شتاب قطار «صنعت حلال» در آسیا و اروپا 

یک شنبه 12 فروردین 1397 - 10:38:44
شتاب قطار «صنعت حلال» در آسیا و اروپا 

تهران - الکوثر: بازار جهانی غذای حلال در حال رشد افزون برای همه افراد با پیشینه های مختلف در سراسر جهان است

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بازار جهانی غذای حلال تا سال 2019 میلادی با «نرخ رشد ترکیبی سالیانه» 14 درصدی با سرعت بسیار زیادی رشد خواهد کرد.

بر اساس این گزارش،پیش از این غذاهای حلال فقط در اختیار مسلمانان قرار می گرفت اما اکنون غذاهای حلال در کل جهان مورد استفاده قرار می گیرند.

در حال حاضر مردم سراسر جهان از همه مذاهب و با پیشنیه های قومی و نژادی مختلف از غذاهای حلال استفاده می کنند چرا که غذاهای حلال را بهداشتی،پاکیزه و سالم می دانند.

این گزارش می افزاید:با افزایش تقاضا برای محصولات غذایی حلال،تولیدکنندگان از کشورهای غیر مسلمان مانند آمریکا،برزیل و استرالیا بسیار مشتاق به بهره گیری از این موقعیت هستند.

یکی از مهم ترین عواملی که به رشد بازار غذای حلال کمک می کند ،افزایش آگاهی نسبت به مفهوم «حلال» و «غذای حلال» است.

رسانه های اجتماعی هم کمک شایانی به گسترش آگاهی درباره تولیدات حلال می کنند.
در ژاپن  هم صنعت حلال با توجه به افزایش تعداد گردشگران مسلمان در این کشور،شتاب گرفته است.

در حالی که سفر بازدیدکنندگان خارجی از جمله مسلمانان به ژاپن در حال افزایش روزافزون است، این کشور مشغول بررسی این مسئله است که چگونه می تواند نیازهای مذهبی گردشگران خود را تامین کند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان ملی گردشگری ژاپن،تعداد بازدیدکنندگانی که از کشور مسلمان نشین اندونزی به ژاپن می آیند در سال 2016 میلادی به 270 هزار نفر رسید که نسبت به سال پیش از آن رشد 32.1 درصدی داشته است.

رییس موسسه اسلامی-عربی در توکیو که حدود 300 دانشجو در آنجا زبان عربی می‌خوانند می گوید که علاقه به فرهنگ اسلامی از جمله فرهنگ حلال در میان عموم مردم ژاپن افزایش پیدا کرده است اما هنوز بسیاری از مردم ژاپن نسبت به مفهوم حلال و چگونگی ریشه گرفتن آن در جامعه ژاپنی،بیگانه هستند.

دست اندرکاران صنعت حلال و افرادی که از غذاها و محصولات حلال در ژاپن استفاده می کنند نیز با چالش زندگی در ساختار یک کشور غیر مسلمان مواجه هستند.

رییس موسسه اسلامی-عربی در توکیو در این باره گفت:یکی از دانشجویان ما علاقه زیادی به زبان عربی پیدا کرده زیرا مشتری هایی که به رستوران محل کار او می آیند از او درباره غذای «حلال» و مفهوم آن زیاد می پرسند.

به گفته او،سمینارهای مرتبط با غذا و فرهنگ اسلامی از بخش های مهم سمینارهایی است که در مورد اقتصاد ،فرهنگ و گفتگوی تمدن ها از سوی این موسسه در ژاپن برگزار می شود.

انجمن اسلامی ژاپن در توکیو اصولا مجوز حلال را تنها برای تولیداتی از شرکت های ژاپنی صادر می کند که قرار است بر اساس تقاضاهای موجود به دیگر کشورهای اسلامی فروخته شوند.

آذربایجان از دیگر کشورهایی است که در حال گسترده کردن صنعت حلال با توجه ها به نیازهای امروز جامعه است.

وزارت فرهنگ و گردشگری آذربایجان در حال آماده کردن یک پروژه دولتی استاندارد تحت عنوان «نظام مدیریت حلال هتل ها» است.

این پروژه دارای شرایط عمومی برای هتل هایی است که خدمات حلال ارائه می کنند.

بر اساس این شرایط ،هتل هایی که خدمات حلال ارائه می کنند باید تعهدات خود نسبت به مشتریان را حفظ کنند.

همچنین انجام تبلیغات،برگزاری کمپین ها و تعیین قیمت ها با هدف فریب میهمانان ممنوع است و بیشترین توجه باید به حساسیت های مذهبی میهمانان معطوف شود.

بر اساس این پروژه،هتل هایی که خدمات حلال ارائه می کنند باید این الزامات و شرایط به ویژه فراهم کردن خدماتی که در مورد آنها تبلیغ شده است را برای مشتری ها فراهم کنند.

«رحمان صفروف»،یکی از مسئولان این پروژه و رئیس گردشگری و مهمان نوازی دانشگاه مدیریت و گردشگری آذربایجان در این باره گفت:همه وسایل مورد نیاز از جمله وسایل بهداشتی برای میهمانان باید حلال باشند.

چنین هتل هایی نباید از دوربین های مداربسته و یا ابزار شنود در اتاق ها،استخرها،اتاق های ماساژ و رختکن ها استفاده کند.

امروزه،بازار گردشگری مسلمانان یکی از بخش های پر منفعت در صنعت گردشگری جهانی به شمار می آید چرا که مسلمانان حدود یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل می دهند.

سال گذشته حدود 155 میلیارد دلار یعنی حدود 13 درصد از هزینه کل گردشگری جهان توسط گردشگران مسلمان هزینه شده است.

مجمع کشورهای آسیای جنوب شرقی (آ سه آن) با 10 عضو که فیلیپین هم جزو آنهاست میزبان بیش از 60 درصد جمعیت مسلمانان جهان است و به این ترتیب می تواند نقش شایانی در توسعه اقتصاد اسلامی و بازار حلال داشته باشد.

مجمع جهانی اقتصاد اسلامی واقع در کوالالامپور فرصت های زیادی را برای اقتصاد اسلامی در فیلیپین به عنوان گزینه ای برای خدمات مرسوم مالی می بیند.

مجمع جهانی اقتصاد اسلامی،سازمان غیر دولتی که به دنبال ایجاد سکوی تجارت جهانی با نشان دادن فرصت های کسب و کار در جهان اسلام است یک فرصت طلایی برای رونق اقتصاد اسلامی در سال های پیش رو به حساب می آید.

«موسی هیتام»،رئیس این مجمع در گفتگوی اختصاصی با « inquirer» گفت که بازار محصولات و خدمات حلال سال به سال گسترده تر می شود.

مسلمانان در حال حاضر بیشترین جمعیت حدود 49 کشور جهان را تشکیل می دهند.

هیتام در صحبت های خود اشاره کرد که جمعیت جهانی مسلمانان در سال 2017 میلادی حدود 1.7 میلیارد تخمین زده شد و پیش بینی می شود که تعداد مسلمانان جهان تا سال 2030 میلادی به 2.2 میلیارد نفر برسد.

وی افزود: در شرایطی که جمعیت مسلمان در جهان روز به روز بیشتر می شود،برچسب «حلال» هم از کشورهای اسلامی فراتر رفته و در حال تبدیل شدن به نماد جهانی کیفیت و اعتماد است.

امروزه بازار جهانی حلال به ارزش 2.3 تریلیارد دلار در حال فعالیت است و طیف وسیعی از کالاها و خدمات را در بر می گیرد.

هیتام همچنین گفت:یکی از تمرکزهای اصلی ما پیوند دادن اقتصادهای اسلامی و غیر اسلامی در جهان است.

وی خاطرنشان کرد که فیلیپین با 5 درصد جمعیت مسلمان دارای یک اکوسیستم مالی اسلامی نوپا است که می تواند تاثیر به سزایی نه تنها در اقتصاد داخلی بلکه در اقتصاد منطقه ای داشته باشد.


برای عضویت در کانال تلگرامی فارسی شبکه الکوثر کلیک کنید


یک شنبه 12 فروردین 1397 - 10:37:51

دسته بندی :