به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، العربی الجدید در گزارشی از دهلی نو به قلم فایز الحق نوشت: در این برهه که اوضاع مناطق فلسطینی نشین اشغالی (کرانه باختری رود اردن، قدس و باریکه غزه) روز به روز بدتر می شود ، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیروز یکشنبه برای سفری 6 روزه راهی هند شد. نتانیاهو در دهلی نو با مسئولان هندی دیدار و چند توافقنامۀ همکاری امضا خواهد کرد. کارشناسان می گویند که سفر نتانیاهو راه را برای افزایش همکاری ها بین دهلی نو و تل آویو که می خواهند بیش از پیش به همدیگر نزدیک بشوند، هموار خواهد کرد و هم اکنون این نگرانی وجود دارد که افزایش همکاری های اسرائیل و هند تأثیر نامطلوب خود را در سیاست دهلی نو در قبال مساله فلسطین خواهد گذاشت.
نارندا مودی نخست وزیر هند نیز ماه ژوئیه 2017 به اسرائیل رفته بود. این اولین سفر نخست وزیری هندی به اسرائیل از زمان آغاز روابط دیپلماتیک بین تل آویو و دهلی نو در 25 سال پیش بود. مساله جالب اینکه مودی به شهر رام الله – مقر تشکیلات خودگردان فلسطین در غرب کرانه باختری رود اردن – نرفت در حالی که مسئولان خارجی هنگام سفر به اسرائیل برای حفظ روابط هم با اسرائیل و هم با تشکیلات خودگردان به رام الله سفر می کنند.
نتانیاهو پیش از سفر به هند اعلام کرد که سفرش زمینه را برای افزایش همکاری ها با یکی از قدرت های بزرگ جهان در بخش های اقتصاد ، دفاع ، تکنولوژی و گردشگری فراهم خواهد کرد . نتانیاهو گفت که نخست وزیر هند دوست نزدیک اسرائیل و دوست صمیمی وی است.
هیأتی 130 نفره شامل فعالان بخش های کشاورزی ، آب ، صنایع نظامی ، پزشکی و صنایع غذایی نتانیاهو را در سفرش به هند همراهی می کند.
وزارت امور خارجه هند اعلام کرد که مقامات هندی و اسرائیلی توافقنامه هایی در بخش امنیت سایبری و همکاری در بخش های انرژی ، تحقیقات فضایی و تولید فیلم امضاء خواهند کرد.
هنگام سفر مودی به اسرائیل در ژوئیه سال میلادی گذشته چند توافقنامه همکاری در بخش های تکنولوژی ، آب و کشاورزی امضا شده بود که پیش بینی می شود نتانیاهو در دهلی نو به بررسی نحوۀ اجرای این توافقنامه ها بپردازد.
هند و اسرائیل سال 1992 روابط دیپلماتیک خود را آغاز کردند و در آن سال میزان مبادلات تجاری آنها 200 میلیون دلار بود که در سال 2016 به 4 میلیارد و 160 میلیون دلار افزایش یافت.
نتانیاهو در دهلی نو با "رام ناث کوویند" رئیس جمهوری ، مودی و "سوشما سواراج" وزیر امور خارجه هند دیدار و گفتگو خواهد کرد.
نتانیاهو دومین نخست وزیر اسرائیل است که به هند می رود. آریل شارون نخست وزیر وقت اسرائیل نیز سال 2003 به هند رفته بود. نتانیاهو همچنین از شهر بمبئی که پایتخت اقتصادی هند نامیده می شود ، دیدن خواهد کرد و در برنامه " شالوم بالیوود" مشارکت خواهد کرد و در این برنامه با کارگردانان هندی دیدار می کند و از آنها خواهد خواست که فیلم های خود را در اسرائیل بسازند و از آن تصویربرداری کنند.
نتانیاهو همچنین از ایالت گجرات (غرب هند) دیدن خواهد کرد. مودی پیش از به دست گرفتن سمت نخست وزیری هند سروزیر ایالت گجرات بود و در دوران سروزیری مودی 2 هزار مسلمان ساکن این ایالت در خشونت های فجیع سال 2002 کشته شدند. نتانیاهو در ایالت گجرات با ماشین فاصلۀ 8 کیلومتری فرودگاه شهر احمد آباد تا شهر "سابَرمَتی اَشرَم" – محل خانۀ ماهاتما گاندی – را طی خواهد کرد.
"تلمیذ احمد" دیپلمات سابق هندی که قبلاً سفیر کشورش در چند کشور عرب حاشیه خلیج فارس بود ، درباره سفر نتانیاهو گفت: هند و اسرائیل در چند بخش با همدیگر همکاری می کنند ولی دهلی نو نمی تواند از سیاست خود در قبال فلسطین دست بکشد.
احمد در مصاحبه با العربی الجدید گفت: از ابتدا هند از حق بقای فلسطینی ها در مناطق خود و به رسمیت شناختن قدس شرقی به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطین حمایت کرد.
احمد افزود : هند نمی تواند سیاست خود را در قبال فلسطین تغییر بدهد در غیر این صورت باید از سیاست خود در قبال منطقه مورد منازعۀ کشمیر که تحت کنترل پاکستان و چین است ، دست بکشد.
این دیپلمات سابق هندی گفت: هند در سازمان ملل متحد به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره قدس رأی منفی داد.
احمد گفت: هند کشوری دمکراتیک است و مسئولان این کشور نظرات متفاوتی درباره مسائل بین المللی دارند. حتی در دوران نخست وزیری "آتال بیهاری واجپایی" که رئیس دولت حزب راست ملی گرای "بهاراتیا جاناتا" نیز بود ، چنین سیاست افراطی که دولت مودی امروز درپیش گرفته است ، درپیش نگرفته بود.
احمد گفت : این جنب و جوشی که ما امروز از راستی های هند می بینیم ، با گذشت زمان و تغییر دولت از بین خواهد رفت زیرا روابط دیپلماتیک و بین المللی براساس احساسات پایه ریزی نمی شود بلکه بر اساس منافع مشترک پایه ریزی می شود.
"محمد صهیب" استاد سیاست بین الملل در دانشگاه ملی اسلامی دهلی نو می گوید : هندوها و افراطیون یهودی روابط مستحکمی با همدیگر دارند.
صهیب افزود : سیاست های قوم گرایانۀ حزب کنگره ملی و حزب بهاراتیا جاناتا در قبال مسائل جهانی تفاوتی با همدیگر ندارد زیرا هندوها کنترل این دو حزب را در دست دارند.
صهیب گفت: حزب کنگره ملی سال 1947 پیش از برگزاری کنفرانس روابط آسیایی از اسرائیل خواست که 2 نمایندۀ خود را به این کنفرانس بفرستد. بنابراین روابط تنگاتنگ و مستحکمی بین صهیونیسم وگروهی از هندوهایی که ریاست حزب کنگره ملی را در دست داشتند، وجود دارد.
صهیب افزود : هند یکی از 4 کشوری است که برای نخستین بار اسرائیل را به رسمیت شناخت و با این کار در کنار آمریکا ، بریتانیا و فرانسه قرار گرفت.
صهیب اعلام کرد: جهان بینی هندوهایِ رأس هرم قدرت و صهیونیست ها یکسان و برابر است و هم هندوها و هم صهیونیست ها دو گروه نژادپرست و اسلام ستیز و دشمن مسلمانان و اعراب هستند و هر دوی آنها در مناطق جغرافیایی خود سیاست توسعه طلبانه را درپیش گرفته اند.
صهیب گفت: فلسطینی ها امروز با بدترین نوع تبعیض نژادی روبرو هستند ولی کشورهای جهان از جمله هند در قبال این مساله سکوت کرده اند گویا این مساله از اهمیت چندانی برخوردار نیست .
صهیب افزود: هند تلاش می کند که تعریف جدیدی از هویت خود ارائه بدهد و از مرحله "دمکراسی فرهنگ ها" به مرحله " دمکراسی فرهنگ اکثریت" برسد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا
دو شنبه 25 دی 1396 - 13:13:59