به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، المشاط یکی از برجستهترین رهبران سیاسی جنبش انصارالله یمن در کنار محمد عبدالسلام سخنگوی رسمی و شخصیتهای همچون حمزه الحوثی، حسین العزی و عبدالملک العجزی به شمار میرود، وی همچنین نقش برجستهای در بعد نظامی به عنوان یک مذاکره کننده دارد.
مهدی محمد حسین المشّاط در زمینه سیاسی هم در تمام مراحل بحرانهای جنبش انصارالله با حکومت وقت در صنعاء تا پیش از 22 سپتامبر 2014 خوش درخشید، وی پیش از ورود انصارالله به پایتخت، با حکومت مذاکره کرد و یکی از مهمترین استقبال کنندگان و مذاکره کنندگان با هیئتهای میانجیگری در آن زمان به شمار میرفت. المشاط مورد اعتماد عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله قرار دارد به طوری که سمت مدیر دفتر وی را در سختترین شرایطی که جنبش انصارالله با حکومت وقت در جریان جنگهای شش گانه سالهای 2004 تا 2009 سپری کرد، برعهده داشت، همچنانکه وی از مقبولیت بالایی در جنبش انصارالله برخوردار است.
با توجه به نزدیک بودن المشاط به رهبر انصار الله و کسب اعتماد وی، این جنبش، وی را به عنوان نماینده خود در تمام مذاکرات با حکومت عبدربه منصور هادی(رئیس جمهور مستعفی وفراری یمن) و نیز با جمال بن عمر نماینده سابق سازمان ملل متحد در امور یمن قرار داده بود، المشاط یکی از مطرح ترین شخصیتهای رهبری در جنبش انصارالله به شمار میرود که توافق موسوم به صلح و مشارکت را که با نظارت بن عمر و منصور هادی به دست آمد، امضا کرد، توافقی که احزاب سیاسی شرکت کننده در کنگره گفتوگوی ملی امضا کرده بودند.
المشاط پس از امضای توافق صلح و مشارکت و توافق درباره پیوست امنیتی وارد مذاکرات سیاسی طولانی مدت با رهبران احزاب سیاسی یمن شد و با وجود تلاشهایی که برای پایان بحران میان احزاب سیاسی و جنبش انصار الله و دستیابی به حل سیاسی فراگیر با نظارت جمال بن عمر(نماینده سابق سازمان ملل در امور یمن) صورت گرفت، اما المشاط این حقیقت را درک میکرد که رویکرد دیگری در پشت پرده دنبال میشود و به همین سبب تحولات وتغییرات زیادی در جریان گفتوگوهای هتل موفمبیک در صنعاء رخ داد که حتی کار تا حد تقابل با رهبران احزاب سیاسی هم کشیده شد.
از مهمترین اختلافات المشاط با رهبران احزاب سیاسی در گفتوگوهای موفمبیک که در شب فرار عبدربه منصور هادی از صنعاء در بیست ودوم فوریه 2015 رخ داد، تلاش احزاب سیاسی برای تحمیل ابتکار عربستان و دیگر اعضای شورای همکاری و سازوکار اجرایی آن و نتایج گفتوگوهای ملی بود که در این زمینه هم اختلاف وجود داشت، در حالی که المشاط تنها مذاکره کننده از سوی جنبش انصار الله با نماینده سازمان ملل توافق کرده بود که گفتوگوها مشروط نباشد. با تشدید کشمکش در این مذاکرات که المشاط از طریق صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیسبوک و پس از اعلام جنگ علیه یمن از سوی ائتلاف عربی(عربستان و متحدانش) از آن پرده برداشت، بسیاری از ناظران بر این باور بودند که گفتوگوهای موفمبیک در حقیقت پوششی برای زمینهسازی ومقدمه چینی برای جنگ(سعودی ومتحدانش) علیه یمن بود و هیچ حسن نیتی برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیزی که رضایت همه طرفهای نزاع در یمن را در آن زمان به دست آورد، وجود نداشت.
مهدی المشاط پس از شکست مذاکرات صنعاء، به عنوان عضو و نماینده جنبش انصارالله در هیئت صنعاء در اولین مذاکراتی که به نظارت سازمان ملل در 28 می 2015 برگزار شد و نیز در مذاکرات ژنو 2 در سوئیس در اواخر 2015 شرکت کرد، وی همچنین به قاطعیت و قدرت بیان و استواری بحث و بررسیاش در مذاکرات کویت شناخته شده است.
در جریان مذاکرات کویت، المشاط و هیئت انصار الله خود را در مقابل ماتیلیو تیلر سفیر آمریکا دیدند که با آنها گفتوگو میکند نه هیئت منصور هادی، به همین سبب پاسخ و واکنش قاطع و سختی به ویژه از سوی المشاط صورت گرفت که معتقد بود دخالت سفیر آمریکا در این مذاکرات و تلاش کشورهای متحد به دستور آمریکا برای تحمیل شروط اجباری اولین رویارویی دیپلماتیک با آمریکایی به شمار میرود و به همین سبب با قاطعیت و شدت با دخالت سفیر آمریکا برخورد کرد و پاسخ تهدیدهای وی را به شدت داد و در این راه محمد عبدالسلام سخنگوی انصار الله هم وی را همراهی میکرد.
المشاط از زمان اعلام تشکیل شورای عالی سیاسی در یمن در پی توافق انصار الله و حزب کنگره مردمی در آگوست 2016 عضو این شورا نشده بود، اما پیامدهای پس از توافق و تشکیل شورا و بروز بحران اعتماد میان شرکای صنعاء، انصارالله را وادار کرد تا مهدی المشاط را متقاعد به عضویت در این شورا به عنوان جانشین یوسف الفیشی کند که یکی از مطرح ترین رهبران نظامی جنبش انصارالله به شمار میرود، در چهارم می 2017، المشاط در برابر نمایندگان پارلمان یمن در صنعاء به عنوان عضو شورای عالی سیاسی سوگند یاد کرد.
المشاط اواخر سال گذشته ماموریت اداره پرونده اقتصادی را از ریاست کمیته عالی اقتصادی یمن برعهده گرفت و توانست به موفقیتهای بزرگی در این ماموریت دست یابد.
المشاط یکی از بازوهای قدرتمند و پرتوان صالح الصماد رئیس فقید شورای عالی سیاسی یمن قلمداد میشد، و او را از زمان جنگ دوم یمن در زمان عبدالله صالح علیه صعده، همراهی میکرد و حمایت اعضای این شورا را برای برعهده گرفتن ریاست این شورا پس از ترور الصماد در حمله جنگندههای سعودی به الحدیده کسب کرد، محمدعبدالسلام سخنگوی رسمی انصارالله با حمایت از انتخاب المشاط به عنوان رئیس شورای عالی سیاسی بر قرار گرفتن درکنار المشاط و حمایت از وی در به دست گرفتن پرچم سیاسی شورای عالی سیاسی تاکید کرد. وی تاکید کرد المشاط به مثابه مردی است که راه و شیوه شهید صالح الصماد را در پیش گرفته است.
بر اساس گزارش النجم الثاقب، حرف و حدیثهای زیادی درباره مهدی المشاط مطرح ست که وی را از افراد سرسخت و قاطع جنبش حزب الله در زمینه اداره بسیاری از پروندهها و تعامل با بسیاری از حوادث قلمداد میکنند، وی همچنین به عنوان فردی جدی شناخته شده که به دنبال فریبکاری و عوامفریبی نیست، وی به جدیت و قاطعیت معروف است، و البته در مقابل نرمی، از خود نرمی و در مقابل شدت و سرسختی از خود شدت نشان میدهد، او خیلی کم میخندد، بسیاری از ناظران معتقدند که قاطعیت و سرسختی المشاط با ضرورتهای مرحله کنونی یمن تناسب دارد مرحلهای که شاهد تشدید تجاوزات نظامی ائتلاف سعودی آمریکایی است علاوه بر اینکه وی مردی است که توانمندیهایش شبیه توانمندی شهید الصماد در اداره امور است، ختم کلام آنکه المشاط مردی است که هرگز در مقابل دشمن تسامح و سستی(ضعف) از خود نشان نمیدهد . نکته دیگر اینکه المشاط در فهرست افرادی که ائتلاف متجاوز سعودی در آگوست گذشته اعلام کرده بود تا ترور کند، قرار نداشته است.
اخبار یمن را اینجا پیگیری کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 6 اردیبهشت 1397 - 11:28:8