تهران- الکوثر: این انسانی که خدا را انکار کرد و به مصنوعات و دستاوردهایش (بتهایش) صفت خدا را داد، بهسرعت احساس اضطراب کرد، چرا که علم و صنعت و قوانین وضعی مربوط به آنها همه و همه ناپایدار و متزلزلاند و در طول تاریخِ تکامل متحول میشوند. درنتیجه، انسان ثَبات و آرامش خود را، که جز با ایمانِ مطلق بهدست نمیآمد، از کف داد.
زمانی این مسئله پیچیدهتر شد که سرعت این تحولات بیشتر شد و نظریات علمی و اجتماعی و اکتشافات تازۀ مؤثر در تغییر حیات انسانی پیدرپی دگرگون شد. اضطراب زمانی پدید آمد که انسان به آب یا هوا تکیه زده بود.
بنابراین تفسیر، من معتقدم که انسان اگر ایمان کاملی داشته باشد و در ذهن خود نقش حقیقی خدا در جهان را به او باز پس دهد، نه آنکه او را جانشین اسباب و عوامل مادی قلمداد کند، بلکه او را خداوند خالق اسباب و مسببات و سببیت بداند و به او ایمان بیاورد و، سپس، به دستاوردهای تمدنش، از علم و سازمان و صنعت تا فلسفه و هنر، ابعاد حقیقی آنها را ببخشد، در این صورت احساس قدرت و ثَبات خواهد کرد و از زندگیاش لذت خواهد برد و از دستاوردهایش بهرهمند خواهد شد. تردیدی نیست که این امر به تکوین تمدنی جدید نیازمند است که فقط بر پایه ماده قوام نمیگیرد و، علاوه بر آن، از نو نیازمند به تربیت انسان هم است.
منبع: مصاحبه امام موسی صدر با روزنامه الدستور سال ۱۹۶۹
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 16 فروردین 1397 - 15:10:30