به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، "ژوآن تی لوئین"(1) و "قالیه خدیری"(2) در مقاله ای در روزنامه فرانسوی"لوموند" نوشتند، مقراتحادیه آفریقا در"آدیس آبابا" پایتخت اتیوپی در سال 2012 توسط شرکت های پکن و هنگ کنگ ساخته شده است .
سی امین اجلاس سران اتحادیه آفریقا،روزهای یکشنبه و دوشنبه (28 و 29 ژانویه) در این مکان برگزار می شود.
روسای جمهور و وزراء عضو اتحادیه افریقا، دوبار در سال به منظور بحث و بررسی پیرامون مسائل عمده در این قاره در مقر اتحادیه افریقا گرد هم جمع می شوند.
با وجود تمهیدات امنیتی شدید در ورود به محل برگزاری اجلاس سران، امنیت اغلب رهبران و دیپلمات ها بصورت نامحسوس تهدید می شود و این موضوع یکی از مهمترین دلایل نگرانی سران اتحادیه آفریقا است .
در ژانویه 2017، کارشناسان انفورماتیک مستقر در مقر اتحادیه آفریقا متوجه شدند، بین نیمه شب و ساعت 2 بامداد، سرورها به طرز عجیبی از اطلاعات اشباع شده و اطلاعات داخلی این مرکز به شدت تغییر یافته است.
نتایج حاصل از تحقیقات بعمل آمده، نشان داد، سرورهای چینی در شانگهای و در مسافت هشت هزار کیلومتری از آدیس آبابا، قرار گرفته اند.
مقر تازه تاسیس اتحادیه آفریقا، در واقع "هدیه چین به دوستان آفریقایی" بود که شش سال پیش اهدا شد.
سیستم های امنیتی، تجهیزات الکترونیکی و دیگر امکانات این مرکز توسط چین تعبیه شده است.
براساس چندین منبع موجود در این مرکز، تمامی محتویات و اطلاعات محرمانه توسط چین شنود و مورد سوء استفاده قرار می گرفته است .
علی رغم کشف این واقعیت از سوی کارشناسان آفریقایی و البته اعمال اقداماتی براي تقویت امنیت سایبری، امنیت این مرکز همچنان در معرض تهدید قرار دارد.
به این ترتیب، اتحادیه آفریقا، سرورها را در اختیار خود گرفته است و پروژه های پیشنهادی چین را درخصوص سرورها به حداقل رساند.
در طبقه پایین برج شیشه ای مقراتحادیه آفریقا، در اتاقی دوراز دسترس، مرکز داده هایی است که قسمت اعظم سیستم اطلاعاتی سازمان در آن متمرکز شده است.
تمام ارتباطات الکترونیکی در حال حاضر رمزگذاری شده و دیگر از طریق " اتیو تلکام" (3)، اپراتور عمومی در اتیوپی، منتقل نمی شود.
به این ترتیب، بالاترین مقامات این اتحادیه از خط تلفن های خارجی و برنامه های امنیتی برخوردار شدند.
لازم به ذکر است، اتیوپی کشوری است که از نظر سایبری و قابلیت های جاسوسی الکترونیکی در قاره آفریقا شهرت دارد.
در 29 ایمن اجلاس سران اتحادیه آفریقا در ژوئیه 2017، اقدامات امنیتی جدید مورد آزمایش قرار گرفت.
چهار متخصص از الجزایر، یکی از بزرگترین سهام داران این مرکز و کارشناسان امنیت سایبری اتیوپی، سالن گردهمایی اعضای اتحادیه آفریقا بویژه میکروفون های نصب شده در زیر میزها و دیوارها را بازرسی و کنترل کردند. به اين ترتيب راه های ارتباطی با چین قطع شد.
وزیر امور خارجه اتیوپی بزرگترین قدرت سایبری آفریقا اذعان داشت، آنچه مسلم است ، چینی ها نه تنها هرگز در صدد استعمار آفریقا نبوده اند، بلکه از استقلال این قاره همواره حمایت کرده و امروز یکی از حامیان اقتصادی ما محسوب می شوند.
مرکز جدید انفورماتیک ، مستقل ازکارشناسان چینی، راه اندازی شد.
گفتنی است ، سیستم های ویدئو کنفرانس، توسط تیم های انفورماتیک داخلی ،بدون استفاده از وای فای نصب و مورد استفاده سران در این اجلاس قرار گرفت .
به لطف این راهکار، دیپلمات ها و سران دولتها می توانند محتاطانه و بدون وقفه از امواج الکترونیکی استفاده کنند.
اتحادیه آفریقا تنها از 10 میلیون دلار، معادل (8 میلیون یورو) بودجه اختصاص یافته به بخش های اطلاعاتی استفاده می کند.
به استثنای بانک جهانی که بخشی از هزینه های مرکز داده های جدید را پرداخت می کند، شرکای خارجی علاقه چندانی به تامین هزینه های یک سازمان امنیت سایبری ندارند.
بسیاری از میکروفون ها و ابزار جاسوسی سایبری در هنگام ساخت این ساختمان، کار گذاشته شده است .
براساس انتشار اسناد معتبر از آرشیو" ادوارد اسنودن"(4) مشاور سابق آژانس امنیت ملی ایالات متحده توسط لوموند و با همکاری سایت "اینترسپت"(5)، سرویسهای جاسوسی بریتانیا نیز از این قاعده مستثنی نبودند.
لازم به ذکر است، برخی از قدرت های غربی همچنان بر عوامل انسانی برای جاسوسی و انتقال اطلاعات سرمایه گذاری می کنند.
به عنوان مثال، سرویس های اطلاعاتی فرانسه علاوه براستفاده از مدرنترین سیستمهای جاسوسی خود طی این سالها تلاش کردند تا سران کشورهای افریقایی فرانسه زبان را به انتقال اطلاعات در پشت صحنه این نشستها متقاعد سازند.
گفتنی است، کسانیکه به عنوان ریاست دوره ای اتحادیه آفریقا انتخاب و یا در راس کمیسیون افریقا قرار می گیرند، در واقع اجیر شده قدرتهای غربی بوسیله این شیوه " تحقیر آمیز" هستند.
سازمان "پان آفریقا" همواره به دو اصل دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی در اتحادیه آفریقا متعهد بوده است.
با این حال، به دلیل کمبود منابع و آگاهی سران دولتها و اکثر مقامات، سرزمین های آفریقایی همچنان در معرض خطر سرویسهای جاسوسی بیگانه قرار دارند.
به گفته یکی از مقامات ارشد، مدت پنج سال طول کشید تا عملیات وسیع کارشناسان انفورماتیک نفوذ سیستم های جاسوسی چین در مقر اتحادیه آفریقا را کشف کنند.
برگزاری نشست سران اتحادیه افریقا زمانی برگزار می شود که همچنان دغدغه امنیت فضای سایبری برای اعضای این اتحادیه وجود دارد.
(1).Joan Tilouine
(2). Ghalia Kadiri
(3). Ethio Telecom,
(4).Edward Snowden
(5).The Intercept
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
شنبه 7 بهمن 1396 - 9:58:58