تهران- الکوثر: عید نوروز علاوه بر کشورهای فارسی زبان در مناطق دیگر از جمله در عراق نیز برگزار می شود.در اصصلاح محلی عید نوروز را عید آغازین(عید الدخول) در عراق به ویژه در مناطق جنوب آن نامیده می شود.
در این روز مردم به شهر مدائن در نزدیکی بغداد که مسجد سلمان فارسی(ع) در آن قرار دارد می روند.در این شهر آثار دوره باستانی مانند طاق کسری وجود داردند که مردم جنوب عراق ضمن رفتن به این اماکن با خود طعام بر می دارند و در باغ و بوستانهای آن به تفریح می پردازند و عید نوروز و آمدن بهار را جشن می گیرند.
در شمال عراق عید نوروز یا نیروز نامیده می شود و معمولا خانواده ها به باغات سرسبز در این روز می روند و به جشن و پایکوبی می پردازند.
این روز نزد سومری ها که از اولین برپا کنندگان این جشن بودند روز اعتدال بهاری نیز نامیده می شود.
مردم عراق از زمان جمهوری در عراق در سال 1958 عیدالدخول را در شهرهای جنوبی و مدارس و خیابانهای آن جشن می گیرند و به باغ وبوستان و مراقد دینی می روند.
۲۱ نیروز سال نو از نگاه عراقی ها یعنی ورود سال جدید است.از نگاه عراقی ها زمستان تمام می شود و بهار به جای آن می آید و روز و شب برابر می شود.در این روز نور خورشید عادلانه می تابد.برخی کشورها از جمله عراق روز ۲۱ مارس ساعت خود را تغییر می دهند.
مظفر النواب شاعر عراقی به مناسبت نوروز قصیده معروفی دارد که الیاس خضر خواننده عراقی ترانه ای بر اساس آن خواند و در خارج عراق نیز شهرت پیدا کرد.
عراق یکی دیگر از کشورهای منطقه است که عید نوروز را جشن میگیرد. دولت به مناسبت عید نوروز پنج روز تعطیل رسمی اعلام کرده و بیشتر مقامهای عالی کشور بویژه کردها مراسم ویژه نوروز برگزار می کنند.
درباره سابقه عید نوروز در عراق باید گفت از نخستین روز تاسیس حکومت عراق، در این کشور نوروز تعطیل رسمی بوده و یکی از اعیاد و روزهای مهم عراق محسوب می شده است.
با سقوط رژیم بعث و تاسیس نظام جدید و نوپای فعلی در عراق که عمر آن چهار سال بیشتر نیست، نوروز اهمیت ویژه ای در این کشور پیدا کرد. به گونهای که در نخستین روز بهار که مصادف با اول فرودین سال خورشیدی می شود.
مردم کرد عراق جشن نوروز را با شکوه تمام برگزار می کنند. همان طور که گفته شد، نوروز از اهمیت بسیار ویژهای برای کردها برخوردار است. اما در میان کردهای عراق اقوام دیگری نیز وجود دارند که همانند کردها نوروز را برگزار میکنند. این قوم از لحاظ فرهنگ اجتماعی نزدیکیها بسیاری با کردهای عراق دارند اما بطور کلی با کردها متفاوتند.
این قوم ایزدیها یا یزیدیها هستند که عموما در شمال عراق زندگی می کنند و شیوه زندگیشان به گونه ای است که به دلیل در اقلیت بودن تمایل چندانی برای ارتباط با اقوام و مذاهب دیگر ندارند و عموما در انزوای اجتماعی زندگی می کنند.
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
لینک عضویت در کانال تلگرام الکوثرفارسی اینجا
چهار شنبه 1 فروردین 1397 - 9:38:59