده گرفتن امارات بدان معناست که آمريکا براي دلجويي و کسب نظر سعودي ها تلاش مي کند. سپس در صدد دلجويي و جلب نظر مقامات بحرين برآمد و مصر نيز که اساسا از لحاظ ( ديدگاه سياسي تاثير گذار ) ضعيف است.
او افزوده است : آمريکا به طور جدي براي متحد کردن کشورهاي حوزه خليج فارس و فراهم کردن مقدمات تشکيل يک جبهه عليه ايران است. هدفي که در پشت پرده اين تلاش آمريکا وجود دارد اين است که اين کشور براي تقسيم و توزيع نقش هاي نيابتي عليه ايران است.
وی با بیان اینکه هيچ تغييري در نظام ايران رخ نخواهد دادو قواعد بازي در منطقه نيز تغيير نخواهد کرد، نوشته است : امر براي برخي از برادراني که پيگير هستند مشتبه شده است و تصور کردند بين اين توئيت و توئيت قبلي تضاد و تناقضي وجود دارد. من در توئيت نخست گفتم که ممکن است جنگ نيابتي رخ بدهد و در توئيت دوم اعلام کردم تغيير نظام در ايران رخ نخواهد داد.
ولیعهد سابق سعودی تاکید کرده است : شاهزاده بن سلمان ترجيح مي دهد با تکنوکرات هاي خارج از خاندان حاکم تعامل کند تا ديگر با معضلي به نام مراعات عرف و آداب و رسوم و توازن هاي خاندان سلطنتي قرار نگيرد و اين سياست يکي از مهم ترين نشانه ها و ابزار حکومت وي است. او از رقابت شاهزادگان و بزرگان خاندان حاکم که شايسته تر و باتجربه تر هستند بيم دارد به همين سبب براي به دست آوردن قدرت و گرفتن زمام امور از خاندان حاکم به تدريج تلاش مي کند.
وی تصریح کرده اسراف و ريخت و پاشي که خزانه فعلي سعودي شاهد آن است هشدار دهنده نزديک شدن پايان و فروپاشي کشور است و ( اين حکومت و دولت ) آخرين دوره از دوره هاي حيات و ماندگاري است. در اين دوره اقتصاد در نتيجه اسراف و ريخت و پاش زياد فرو مي پاشد و به تبع آن سياست بسيار ضعيف مي شود و نتيجه آن فروپاشي نهادها و موسسات خواهد شد و اين واقعيتي است که ما امروز در آن به سر مي بريم.
ولیعهد سابق عربستان نوشته است در خصوص ورود کماندوهاي (نيروهاي ويژه) آمريکايي و کمک شان به نيروهاي سعودي در کشف و تشخيص پايگاه هاي موشک هاي بالستيک و مناطقي که اين موشک ها از آن شليک مي شود بيانگر ضعفي است که دستگاه اطلاعاتي عربستان از آن رنج مي برد و اين نقص و عيب بزرگي است که بايد برطرف شود.
به نوشته شاهزاده محمد بن نایف ، گروه مطالعات و بازاريابي عربستان هم يکي از مهم ترين ارکان دولت جديد بن سلمان است که از طريق آن تلاش مي کند عرصه و نمايش رسانه اي کشور را احيا و زنده کند. سعود القحطاني ( گوبلز Goebbels رسانه اي سعودي ها ) مديريت اين مجموعه و گروه را بر عهده دارد. وي مسئول معرفي و تعريف و تمجيد از بن سلمان و تفکرات و انديشه وي به شيوه اي است که او را تنها نجات بخش کشور نشان دهد.
وی نوشته است : ملک سلمان و فرزندان و اطرافيانش علاوه بر اين که مناصب سياسي ، امنيتي و گروه تحقيقات و بازاريابي را در اختيار دارند بسيار محکم و از طريق شبکه ويژه و پيچيده اي از منافع و مصالح و شرکت هاي تجاري داخل و خارج از کشور مانند شرکت شرکت سهامي الشاف, شرکت سرمايه گذاري فالبورتون و همچنين شرکت فولابين ، بر مملکت غلبه پيدا کرده اند.
اخبار عربستان را اینجا پیگیری کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 17 اردیبهشت 1397 - 14:54:55