جزئیات طرح سازمان ملل درباره یمن و تمرکز بر خلع سلاح انصارالله

پنج شنبه 6 اردیبهشت 1397 - 16:55:48
جزئیات طرح سازمان ملل درباره یمن و تمرکز بر خلع سلاح انصارالله

تهران - الکوثر: برخی منابع عالی رتبه فاش کردند، سه ویژگی مهم طرح فرستاده جدید سازمان ملل به یمن شامل خلع سلاح، مرحله انتقالی شامل مشارکت نیروهای انصارالله در دولت و برگزاری انتخابات است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این منابع که ترجیح دادند، هویت‌شان فاش نشود، در گفت‌وگو با روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط اظهار داشتند، مذاکرات احتمالی میان دولت مستعفی و جنبش انصارالله خواهد بود و پس از آن کار به یمنی‌ها سپرده می‌شود تا آنها برای حل دیگر مسایل از جمله مساله جنوب با یکدیگر وارد گفت‌وگو شوند، همچنین مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل به یمن در طرح خود بر لزوم حل مساله جنوب یمن در چارچوب حفظ وحدت یمن تاکید کرد.

همچنین این منابع تاکید کردند، گریفیتس سفرش به صنعا را به دلیل اتفاق شهادت صالح الصماد (رئیس فقید شورای عالی سیاسی یمن) به تاخیر انداخت و به جای صنعا به عمان می‌رود، احتمال دارد که گریفیتس در آنجا با محمد عبد السلام، سخنگوی نیروهای انصارالله دیدار کند.

برخی مسؤولان و فعالان که با گریفیتس دیدار کردند، گفتند متوجه شده‌اند او نمی‌خواهد بر موضوع خلع سلاح تمرکز کند.

البراء شیبان، فعال سیاسی یمن این روند را تکرار الگوی حزب الله لبنان در یمن توصیف کرد و نسبت به عدم توجه به این مساله در رایزنی‌ها هشدار داد.

اما در طرحی که منابع یاد شده از آن خبر دادند، فرستاده سازمان ملل بر پایبندی خود به دستیابی به راه‌حلی مطابق با اصل خلع سلاح انصارالله تاکید کرده است.

عبد الملک المخلافی، وزیر خارجه دولت مستعفی یمن نیز در گفت‌وگو با الشرق الاوسط مدعی شد: شبه نظامیان باید (در راستای حل بحران یمن) خلع سلاح شده و از شهرها عقب نشینی کنند، هیچ مانعی برای تشکیل دولتی مشارکتی وجود ندارد اما پس از تحویل سلاح‌ها و دیگر موارد، ما همه چیز جز مشروعیت بخشی به "کودتا" را خواهیم پذیرفت و فکر نمی‌کنم جامعه جهانی چنین طرحی را ارائه کند زیرا برخلاف قوانین بین‌المللی قطعنامه‌ها است، به همین دلیل فکر نمی‌کنم نه گریفیتس و نه جامعه جهانی با اصولی که قطعنامه‌های بین‌المللی بر اساس آنها تنظیم شده‌اند، مخالفت کنند.

المخلافی در ادامه تاکید کرد: هر گونه گفت‌وگویی در آینده مطابق با قطعنامه ۲۲۱۶ مبنی بر لغو کودتا و تشکیل دوباره دولت، گفت‌وگو میان دولت (مستعفی) و "کودتاچیان" خواهد بود و هیچ‌گونه گفت‌وگویی خارج از این دائره مورد قبول نیست چرا که به معنای حمایت مستقیم از "کودتا" و پایان دادن به وضعیتی است که جامعه جهانی آن را به رسمیت می‌شناسد. باید گفت‌وگویی میان دو طرف برای بازگرداندن شرایط به حالت طبیعی برقرار شود.


برای عضویت در کانال سروش الکوثرفارسی کلیک کنید

 


پنج شنبه 6 اردیبهشت 1397 - 16:55:0