به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه «الأخبار» لبنان به سندی محرمانه وزارت امور خارجه عربستان دست یافته است که عبارت است از نامه ای از عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان به محمد بنسلمان ولیعهد. در این سند فاش شده، خلاصه ای از گفتوگوها و توصیه ها درباره عادیسازی روابط دیپلماتیک بین عربستان و اسرائیل مبتنی بر طرح موسوم به توافق شراکت راهبردی با آمریکاست.
در این سند، خبرها و گزارشها و هر آنچه از زمان سفر ماه مه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به ریاض درباره تلاشهای واشنگتن برای امضای معاهده صلح بین عربستان و اسرائیل مطرح بود، آمده است. همچنین، دربرگیرنده گزارشها واطلاعاتی درباره تبادل سفر بین ریاض و تل آیو و مهمترین آن سفر ولیعهد به رژیم صهیونیستی است.
این سند، حجم امتیازهایی را که ریاض قصد دارد در چارچوب حلوفصل موضوع فلسطین و نگرانی هایش درباره دریافت مؤلفههای قدرت علیه ایران و مقاومت و در صدر آن حزبالله است فاش کرده است.
در این نامه محرمانه عادل الجبیر به محمد بنسلمان آمده است که «افتخار دارم طرح ایجاد روابط بین عربستان سعودی با اسرائيل را محضرتان ارائه کنم. این طرح مبتنی بر توافق شراکت راهبردی با آمریکاست که با به دستور شما با وزیر امور خارجه آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.»
در بخشی از این نامه کاملاً محرمانه عادل الجبیر به محمد بنسلمان آمده است: «عربستان در توافق شراکت راهبردی با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا توافق کرد که هر گونه تلاش آمریکا و عربستان کلید موفقیت است؛ زیرا عربستان برای سوق دادن کشورهای دیگر برای حل وفصل مناسبت ترین کشور در جهان عرب و اسلامی است و حلوفصل موضوع فلسطین تا زمانی که مورد حمایت عربستان نباشد، مشروعت نخواهد داشت.»
همچنین در ادامه این نامه تأکید شده است: «نزدیکی موضع عربستان سعودی با اسرائیل بهعلت اینکه موضوع فلسطین از جایگاه معنوی، میراث تاریخی و دینی برخوردار است، به معنای این است که عربستان در قبال ملتهای اسلامی به یک ریسک دست می زند و عربستان به این کار اقدام نخواهد کرد مگر اینکه احساس کند آمریکا صادقانه رویکرد ضد ایرانی دارد، زیرا ایران حامی تروریسم در منطقه است. بر این اساس طرح صلحی که عربستان پیشنهاد میکند مبتنی است بر:
اول اینکه نزدیکی موضع عربستان و اسرائيل منوط است به همسانسازی و متقابل سازی روابط دیپلماتیک دوجانبه آنها. به لحاظ نظامی اسرائيل تنها دارنده سلاح اتمی در خاورمیانه است که سبب برتری آن در توازن قوا در منطقه است. از این رو، به عربستان نیز باید اجازه برخورداری از این عامل بازدارندگی داده شود یا اینکه اسرائيل از این سلاح خلع شود.
دوم اینکه عربستان سعودی توان دیپلماتیک و روابط سیاسی خود با تشکیلات خودگردان فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی را برای تسهیل ایجاد راهحلهای معقول و مقبول درباره بندهای مورد اختلاف در طرح صلح عربی از جمله موضوع قدس و آوارگان فلسطینی به کار خواهد گرفت؛ به این گونه که درباره قدس، پیشنهاد این است که تحت حاکمیت بینالمللی باشد و به دو کشور عربی (فلسطینی) و یهودی ملحق نشود.
درباره موضوع آوارگان فلسطینی نیز تأکید و تلاش عربستان این است که آنها هر جایی که اکنون هستند، ساکن شوند و به آنها تابعیت کشورهای عربی داده شود.
سوم، عربستان و آمریکا باید درباره اصول اصلی حلوفصل نهایی به توافق برسند و پس از آن آمریکا از کشورهای منطقه بخواهد که این طرح و اصول را به رسمیت بشناسند. در این خصوص، باید همکاریهای اطلاعاتی نزدیکی علیه ایران و حزبالله صورت گیرد.
چهارم، نقش مهم عربستان ترغیب دیگر کشورها و جلب موافقت آنها درباره این حلوفصل است که دوره و عصر جدیدی از صلح و شکوفایی برای اسرائيل و کشورهای عربی رقم خواهد زد.
پنجم، حلوفصل رویارویی اسرائيلی – فلسطینی بهعنوان طولانی ترین رویارویی در منطقه زمینه را برای همکاری امنیتی، تجاری و سرمایهگذاری و همکاریهای نزدیک علیه ایران فراهم خواهد کرد. از این رو، اسرائيل و عربستان باید درباره امور زیر توافق کنند:
۱-همکاری برای برخورد با هر نوع فعالیتی که به نفع سیاستهای ایران در خاورمیانه باشد.
۲- افزایش تحریمهای آمریکایی و بینالمللی علیه موشکهای بالستیک ایران.
۳- افزایش تحریمها علیه ایران در جهان بهعلت حمایت آن از تروریسم.
۴- بازنگری گروه پنج بعلاوه یک در توافق هسته های با ایران.
۵- جلوگیری از دستیابی ایران به اموال مسدود شده خود تا اقتصاد خود را بهبود نبخشد و به این وسیله فشارهای داخلی علیه آن افزایش یابد.
۶- همکاریهای نزدیکی اطلاعاتی در زمینه مبارزه با اقدامات سازمان یافته ایران و حزبالله.
ٰبرای عضویت در کانال تلگرامی الکوثرفارسی اینجا کلیک کنید
سه شنبه 23 آبان 1396 - 10:25:5