پس از چهار سال قتل و ویرانی در یمن:
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محمد مراد تحلیلگر سیاسی در گزارشی تحلیلی به مناسبت آغاز چهارمین سال تجاوز به یمن نوشت؛ عربستان 25 مارس سال 2015 با تشکیل ائتلاف با امارات و برخی کشورهای عربی و افریقایی و به فرمان محمدبن سلمان وزیر دفاع و ولیعهد فعلی عربستان حمله نظامی با عنوان طوفان قاطعیت به یمن را آغاز کرد.
هدف از این از جنگ به قدرت رساندن منصورهادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن و نابودی انصارالله اعلام و ادعا شد ظرف دو هفته این ائتلاف به اهداف خود خواهد رسید.
ائتلاف سعودی برای مشروعیت سازی و رهایی از پیامدهای تجاوز نظامی یکجانبه خود به یمن هم درخواست منصورهادی برای حمله به یمن را بهانه کرد و این در حالی بود که منصور هادی از سمت خود استعفا داده و به عدن گریخته بود و در آنجا به درخواست هیاتی از شورای همکاری خلیج فارس که به دیدن وی به عدن رفته بود دولت غیر قانونی تشکیل داد و این درخواست فاقد وجاهت قانونی را مطرح کرد.
ائتلاف سعودی تصور می کرد پس از گذشت چند هفته تا حداکثر یک ماه می تواند صنعا را تسخیر و هادی را به قدرت برساند. اما با گذشت زمان، کمیته های مردمی و ارتش یمن بر اساس اصل دفاع مشروع که در حقوق بین الملل هم بر آن تصریح شده است در مقابل ائتلاف متجاوز سعودی ایستادند.
ائتلاف سعودی که تصور نمی کرد این جنگ طولانی شود در طول سه سال گذشته بارها برای شکستن روحیه مقاومت مردم یمن، اماکن مسکونی، بیمارستانها، زیرساخت های اقتصادی، تاسیسات آب و برق، جاده های مواصلاتی و پل ها، مدارس، بازارها و حتی مساجد را هدف شدیدترین بمباران هوایی و حملات موشکی قرار داد. این ائتلاف که از حملات خود نتیجه نگرفته بود در طول عملیات از سلاح های ممنوعه چون بمب های خوشه ای نیز استفاده کرد. هزاران غیر نظامی که بیشتر آنها زن وکودک و کهنسال بودند در جریان این حملات جان خود را از دست دادند و دهها هزار نفر دیگر هم دچار معلولیت جسمی شدند. بر اساس آمار رسمی که سه ماه پیش منتشر شد در جریان این حملات دستکم 2.887 کودک، 2.027 زن، 8.689 مرد که همه آنها غیر نظامی هستند، کشته شدند. و این تنها بخشی از خسارت های تحمیل جنگ از سوی ائتلاف سعودی به یمن بود. چرا که ائتلاف سعودی برای به زانو درآوردن مقاومت مردم یمن، این کشور را از زمین و هوا و دریا هم تحت محاصره شدید قرار داد تا شاید با تاکتیک گرسنگی دادن به مردم به اهداف خود دست یابد که در نتیجه این محاصره هزاران یمنی دیگر بر اثر گرسنگی و ابتلای به انواع بیماری های چون وبا و دیفتری و دردسترس نداشتن دارو و مواد غذایی وآب سالم جان خود را از دست دادند. بر اساس گزارش منابع رسمی 20 میلیون نفر دیگر همچنان به دلیل این محاصره با پیامدهای قحطی مواجه هستند و همه این ها بیانگر این نکته است که ائتلاف سعودی نه با یک گروه بلکه با یک ملت روبروست.
این تجاوز نظامی در شرایطی ادامه دارد که مجامع جهانی چون سازمان ملل برای پایان تجاوز نظامی به یمن نه تنها اقدام نکرده اند بلکه بان کی مون دبیر کل سابق این سازمان به خاطر نگرانی از قطع شدن کمک های سعودی ها به سازمان ملل، نام عربستان را از فهرست سیاه کودک کشی خارج نمود. امریکا و انگلیس وفرانسه هم در فروش انواع تسلیحات به عربستان از یکدیگر سبقت گرفتند و در آخرین مورد از این مشارکت در جنایات سعودها، در سفر ولیعهد عربستان به واشنگتن قرارداد فروش بیش از یک میلیارد دلار دیگر انواع تسلیحات به سعودی ها بسته شد و سنای امریکا هم به لایحه عدم حمایت از عربستان در جنگ یمن رای منفی داد. آن هم در حالیکه با گذشت سه سال از تجاوز نظامی ائتلاف سعودی به یمن، اهداف اشغالگرانه این ائتلاف و نامشروع بودن تهاجم نظامی به یمن آشکار شده است.
نخستین جلوه نامشروع بودن این تجاوز نظامی، در اختلافات امارات وعربستان بر سر تقسیم منافع دریمن نهفته است. در ماههای اخیر عربستان و امارات دو شریک اصلی جنایت در یمن، در خصوص تقسیم حوزه نفوذ در این کشور دچار اختلافاتی شده اند بطوریکه نیروهای وابسته به امارات عدن را تحت کنترل گرفتند و حکومتی موازی دولت منصور هادی در این شهر به وجود آوردند.
عربستان نیز باشدت بخشیدن به تحرکات خود در استان المهره و حضرموت سعی کرد تا به بندر مکلا و منابع عظیم نفتی این منطقه دسترسی داشته باشد. دومین دلیل نامشروع بودن، در حالی که ائتلاف سعودی مدعی است به درخواست منصورهادی به یمن حمله کرده چطور ممکن است یک فردی را که به عنوان رئیس جمهور قانونی یمن می داند و برایش مشروعیت قائل است زندانی نماید. بر اساس گزارش اسوشیتدپرس، صلاح الصیادی وزیر کشور دولت مستعفی منصور هادی اخیرا فاش کرد که او در ریاض تحت حبس خانگی است و از ساکنان عدن خواست که برای بازگشت هادی به عدن تظاهرات کنند.
سومین دلیل اینکه اگر این جنگ فقط به یک گروه یعنی حوثی ها مختص بود چرا اکنون این جنگ وارد چهارمین سال خود شده است و تمام مردم یمن با پیامدهای حملات متجاوزان روبرو هستند. این ایستادگی و مقاومت چیزی جز این نیست که بگوییم همه ملت یمن هدف قرار گرفته اند.
اکنون روشن شده است عربستان با راه انداختن جنگ علیه یمن، چهار هدف مهم را دنبال می کرده است: نخست این که؛ سعودیها و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس از طریق فدرالی شدن نظام سیاسی در یمن به دنبال این بودند که یک دولت ضعیفی که با مناطق فدرالی شکاف دارد، در این کشور روی کار بیاید تا این دولت همچنان به عربستان و متحدانش وابسته باشد.
دوم اینکه؛ با توجه به ساختار قومی و قبیله ای که در این کشور وجود دارد، فدرالی شدن یمن سبب میشود در صورتی که دولت مرکزی یمن با عربستان سعودی چالش پیدا کند، سعودیها بتوانند از طریق مناطق فدرالی بر دولت مرکزی یمن اعمال فشار کنند.
سوم اینکه؛ عربستان سعودی و متحدانش از طریق این طرح همچنان تلاش می کنند حوثی ها و شیعیان یمنی در این کشور در حاشیه باقی بمانند.
چهارم اینکه امارات بر اساس این طرح طمع ورزی های خود را در جزایر این کشور از جمله سقطری دنبال نماید و عربستان هم به منابع نفت حضرموت و بندر مکلا دسترسی و سلطه داشته باشد.
با این حال پس از گذشت سه سال ائتلاف متجاوز سعودی به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است و حالا امریکایی ها هم برای حفظ ظاهر از بن سلمان می خواهند که هر چه زودتر به جنگ پایان دهد اما آنها نمی گویند چرا برای اتمام جنگ از فروختن سلاح به سعودی ها خودداری نمی کنند؟
استفان سیچ (Stephen Seche) سفیر سابق امریکا دریمن هم به شکست ائتلاف سعودی در تجاوز نظامی به یمن اعتراف کرده است . او در در مصاحبه با شبکه العربیه، گفت: جنگ سه سال گذشته در یمن باعث برهم زدن ثبات شده است. ثباتی را که از این جنگ انتظار داشتیم، شاهد نبودیم. این جنگ موفق نمی شود بنا بر این باید در آن بازنگری کرد. دخالت نظامی عربستان در یمن موفقیت آمیز نبوده است.
با توجه به این نشانه ها آیا اکنون فصل درخواست محاکمه ولیعهد عربستان و هم پیمانانش که کشور یمن را برای رسیدن به اهداف توسعه طلبانه، به ویرانه تبدیل کردند و هزاران انسان بی گناه را به شهادت رساندند فرا نرسیده است؟
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
سه شنبه 7 فروردین 1397 - 9:13:44