ماهاتیر محمد مجددا نامزد نخست‌وزیری مالزی می‌شود

دو شنبه 18 دی 1396 - 18:43:14
ماهاتیر محمد مجددا نامزد نخست‌وزیری مالزی می‌شود

تهران- الکوثر: ماهاتیر محمد سیاستمدار 92 ساله و نخست وزیر سابق مالزی بار دیگر در انتخابات عمومی امسال به عنوان نامزد جبهه مخالفان برای این پست شرکت خواهد کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، جبهه مخالفان یا ائتلاف مردم (PR) در مالزی طی بیانیه ای اعلام کرد که ماهاتیر محمد از بنیاگذاران حزب اتحاد ملی، نامزد این جناح سیاسی در انتخابات پارلمانی این کشور اواسط امسال خواهد بود.

در این بیانیه آمده است: ماهاتیر محمد که در اواسط سال 2016 از سازمان ملی ملایوهای متحد معروف به آمنو (UMNO ) به عنوان بزرگترین شریک حزب حاکم (جبهه ملی) کناره گیری کرد به عنوان نامزد نخست وزیری معرفی خواهد شد. 

به این ترتیب رقیب نجیب رزاق، نخست وزیر فعلی مالزی در انتخاباتی که اواسط امسال برگزار می شود، ماهاتیر محمد خواهد بود.

ماهاتیر محمد از سال 1976 تا 1981 معاون نخست وزیر و از 1981 تا سال 2003 نخست وزیر مالزی بوده است. 

ماهاتیر محمد در این باره گفته است: بودن در کنار کسانی که سالهای طولانی از تو خوش‌شان نمی آمده، احساس غریبی است، اما پیروز شدن بر نجیب رزاق مهم‌تر از این حس است. 

حزب حاکم آمنو نیز طی بیانیه ای در این باره اعلام کرد: معرفی مسن ترین نامزد نخست وزیری در جهان از طرف حزب مخالف، تراژی کمدی است. از اینکه این انتخابات را تسهیل کرده اند، از آنان تشکر می کنیم. 

ماهاتیر محمد کیست؟

او ۱۰ ژوئیه سال ۱۹۲۵ در مالزی به دنیا آمد و یکى از ۹ فرزند یک مهاجر دو رگه هندى - مالزیایی و یک مادر مالایایى است. او بعدها پزشک شد و به مدت ۵ سال در زادگاه خود به مداواى بیماران پرداخت. همسرش همکلاسى دانشگاه پزشکى وی بود. وی ۳ پسر دارد که در تجارت و سیاست در مالزى فعالیت دارند و یکى از دو دخترش، نویسنده و فعال در زمینه بیمارى ایدز است.

وی از شخصیت‌های مطرح سیاسی جهان به شمار می‌آید از جمله او را به علت نقشش در مدرن‌سازی سریع مالزی و رشد رفاه در این کشور تحسین می‌کنند.

وی که از سال 1981 تا 2003 نخست‌وزیر کشور مالزی بود، با اندیشه‌ای منسجم و مبتنی بر آزادی‌های اقتصادی، توانست به جاودانه‌ترین نخست‌وزیر مالزی تبدیل شود.

وی در یک سخنرانی گفت: ما به جای استراتژی جایگزینی واردات، استراتژی توسعه صادرات را پی گرفتیم و اجازه دادیم خارجی‌ها با تکنولوژی خود، کشور ما را صنعتی کنند. در حالی که اگر خودمان می‌خواستیم هر یک از این تکنولوژی‌ها را بسازیم، 30 تا 40 سال طول می‌کشید.

یکى از پروژه‌هاى مورد علاقه او «پروژا استیل» بود که در حقیقت تلاش او براى الگو گرفتن از ژاپن وکره شمالى است. حاصل آن کارخانه ماشین سازى پروتون و خدمات تلویزیون ماهواره‌اى «آسترو» بود.

رشد اقتصادى مالزى در بین سال‌هاى ۱۹۸۸ و ۱۹۹۷ بیشتر از ۱۰ درصد بود. آن زمان استانداردهاى زندگى تا ۲۰ برابر رشد کرد و درصد فقر، بیسوادى، مرگ و میر نوزادان و دیگر شاخص‌هاى اجتماعى در حد کشورهاى پیشرفته رشد کرد.

پروژه‌هاى ملى که او در این سال‌ها انجام داد؛ تندراه شمال- جنوب، کریدور ابر رسانه‌اى، فرودگاه بین‌المللى کوالالامپور و شمار بسیارى از پروژه‌هاى بزرگ صنعتى و عمرانى است.

سیستم آموزشى یکى دیگر از نقاط بنیادى در برنامه حرکت مالزى به جلو بود. با این حال ماهاتیر همچون بسیارى دیگر از مدیران اقتصادى و سیاسى از انتقادات اقتصادى و سیاسى در جامعه مالزى دور نبوده است.

اما آنچه در فعالیت‌های او از اهمیت زیادی برخوردار است جهش اقتصادى مالزى از یک کشور فقیر و درمانده تازه از زیر یوغ استعمار درآمده با درصد بالاى بیکارى، است.

ماهاتیر محمد بارها به ایران آمده است و با بسیارى از اندیشمندان و مردان سیاسى کشورمان آشنایى دارد. وی در سال 2005 در کنفرانس پارک‌های فن‌آوری که در اصفهان برپا بود به ایران آمد و در آن کنفرانس سخنرانی کرد.

وی در سخنرانی مشهور خود گفت: «ایران یکی از پیشگامان تمدن بوده است که مالزی در مقایسه با آن هیچ است، اما ما توانستیم بسیار سریع پیشرفت کنیم.»


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا


دو شنبه 18 دی 1396 - 18:43:7

دسته بندی :