تهران- الکوثر: بیژن نجفی ،کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی نوشت :روز اسیر فلسطینی که به عنوان یکی از نمادهای مظلومیت مردم فلسطین به شمار می رود حاوی این پیام برای جامعه جهانی است که تداوم تعلل در رسیدگی به وضعیت اسرا موجب تداوم تراژدی شده است که رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها بویژه اسرای فلسطینی رقم زده است.
هفدهم آوریل سال 1971 نخستین اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شد و پس از آن این روز به عنوان روز اسیر فلسطینی نامگذاری شد.
اسرای فلسطینی و مردم فلسطین هر ساله در چنین روزهایی به منظور انعکاس مظلومیت خود برای جهانیان و تاکید بر ادامه پایداری خود در برابر رژیم صهیونیستی اقداماتی را پیگیری می کنند.
سیاست به اسارت در آوردن فلسطینی ها موجب شده است که تنها در 5 دهه گذشته بیش از یک میلیون فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شوند و به این ترتیب شمار زیادی از فلسطینیان عملا مدتی را در زندانهای این رژیم گذرانده اند.
بر اساس آمارهای رسمی و جدید، هم اکنون بیش از 6500 اسیر فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی در بدترین شرایط محبوس هستند.
تعداد اسرا محبوس در زندان های رژیم صهیونیستی
اقدامات رژیم صهیونیستی، نقض آشکار قطعنامه های سازمان ملل و کنوانسیونهای بین المللی است.
در چنین شرایطی افکار عمومی خواستار اتخاذ تدابیر قاطع و سریع سازمان ملل علیه این رژیم اشغالگر و توسعه طلب و گامهای بلند این سازمان در حمایت از حقوق فلسطینی ها هستند. این در شرایطی است که سازمان ملل هیج اقدامی را جهت پیگیری وضعیت آنان و رهانیدن آنان از چنگال رژیم صهیونیستی به عمل نیاورده است و تنها به محکومیت لفظی جنایات رژیم صهیونیستی اکتفا کرده اند که این موضوع انتقادات جهانی را در پی داشته است.
اسرای فلسطینی باید در شمول قانون اسرا در هنگام جنگ و اشغال قرار گیرند
در میان مصوبات بین الملل، کنوانسیون 4 گانه ژنو، مصوبه سال 1949 در ژنو سوئیس، گامی مهم برای حمایت از حقوق ملت ها و اسرای جنگی در زمان اشغال است.
کنوانسیون یا پیمان ژنِو، پیمانی بشردوستانه است که برای زمان جنگ و شرایط اشغال وضع شده است. در تعریف نقش این کنوانسیون در «ستون محوری حقوق ملل» آمده است، مفاد این کنوانسیون باید در زمان جنگ، تضمین کننده حقوق ساکنان غیرنظامی مناطق جنگی باشد و از حق مسلم آنان برای زندگی حمایت کند. کنوانسیون ژنو همچنین امضا کنندگان را متعهد کرده است که اسرا، زخمیهای جنگی، بیماران، کارکنان بخش پزشکی و تجهیزات بیمارستانی را مورد تعرض قرار ندهند.
درهمین ارتباط، «رأفت حمدونه» مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطینی گفت: "اسرائیل به عنوان رژیم اشغالگر، به طور عمد به نقض قوانین و مقررات بین المللی و قوانین انسان دوستانه بین المللی درزمینه تعامل با اسرای فلسطینی در زندان ها، بازداشتگاه ها و مراکز بازجویی خود می پردازد."
روزنامه القدس العربی نیز در گزارشی به نقل از کمیته بین المللی صلیب سرخ نوشت، مقامات رژیم اشغالگر قدس همچنان محدودیتهای شدیدی را در زمینه جلوگیری از ملاقات اسرای فلسطینی با خانواده هایشان اعمال می کند.
رژیم صهیونیستی کنوانسیون ژنو را امضا کرده اما بزرگترین ناقض همین پیمان در اراضی اشغالی فلسطین است.
اسرائیل سابقه سیاه و دیرینه ای در نادیده گرفتن معاهدات بینالملل و حتی تعهداتش در معاهدات دوجانبه با مردم تحت اشغال فلسطین دارد. این درحالی است که سازمان ملل همچنان چشمان خود را بر جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان بویژه اسرای فلسطینی بسته است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
سه شنبه 28 فروردین 1397 - 13:22:46