به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،روزنامه الاخبار، چاپ لبنان در یادداشتی به قلم «محمد شفیق» با عنوان «آمریکا به منظور تضعیف نیروهای بسیج مردمی به حضور خود در عراق ادامه میدهد» نوشت: در حالی که عراق برای برگزاری انتخابات پارلمانی در 12 مه آینده آماده میشود و با توجه به بحران تصویب لایحه بودجه و تداوم اختلافات با منطقه کردستان عراق و در میان افزایش تهدیدهای گروه های «بسیج مردمی» که به نظر میرسد، تهدیداتی «روشمند» است، مسئله حضور نظامی آمریکا از نظر سیاسی و رسانهای، نمود پیدا کرده است.
همچنین در حالی که بحث و گفتگوها درباره ارسال نامهای رسمی به دولت عراق درباره حضور نظامی آمریکا در این کشور افزایش یافته است، به غیر از اظهارات مکرر حیدر العبادی نخست وزیر عراق و تیم وی و تاکید بر «نیاز به نیروهای هوایی ائتلاف بین المللی» دولت عراق از پرداختن و سخن گفتن درباره این موضوع طفره میرود.
خبرهایی که رسانههای آمریکا چند روز پیش، در خصوص اقدام آمریکا به کاهش تعداد نیروهای خود در عراق به عنوان مقدمهای برای عقب نشینی کامل این نیروها منتشر کردند و تایید این خبر توسط دولت العبادی پیش از تکذیب آن توسط «پنتاگون»، این بار، این مسئله را با شدت بیشتری به جریان انداخت و خواستههای مخالفان با حضور نظامی آمریکا را پررنگ تر کرد.
اریک باهون سخنگوی پنتاگون، در آن زمان در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد «واشنگتن قصد ندارد، در آینده نزدیک هیچ یک از سربازان خود را از عراق خارج کند» وی از حضور 5200 نظامی آمریکایی «با اطلاع بغداد» در عراق خبر داد.
الاخبار نوشت: به گفته گروههای بسیج مردمی، به نظر میرسد این تعداد خیلی کمتر از تعداد واقعی نیروهای آمریکایی (موجود در عراق) باشد، به طوری که قیس الخز علی دبیرکل جنبش «عصائب اهل حق» تاکید میکند، شمار نظامیان آمریکایی در عراق بیش از 7500 نفر است که در 10 پایگاه مستقر شدهاند.
این در حالی است که محمد محیی سخنگوی «گردانهای حزب الله» از وجود بیش از 10 پایگاه آمریکایی در عراق از جمله 5 پایگاه در مناطق کردنشین سخن گفت و افزود آمریکا برای «احداث پایگاهی جدید در منطقه کردستان» تلاش می کند. محمد محیی تهدید کرد «در صورتی که واشنگتن و دولت عراق، حضور آمریکا را در عراق به رسمیت بشناسد، آمریکا باید با گروههای مقاومت و در راس آن با گردانهای حزب الله رویارو شود.»
در مقابل این تهدیدات، طرفهای دیگر با برگزاری انتخابات پارلمانی در زمان تعیین شده به شرط حضور آمریکا و با این دیدگاه که طرف آمریکایی ضامنی برای عدم تقلب در انتخابات است، «با اکراه» موافقت کردند.
در همین چهار چوب، یک منبع آگاه در «اتحادیه نیروهای عراقی» (اتحاد القوی العراقیه) از تصمیم این اتحادیه برای سخن گفتن با دولت عراق در آینده نزدیک در خصوص درخواست برای استقرار نیروهای آمریکا در مناطق سنی نشین برای تامین امنیت انتخابات و ممانعت از هر گونه اعمال فشارهای احتمالی بر رای دهندگان خبر داد.
این منبع افزود: این فراکسیون درصدد است در صورتی که برای استقرار نیروهای آمریکایی در مناطق سنی نشین موفق نشود، از دولت عراق بخواهد، به جای نیروهای بسیج مردمی و پلیس فدرال، نیروهای مبارزه با تروریسم را در این مناطق مستقر کند.
این منبع همچنین از تلاشها برای متقاعد کردن دولت عراق برای ادامه فعالیت پایگاههای نظامی آمریکا در عراق که یکی از آنها نزدیک مرزهای این کشور با ایران است، خبر داد.
یک منبع دیگر از وجود «نیاتی» از چند وقت پیش سخن میگوید، نیاتی که از (تلاشها برای) تبدیل محل استقرار مشترک نیروهای امنیتی و «ائتلاف بین المللی» نزدیک منطقه «امام ویس» در امتداد مرزهای عراق و ایران، به یک پایگاه آمریکایی پرده برمیدارد که هدف از آن، اعمال فشار علیه حضور نیروهای بسیج مردمی در مناطق مجاور (جلولاء و السعدیه و المقدادیه) است که جزء مناطق مورد مناقشه میان بغداد و اربیل به شمار میروند.
الاخبار نوشت: به گفته این منبع، نقشه پایگاههای نظامی آمریکا نشان میدهد، هدف آمریکا برپایی پایگاه هایی در مناطقی است که گروه بسیج مردمی در آن مناطق حضور دارد؛ زیرا از جمله پایگاههایی که احداث شده یا در حال احداث است، پایگاه «القیاره» است که هدف از احداث آن، جلوگیری از گسترش نفوذ گروه بسیج مردمی در مناطق شرقاط (از توابع استان صلاح الدین) و الحویجه (در استان کرکوک که بیشتر ساکنان آن عرب هستند) و همچنین پایگاهی نزدیک تلعفر (در استان نینوا) است که در نتیجه احداث آن از گسترش نفوذ بسیج مردمی به سوی سنجار و مرزهای عراق با شمال سوریه جلوگیری میشود.
برای عضویت در کانال تلگرام فارسی شبکه الکوثر اینجا کلیک کنید
سه شنبه 24 بهمن 1396 - 14:59:25