به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این روزنامه نوشت: این روزها نظامیان سودانی حاضر در ائتلاف سعودی که به مدت سه سال است جنگی را بر یمن تحمیل کرده است، تیتر اول رسانه ها هستند. مقامات سودانی به دلایلی اشتباه که تاثیرات منفی آن چهره این کشور را مخدوش خواهد کرد تصمیم گرفتند نظامیان این کشور را برای جنگ یمن اعزام کنند و شهروندان یمنی را که در محاصره و قحطی و گرسنگی شدید قرار دارند به قتل برسانند.
دو حادثه مهم اتفاق افتاد که نظامیان سودانی عامل اصلی آن بودند و موجب جلب توجه گسترده افکار عمومی داخل سودان و خارج آن شد. هفته گذشته یکی از سربازان سودانی که در کنار نیروهای ائتلاف سعودی می جنگد متهم شده است که به یک دختر جوان یمنی در شهرک ساحلی خوخه با تهدید و به زور اسلحه، تجاوز کرده است. این جنایت موجی از خشم را در یمن ایجاد کرد، به طوری که همه، خواستار اعدام این نظامی سودانی در ملا عام و همچنین خواستار محاکمه مسئولان و فرماندهان وی شدند. اما فرماندهی نیروهای ائتلاف به طور رسمی اظهار نظری درباره این جنایت نکرده است، و هیچ کمیته حقیقت یابی نیز برای بررسی این جنایت تشکیل نشده است.
در همین حال خبرگزاری های جهان از جمله خبرگزاری فرانسه تاکید کردند ده ها نظامی سودانی پنجشنبه شب گذشته در کمین نیروهای جنبش انصار الله یمن در نزدیکی شهر میدی در شمال غرب این کشور گرفتار و کشته شدند. شبکه تلویزیونی المسیره تصاویر ویدیویی اجساد نظامیان سودانی و تانک ها و خودروهای منهدم شده آنان را نشان داد. این حادثه بزرگترین خسارتی است که به نیروهای سودانی از زمان رسیدن آنها به یمن در سال 2015 وارد شده است. البته سابق بر این بحث و جدل های زیادی در میان مردم سودان در زمینه مشارکت نظامیان سودانی در جنگ یمن مطرح شده بود، زیرا شمار نظامیان سودانی که در جنگ یمن شرکت کرده اند به سه هزار نیرو می رسد. البته تعداد مخالفان مشارکت نظامیان سودانی در جنگ یمن بیشتر از موافقان بود، زیرا مشارکت ارتش سودان در جنگی ضد برادران خود آن هم به ازای کمک های مالی برای آنان ناخوشایند بود . توجیه هایی را که دولت سودان در مشارکت نظامیان این کشور در جنگ یمن مطرح کرده نیز برای مخالفان قابل قبول نیست. علاوه بر این روز به روز بر تعداد کشته های نظامیان سودانی افزوده می شود به طوری که بر اساس منابع غیر رسمی تاکنون بیش از هزار سرباز این کشور در جنگ یمن کشته شده اند.
عمر البشیر رئیس جمهور سودان تصمیم گرفت در این جنگ یمن شرکت کند تا برای عربستان سعودی چاپلوسی کرده باشد زیرا عربستان با توجه به روابط خوبی که با آمریکا دارد می تواند نقش مهمی در برداشتن تحریم های سودان ایفا کند. وی امیدوار بود کمکهای مالی زیادی به سودان شود تا این کشور را از بحران اقتصادی نجات دهد، اما آنچه مایه شگفتی است این است که روابط وی با عربستان در ماه های گذشته به تیرگی رفته و عمر البشیر بیشتر به سمت ترکیه و اخوان المسلمین متمایل شده است. عمر البشیر استقبال گرمی از رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سفیر اخیرش به خارطوم کرد و به او اجازه داد در جزیره سودانی «سواکن» واقع در دریای سرخ سرمایه گذاری کند، و یک پایگاه نظامی در این جزیره ایجاد کند. این اقدامات عمر البشیر موجب خشم عربستان، مصر و امارات شده است، زیرا این کشورها اردوغان را دشمن خود می دانند که روابط بسیار خوبی با قطر دارد، و ایجاد پایگاه نظامی ترکیه در جزیره سودانی که بیش از سی هزار نیروی ترکیه در آن استقرار یابند نیز مایه نگرانی آنهاست. چرا که همین ترکیه و نیروهایش بودند که مانع دخالت نظامی ائتلاف چهارگانه عربی برای تغییر نظام قطر شدند.
بنابراین ناظران زیادی پیش بینی می کنند که عمر البشر رئیس جمهور سودان نیروهای خود را از یمن خارج کند، زیرا روابط سودان با امارات و عربستان سعودی در ماه های گذشته به تیرگی رفته است. بعید نیست که دو حادثه ذکر شده فوق یعنی کشته شدن شمار زیادی از سربازان سودانی در کمین حوثی ها و متهم شدن یک نظامی سودانی به تجاوز به یک دختر یمنی، فشار زیادی بر رئیس جمهور این کشور وارد کند و مقاومت وی در برابر این فشارها بسیار سخت خواهد بود، از اینرو بسیاری بر این باورند که در روزها یا هفته های آینده فرمان خروج نیروهای سودانی از جنگ یمن صادر شود.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی فارسی شبکه الکوثر اینجا کلیک کنید
دو شنبه 20 فروردین 1397 - 12:3:28