آشنایی با غذای تند تونسی

دو شنبه 25 آذر 1398 - 18:4:7
آشنایی با غذای تند تونسی

لَب‌لَبی نوعی خوراک مدیترانه‌ای بوده که علاوه بر کشور تونس در ترکیه و حتی عراق نیز گونه‌های متفاوتی از آن پخته‌می‌شود.

تهران- الکوثر:  در شمالی‌ترین بخش قاره آفریقا کشور تونس با مساحت ۱۶۴هزار کیلومتر مربع با جمعیتی در حدود ۱۱ میلیون نفر که اکثریت آن‌ را مسلمانان تشکیل می‌دهند واقع شده است. این سرزمین کهن که از گذشته‌های دور سکونتگاه اقوام گوناگونی از بربرها تا فنیقی‌ها، رومی‌ها و مسلمانان بوده با قرار گرفتن در کنار امواج لاجوردین دریای مدیترانه، لنگرگاه ورودی به قاره سیاه به شمار می‌آید . همین ویژگی‌های تاریخی و جغرافیایی باعث شده تا خوراک‌های تونسی آمیزه‌ای از طعم‌های گوناگون عربی، خاورمیانه‌ای، اروپایی و بربرها باشد.در این جا شما را با یک خوراك خوشمزه تونسی آشنا می‌كنیم.


چه چیزهایی لازم داریم؟

تنوع غذایی در تونس با شرایط اقلیمی این سرزمین همخوانی دارد. از جمله مواد رایج در آشپزی تونسی باید به روغن زیتون اشاره كردکه به میزانی گسترده در بسیاری از غذاهای این سرزمین یافت می‌شود.سیر، گشنیز، زیره سبز و سیاه، دارچین، انواع فلفل، زعفران و بادیان رومی که نوعی رازیانه است از جمله چاشنی‌های بسیار پرکاربرد در آشپزی تونسی است. طعم‌دهنده‌های دیگری همچون عصاره نعناع، پرتقال و گل سرخ را نیز باید به این مجموعه اضافه كرد. یکی از مواد رایج در خوراک‌های تونسی نوعی سس تند به نام «هَریسا» است که از مخلوط چند نوع فلفل از جمله فلفل قرمز کبابی و فلفل چیلی مکزیکی به همراه سیر، تخم گشنیز، زعفران، گل‌سرخ و روغن زیتون تهیه شده و رنگی نارنجی تا قرمز دارد. انواع سبزیجات تازه و آجیل نیز در خوراک تونسی حضوری پررنگ داشته که بر حسب نوع غذا برخی از آنها مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

لَب‌لَبی

لب‌لبی نوعی خوراک مدیترانه‌ای بوده که علاوه بر کشور تونس در ترکیه و حتی عراق نیز گونه‌های متفاوتی از آن پخته‌می‌شود.

مواد لازم:

۱۰۰ میلی‌لیتر روغن زیتون طبیعی

۲ عدد پیاز خرد‌شده

۶ حبه سیر خرد‌شده

یك قاشق غذاخوری زیره سبز

۲ قاشق چای‌خوری گشنیز

۱ قاشق غذاخوری هریسا

۲ لیتر یا ۸ فنجان آب مرغ

۴ قوطی ۴۰۰ گرمی نخود

۴ عدد گوجه‌فرنگی خردشده

۶-۴ عدد تخم‌مرغ

تعدادی برگ گشنیز برای تزئین

چند برش نان باگت، لیمو و اندکی هریسای اضافه برای قرار دادن در کنار خوراک اصلی

کمی خلال بادام برای تزئین خوراک اصلی

 

دستور پخت:

۱-کمی روغن را در یک قابلمه روی آتش متوسط حرارت دهید. سیر و پیاز را به مدت ۶ دقیقه سرخ کرده تا نرم شوند. هر از گاهی مخلوط مزبور را هم بزنید.

۲- زیره سبز، گشنیز و زعفران را اضافه كنید و به مدت ۳ دقیقه هم بزنید. هریسا و نخود را به این مخلوط بیفزایید و هم بزنید و سپس در قابلمه را بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.

۳-گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و به مدت ۳ دقیقه بگذارید تا بپزد.

۴-در یک قابلمه جداگانه مقداری آب ریخته تا به جوش آید و به آن کمی سرکه اضافه كنید.

۵-تخم‌مرغ‌ها را در یک نعلبکی شکسته و یکباره به درون قابلمه حاوی آب بریزید.

۶-حدود ۳ دقیقه ظرف حاوی تخم‌مرغ را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سفیدی آن بگیرد، ولی زرده نیمه روان باشد.

۷- به آرامی و با حوصله تخم‌مرغ‌ها را به‌طور جداگانه با کفگیر آبکش بردارید و روی پارچه روغن‌گیر یا پاکی قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

۸- سوپ آماده شده را در کاسه‌ها ریخته و روی هر کدام یک تخم‌مرغ قرار داده و روی آن‌را با خلال بادام، گشنیز و … بیارایید.


از صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی دیدن کنید

از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید


چهار شنبه 29 شهریور 1396 - 13:55:11