به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، صلاح البردویل در گفتگوی اختصاصی با شبکه جهانی الکوثر در قالب برنامه «لقاء خاص» با اشاره به اهمیت و جایگاه قدس برای فلسطین و کل امت اسلامی گفت: واکنش ها به تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت، به اندازه ای نبود که شایسته مقام و جایگاه قدس باشد.
واکنش ها به اقدام ترامپ متناسب با جایگاه قدس نبود
وی افزود: متناسب نبودن واکنش ها در سرزمین های فلسطینی با عمق فاجعه علل مختلفی دارد. در داخل سرزمین های فلسطینی اشغالی واکنش ها مهار شده بود و به یکباره موج خروشان ایجاد نکرد. این گونه فعالیت ها در کرانه باختری به نوعی زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین قرار داشت. فشارهای اسرائیل بر تشکیلات خودگردان و مسئله هماهنگی امنیتی با اسرائیل مانع از آن می شود که مقامات فلسطینی به مردم فلسطین اجازه دهند خشم گسترده خود را بروز دهند.
این مقام جنبش حماس با اشاره به ناکافی بودن واکنش جنبش فتح به تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره قدس به علت این که این جنبش هسته اصلی تشکیلات خودگردان را تشکیل می دهد افزود: بین آنچه باید فتح و ساف انجام دهند و آنچه در عمل انجام می دهند تفاوت زیادی است. از تشکیلات خودگردان انتظار می رود از توافقنامه های اسلو خارج شود و به رسمیت شناختن اشغالگران صهیونیست را لغو کند و فورا به هماهنگی امنیتی با اشغالگران پایان دهد نه این که مثل شورای مرکزی فلسطین در سال 2015 تصمیمش برای توقف هماهنگی امنیتی با اشغالگران، اقدامی نمادین و شعاری باشد. تشکیلات خودگردان باید به محاصره غزه پایان دهد و خواستار نشست رهبران همه گروه های فلسطینی طبق توافق های قاهره شود تا ضمن بررسی اوضاع، طرحی یکپارچه برای رهبری انتفاضه ارائه کنند و زمین را زیر پای اشغالگران به آتش بکشند. ولی الان متاسفانه تشکیلات خودگردان به دنبال مسیری دیگر برای مذاکره و سازش است.
مذاکرات سازش راهی برای آزادی فلسطین نیست
صلاح البردویل درباره تلاش هایی که محمود عباس پس از تصمیم دولت آمریکا درباره قدس انجام داده است گفت: رئیس تشکیلات خودگردان پس از تصمیم ترامپ به شماری از کشورها سفر کرد و به دنبال یافتن جایگزین برای سرپرستی مذاکرات به جای آمریکا است و این کار را مجازاتی برای آمریکا می داند. ولی واقعیت این است که هرکس سرپرست مذاکرات باشد در نهایت باید به آمریکا مراجعه کند زیرا این کشور برگه های سیاسی زیادی در اختیار دارد. در حالی که مسئله این طور نباید باشد و همین مسئله عامل اختلاف بین گروه های فلسطینی است. باید خارج از چارچوب مذاکرات فکر کرد زیرا مذاکرات به هیچ وجه راهی برای آزادی فلسطین نیست و شکست آن ثابت شده و حتی به پوششی برای بسیاری از جنایات صهیونیست ها در حق ملت و سرزمین فلسطین تبدیل شده است. مثل شهرک سازی و یهودی سازی قدس و کشتن فلسطینی ها و بسیاری از دیگر اقداماتی که صهیونیست ها انجام داده اند.
این مسئول ارشد حماس ضمن تاکید بر لزوم وحدت فلسطینی ها در قالب تشکیل کادر رهبری مشترک برای انتفاضه و برنامه ریزی عملی برای مقابله با اشغالگران افزود: تصمیم رئیس جمهور آمریکا درباره قدس فاجعه ای است که می توان آن را به فرصتی مهم برای احیای آرمان فلسطین تبدیل کرد که به علت روند سازش و مذاکره و کوتاهی طرف های عربی فراموش شده است.
اهداف صهیونیست ها در غزه
صلاح البردویل درباره اهداف تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه نیز گفت: در این باره هشدار می دهیم که رژیم اشغالگران می خواهد قدرت و امکانات ملت فلسطین در غزه را محاصره کند و ضمن بزرگنمایی حضور مقاومت فلسطین در غزه، حامیان خود را تهییج کند تا غزه را محاصره و آن را مهار کنند. این رژیم این گونه القاء می کند که گویا ملتی در کرانه باختری وجود ندارد و مسئله کرانه باختری حل شده است. این رژیم همچنین حضور ملت فلسطین درخارج از سرزمین های فلسطینی را نادیده می گیرد تا به این ترتیب کل مسئله فلسطین را در غزه خلاصه کند و سپس به آن ضربه بزند.
وحشت صهیونیست ها از مقاومت در غزه
البردویل با اشاره به وحشت رژیم صهیونیستی از مقاومت فلسطین در غزه افزود: دشمن صهیونیستی به دنبال زیر فشار قرار دادن ملت فلسطین در غزه است گویا از عذاب دادن مردم غزه لذت می برد و سعی دارد با تحلیل بردن تدریجی توان مقاومت در غزه، معادله بازدارندگی درازمدت را بر آن تحمیل کند. این قدامات نشان می دهد رژیم صهیونیستی از مقاومت می ترسد و هرگونه انفجار در غزه را به زیان خود می داند. دشمن می داند مقاومت اگر در مقطعی سکوت می کند می داند برای چه سکوت کرده است و اگر ضربه بخورد می داند چه زمانی ضربه بزند. مقاومت فلسطین، زمین و بازی را خوب می شناسد و آزار و محاصره مردم غزه نیز تاحدی قابل تحمل است. این مسائل موجب شده است اشغالگران اخیرا در محاسبات خود قدری بازنگری کنند و جریان برق غزه را بازگردانند و از کاهش شدت محاصره اقتصادی غزه سخن بگویند.
این مقام ارشد حماس درباره تجاوزات گاه و بیگاه رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی مثل سوریه و لبنان گفت: تجاوزات اسرائیل به عمق سرزمین های عربی به صورت جدا از یکدیگر صورت می گیرد به این صورت که این رژیم گاهی سوریه را می زند، گاهی لبنان را و گاهی سودان را و گاهی غزه را، ولی این حملات جدا از یکدیگر صورت می گیرد تا موجب ایجاد وحدت در برابر اسرائیل نشود. هر حمله ای که به هر کشور عربی صورت گیرد در نهایت ما فلسطینی ها ضربه می خوریم زیرا هدف اصلی دشمن صهیونیستی فلسطین و مقاومت فلسطین است. ولی این گونه حملات در نهایت به زیان دشمن صهیونیستی تمام خواهد شد.
توافقنامه اسلو مانع آشتی فلسطینی هاست
البردویل در پاسخ به سئوالی درباره سرانجام روند آشتی بین گروه های فلسطینی به ویژه فتح و حماس گفت: برای سخن گفتن از آشتی باید به ریشه های دو دستگی اشاره کرد. دو دستگی ناگهان ایجاد نشد بلکه از سال 1992 شروع شد که انتفاضه در اوج خود بود و اسرائیل در برابر موج خروشان ملت فلسطین مجبور به عقب نشینی یکطرفه و امتیاز دادن شد. اما برگزاری کنفرانس مادرید خنجر زدن بر پشت ملت فلسطین بود و پس از آن هم فاجعه توافقنامه اسلو روی داد و 78 درصد سرزمین فلسطین به صهیونیست ها واگذار شد و بر سر قدس و بقیه سرزمین فلسطین مذاکره صورت گرفت. دهها سال پس از آغاز این مذاکرات اکنون می بینیم که قدس ضمیمه اسرائیل شده و شهرک ها در سراسر کرانه باختری سر برآورده اند و از به دریا ریختن مردم غزه یا فرستادن آنها به منطقه سینا سخن گفته می شود. دو دستگی از قبل وجود داشته است و همچنان وجود دارد و پیامدهای اسلو بر عمق دو دستگی می افزاید. ما تلاش هایی برای ترمیم این دودستگی انجام دادیم که بخاطر وجود توافقنامه اسلو با شکست مواجه شد زیرا تشکیلات خودگردان بدون هماهنگی با اشغالگران هیچ کار نمی تواند بکند حتی برق و غذا و آب غزه با هماهنگی اسرائیل داده می شود و اشغالگران فقط زمانی امتیاز می دهند که نگران انفجار در غزه باشند. من خواستار تصمیم گیری به دور از اسلو هستم باید اسلو کنار گذاشته شود.
صلاح البردویل در پایان وحدت همه ملت ها و کشورهای عربی و اسلامی را برای حمایت از فلسطین خواستار شد.
برای عضویت در کانال تلگرام فارسی شبکه الکوثر اینجا کلیک کنید
دو شنبه 2 بهمن 1396 - 16:15:21