تغذیه سالم، تاثیر منفی نمک اضافی را بر فشار خون از بین نمی برد

سه شنبه 15 اسفند 1396 - 10:33:49
تغذیه سالم، تاثیر منفی نمک اضافی را بر فشار خون از بین نمی برد

تهران- الکوثر: محققان علوم پزشکی در کالج سلطنتی لندن اعلام کردند با اینکه تغذیه سالم به همه افراد توصیه می شود، ولی مبتلایان به بیماری فشار خون، در صورتی که تغذیه سالم ولی پر نمک داشته باشند، از تاثیر منفی نمک اضافی در امان نخواهند بود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محققان از موسسات مختلف درمانی از جمله کالج سلطنتی لندن و دانشگاه نورت وسترن در این مطالعه، نوع تغذیه بیش از چهار هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس این مطالعه که نتایج آن در شماره اخیر نشریه فشار خون  Hypertension منتشر شد کسانی که مقادیر زیادی نمک در غذای خود استفاده می کنند حتی در صورتی که نوع غذایشان سالم باشد، باز هم از تاثیر منفی نمک اضافی بر فشار خون خود در امان نخواهند بود.
دانشمندان بر اساس این مطالعه به مردم هشدار می دهند که باید میزان نمک مصرفی خود را کنترل و از غذاهای کم نمک استفاده کنند.
بیماری فشار خون بالا بیش از یک چهارم افراد بزرگسال را در انگلیس مبتلا کرده است و خطر شماری از مشکلات مرگبار از جمله حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
به نظر می رسد شماری عوامل همچون سن، وزن و مصرف بیش از حد نمک بر ابتلا به این بیماری موثر باشد.
محققان بر این باورند که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات ممکن است راه حلی برای تقویت عروق برای کاهش فشار خون باشند.
پیشتر محققان تصور می کردند شاید مصرف میزان زیاد میوه و سبزیجات، تاثیر منفی مصرف نمک را بر فشار خون جبران کند ولی تحقیق اخیر چنین چیزی را نفی می کند.
این مطالعه که به طور مختصر، اینترمپ INTERMAP نامیده شده است بین سال های 1997 تا 1999 انجام شده و در آن چهار هزار و 680 فرد داوطلب بین 40 تا 59 سال از آمریکا، انگلیس، ژاپن و چین حضور داشته اند.
محققان بر اساس این بررسی، حداکثر میزان مصرف نمک طعام را روزانه شش گرم اعلام کرده اند که در حدود یک قاشق چای خوری است.
محققان دریافتند متوسط میزان مصرف نمک روزانه این گروه مورد مطالعه 10/7 گرم است.
این مقدار برای انگلیسی ها 8/5 گرم،؛ برای آمریکایی ها 9/6 گرم، برای چینی ها 13/4 گرم و برای ژاپنی ها 11/7 گرم بود.
افزایش فقط هفت گرم نمک در روز (معادل 1/2 قاشق چای خوری) به افزایش فشار خون سیستولیک به میزان 3/7 میلی متر جیوه همراه بود.
محققان بر اساس این مطالعه می گویند دیگر نمی توان تصور کرد که همراه با داشتن رژیم صحیح غذایی، می توان تاثیر منفی نمک اضافی را خنثی کرد بلکه باید به طور کلی از مصرف بیش از حد نمک طعام خودداری شود.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، ­فشار خون را قاتل خاموش می گویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خون یکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است وتا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری بزند . 
در طول روز و عمر هر فرد میزان فشار خون متغیر است به طوری که در زمان فعالیت ، فشار خون افزایش می یابد و هنگام استراحت افت می کند. 
اما در افراد بیمار حتی در زمان استراحت نیز فشار خون از حد طبیعی بالاتر و یا پایین تر است.
 یکی از نشانه های اطمینان از سلامت بیماران اندازه گیری فشار خون است؛ 
فشار خون طبیعی هر انسانی باید 80/ 120 باشد یا به عبارت مصطلح در جامعه فشار بزرگ یا سیستولی 120 میلی متر جیوه و فشار کوچک یا دیاستولی 80 میلی متر جیوه. 
اندکی کمتر یا بیشتر بودن همیشه به معنای بیماری نیست و جزئی از فیزیولوژی بدن فرد محسوب می شود، اما در علم پزشکی میزانی برای پرفشاری خون وکم فشاری خون تعیین کرده اند.
 پرفشاری خون امروزه یکی از بیماری های مزمن غیرواگیر است که خطر مرگ ومیر زودرس را بالا می برد. 
افزایش فشار خون باعث افزایش مقاومت در برابر جریان خون می شود و این مقاومت خطر ایست قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلب و بیماری های مزمن کلیه را بیشتر می کند.
ابتلا به فشار خون پایین گاهی به دنبال ایجاد برخی از نارسایی ها در قسمت های مختلف بدن اتفاق می افتد؛ نشانه های پایین بودن فشار خون عبارتند از:سرگیجه، تاری دید، عدم تعادل، احساس سبکی سر، تپش قلب در هنگام بلند شدن از زمین، تعریق و پوست سرد.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

برای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید

 

 

­


سه شنبه 15 اسفند 1396 - 10:32:25

دسته بندی :