تلاش جمهوری‌های موزفروش برای حفظ آبروی آمریکا

چهار شنبه 6 دی 1396 - 20:58:13
تلاش جمهوری‌های موزفروش برای حفظ آبروی آمریکا

تهران- الکوثر: به دنبال حمایت چند کشور کوچک جزیره ای از آمریکا در رای گیری پیش نویس قطعنامه قدس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، کاربرد اصطلاح «جمهوری موزفروش» مجددا در اذهان عمومی مطرح شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، آمریکا در مبارزه خود برای کسب قدرت جهانی، غالبا از کشورهای کوچک جزیره ای به عنوان پایگاه استفاده می کند. از آن جا که کشورهایی مانند گواتمالا که به لحاظ سیاسی و اقتصادی بسیار ضعیف و وابسته هستند و ازسال 1950 نتوانستند به تنهایی امورات خود را اداره کنند و همیشه به آمریکا وابسته هستند، از آن ها با نام «جمهوری موزفروش» یاد می شود.

پیش‌نویس قطعنامه قدس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای موافق 128 کشور جهان علیه تصمیم آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل به تصویب رسید. در این میان 7 کشور به این قطعنامه رای منفی دادند.

جمهوری موزفروش با نام قدیمی کمپانی یونایتد فروت (United Fruit Company) در پی رو شدن نقش شرکت های آمریکایی در رخدادهای سیاسی آمریکای میانه به واژگان سیاسی نوین راه یافت.

کشورهای گواتمالا، هندوراس، جزایر مارشال، میکرونزی، نائورو، توگو و پالائو با تهدید آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل به قطعنامه قدس رای منفی دادند. این کشورها به لحاظ سیاسی بی ثبات، از نظر اقتصادی فقیر و وابسته بوده و درگیری های نظامی زیادی در آنها رخ می دهد.

این کشورها غالبا شامل جزایر کوچک اقیانوس آرام هستند که آمریکا شریک مهم تجاری آنها است. بسیاری از شهروندان کشورهایی چون گواتمالا و هندوراس که از فقیرترین کشورهای آمریکای میانه و جنوبی هستند در خارج از کشور به ویژه آمریکا کار می کنند.

گواتمالا پس از اعلام استقلال از امپراتوری اسپانیا در سال 1821 که مرکز اداری مستعمرات این امپراتوری در آمریکای مرکزی بود تاکنون با آمریکا روابط تجاری و نظامی نزدیکی دارد.

بیش از چهار میلیون نفر از مردم گواتمالا سعی می کنند معیشت خود را با پول ارسالی مهاجران این کشور در آمریکا ادامه دهند. 12 درصد جمعیت 16 میلیون نفره گواتمالا زیر خط فقر زندگی می کنند.

هزار و 300 زندانی، زن خیابانی و بیمار روانی تبعه گواتمالا توسط محققان آمریکایی در آزمایش‌های محرمانه سیفلیس مورد استفاده قرار گرفتند. باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده آمریکا در سال 2011 طی تماس تلفنی با آلوارو کولوم، همتای گواتمالایی خود به دلیل انجام این آزمایش‌های پنهانی و گسترده که سربازان گواتمالایی مبتلا به بیماری سوزاک نیز از جمله آنان بودند، عذرخواهی کرد. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه و کاتلین سیبیلیوس وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نیز از انجام آزمایش‌های مذکور ابراز شرمندگی کردند.

ایالات متحده در بسیاری از این کشورهای حامی تصمیم واشنگتن در مورد قدس پایگاه نظامی دارد. آمریکا در حالی در گواتمالا، هندوراس، جزایر مارشال و نائورو پایگاه‌های نظامی دارد که به تعداد زیادی کشور دیگر نیز در زمینه‌های نظامی کمک مالی ارائه می کند.

قطعنامه پیشنهادی درباره وضعیت قدس که با ابتکار ترکیه و در انتقاد از تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تهیه شده بود علیرغم تهدیدهای آمریکا با 128 رای مثبت، 9 رای منفی و 35 رای ممتنع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.


اخبار فلسطین را اینجا پیگیری کنید


چهار شنبه 6 دی 1396 - 17:42:14