به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این وسیله آزمایش که جعبه سرخک سرخجه MR Box نام دارد از یک بخش تشخیصی بهره می برد و وجود آنتی بادی های سرخک و سرخجه را فقط در 35 دقیقه تشخیص می دهد.
سرخک سالانه 134 هزار کودک را می کشد و سرخجه نیز سالانه سبب می شود حدود یکصد هزار کودک ناقص به دنیا بیایند.
از جمله این نواقص مادرزادی می توان به کری مادرزادی اشاره کرد.
این وسیله که به اندازه یک اجاق تستر toaster از فناوری خاصی استفاده می کند که نمونه خون را در آن قرار می دهند.
این وسیله در اردوگاه آوارگان کنیا بر روی 144 کودک و مراقب، مورد استفاده قرار گرفته است.
دکتر امی سامرز متخصص همه گیر شناسی از مراکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا، سی دی سی، می گوید این وسیله به پزشکان امکان می دهد وجود پادتن های سرخک را در بدن بررسی کنند و با این کار در واقع از ابتلا به بیماری های سرخک و سرخجه مانع می شویم.
این وسیله در ابتدا در سال 2016 مورد استفاده قرار گرفت و قیمت استفاده از آن در آن زمان شش دلار بود ولی با پیشرفت فناوری قیمت این آزمایش به یک دلار یا کمتر کاهش یافته است.
این تحقیق با همکاری محققان دانشگاه تورنتو انجام گرفته است.
سرخک بیماری ویروسی بسیار حاد و مسری است که با پیش نشانه های تب ، تورم ملتحمه چشم ، ترشح بینی ، سرفه و برجستگیهای سرخ رنگ با مرکزی سفید و یا سفید متمایل به آبی روی مخاط دهان ( نقطه کوپلیک ) تظاهر می کند .
در سومین تا هفتمین روز بعد از شروع تب لکه های قرمز مشخص بیماری ، اول روی صورت سپس در تمام نقاط بدن ، ظاهر شده و چهار تا هفت روز ادامه خواهد داشت و بعضی اوقات با تبدیل شدن به پوسته های قهوه ایی رنگ خاتمه می یابد .
نشانه های بالینی بیماری در نوزادان و بزرگسالان شدیدتر از کودکان است.
تکثیر ویروس و حضور عفونتهای باکتریائی ثانویه ممکن است ، عوارضی از جمله التهاب گوش میانی ، پنومونی ، لارنژیت ، تراکئیت و برونشیت توأم ، اسهال و التهاب مغزی ایجاد کند .
در دهه نود گذشته در آمریکا مرگ ناشی از سرخک در حد دو تا سه مورد برای هر هزار نفر مبتلا اتفاق افتاده که اغلب در کودکان کمتر از پنج سال بوده است .
سرخک در کودکان کم سن و سال و آنهایی که دچار فقر غذایی هستند شدیدتر بوده و ممکن است با نشانه های خونریزیهای جلدی ، از دست دادن پروتئین به دلیل ضایعات روده ای ، التهاب گوش میانی ، زخم دهان ، از دست دادن آب بدن ، اسهال ، کوری ، عفونتهای شدید پوست همراه باشد .
کودکان مبتلا به کمبود ظاهری و یا مخفی ویتامینها بیشتر در خطر ابتلا به عوارض سرخک می باشند .
متوسط میزان کشندگی این بیماری در کشورهای در حال توسعه در سطح جهانی بین سه تا پنج درصد بوده است و در بعضی مناطق به بیست تا سی درصد می رسد .
این بیماری در کودکانی که در مرز فقر غذایی هستند ممکن است منجر به ایجاد سندرم کواشیورکور و کمبود بیشتر ویتامین A شده که منجر به کوری آنها می گردد .
ممکن است چند سال بعد از ابتلا به سرخک به شکلی بسیار نادر التهاب نکروز دهنده عمومی تحت حاد مغز( Subacute Sclerosing Panencephalittis) ایجاد شود .
تشخیص بیماری معمولاً بر زمینه نشانه های بالینی و شواهد اپیدمیولوژیکی استوار است ولی اگر با تأیید آزمایشگاهی همراه باشد بهتر است .
آزمایشهای سرمی برای جستجوی ایمنوگلوبینهای اختصاصی ویروس سرخک یا افزایش قابل توجه پادتن در دو آزمایش متوالی سرم بیمار در مرحله حاد و نقاهت می تواند تشخیص بالینی را تأیید کند.
وقوع : قبل از واکسیناسیون گسترده بر علیه این بیماری سرخک به شدت شیوع داشت و نود درصد از مردم قبل از بیست سالگی به آن مبتلا می شدند.
سرخک در جوامع بزرگ شهری بومی بوده و تقریباً هر دو تا سه سال یک بار به صورت همه گیر شایع می شد .
سرخک در آب و هوای معتدل بیشتر در اواخر زمستان و اوایل بهار و در آب و هوای گرمسیری بیشتر در فصول خشک سال شایع می گردد .
مخزن : انسان مخزن این ویروس است .
روش انتقال : انتقال بیماری از طریق انتشار قطره های آب دهان و یا تماس مستقیم با ترشحات بینی و یا گلوی افراد آلوده و با نسبت کمتری به وسیله اشیایی که به تازگی به ترشحات بینی و گلو آلوده شده اند صورت می گیرد .
سرخک یکی از مسری ترین بیماریهای واگیردار است .
دوره کمون : حدود ده روز است .
ممکن است از فاصله تماس با ویروس تا شروع تب هفت تا هجده روز و تا ظهور راشهای جلدی حدود چهارده روز طول بکشد .
دوره واگیری : کمی قبل از شروع تب تا چهل و پنج روز بعد از ظهور راشهای جلدی قابلیت انتقال وجود دارد ، واگیری در دومین روز بعد از ظهور راشهای جلدی به حداقل می رسد .
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 6 اردیبهشت 1397 - 10:28:59