روزنامه عربزبان؛
به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، روزنامه «رأی الیوم» در سرمقاله روز پنجشنبه خود با پرداختن به مرخصی و تفریحات «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه، به انتقاد از خوشگذرانی و عیاشی سران و پادشاهان عرب پرداخت.
این روزنامه در این خصوص نوشت: تلویزیون «روسیا الیوم» چند روز پیش تصاویری از رئیس جمهور ولادیمیر پوتین پخش کرد که وی در تعطیلات سالانه و تابستانهاش در منطقهای دورافتاده در «سیبری» در شمالی ترین نقطه روسیه، که دربرگيرنده جنگل و دریاچه است، در حال ماهیگیری و شنا بود.
این روزنامه نوشت: درباره این تصاویر چند نکته تأملبرانگیز وجود دارد که هر ناظری، بهویژه در کشورهای عربی، نمیتواند به سادگی از کنار آنها عبور کند.
نخستین نکته درباره این تصاویر این است که رئیس جمهور روسیه در صحت و سلامت کامل به سر میبرد و با وجود نزدیک شدن به میانه شصت سالگی [۶۵ ساله]، بههیچ وجه شکمباره و پرخور به نظر نمیرسد.
دوم اینکه او در قایق تفریحی در میان انبوه خدم و حشم و نگهبان و زیبارویان در لباس شنا، تفریح و خوشگذرانی نمیکند.
سوم اینکه رئیس جمهور روسیه تعطیلات خود را در داخل مرزهای کشورش سپری میکند و به سان بسیاری از حاکمان، سران، شاهان و شاهزادگان عرب برای این کار عازم جنوب فرانسه، شمال آفریقا یا دریای کارائیب نمیشود.
این روزنامه عربزبان درادامه افزود: پیش از هر چیزی باید یادآور شویم که قصد ما مدح و مجیزهگویی پوتین نیست بلکه انتقاد و نکوهش از بسیاری از سران و مسئولان عرب است که در رقابت در تجملات تعطیلات سالانه خود، چه با بهنمایش گذاشتن قایقهای تفریحی لوکس در سواحل دریای مدیترانه و چه با ریختوپاش اموال به ملازمانشان، کوی سبقت را از یکدیگر میربایند و حال آنکه بسیاری از شهروندان آنها به علت گرانی شدید و نبود اشتغال در رنج فقر و فلاکت به سر میبرند.
به هیچ وجه منکر این نیستیم که پخش تصاویر پوتین در ایام تعطیلات با اهداف تبلیغ هوشمندانه سیاسی و برای تقویت جایگاه او در برابر شهروندانش صورت گرفت، خاصه آنکه انتخابات ریاست جمهوری روسیه پیش روست. ماشین تبلیغی روسیه چرا در این کار فعال نباشد، حال آنکه تبلیغشان بر موفقیت و دستاورد و نه بر دروغگویی و دروغبافی استوار است؟
رئیس جمهور پوتین ظرف اندک سالهای گذشته توانست هیبت و عظمت روسیه را به عنوان کشوری ابرقدرت به آن بازگرداند، کشوری که در روزهای آخر اتحادیه شوروی به علت تسلط مافیای فساد بر ارگانهای تصمیمگیر و حساس، به لبه سقوط بیسابقهای رسیده بود.
این روزنامه در ادامه افزود: آن زمان که رهبران عرب بهسان هواری بومدین (رهبر الجزایر) و جمال عبدالناصر و عبدالکریم قاسم و حافظ اسد تعطیلات خود را در داخل وطن خود سپری میکردند و بیآنکه کاخهای مرفه و قایقهای تفریحی داشته باشند، ملتهای عربی روزگار بسیار خوبی داشتند.
چه بسا این سوال مطرح شود که اما آنها نیز دیکتاتور و مستبد بودند، که باید در پاسخ گفت درست است، اما آنها عظمتی برای کشورشان رقم زدند و سببساز تشکیل کشورهای جدید شدند و استعمار و پایگاههای آن را بیرون راندند و کشورشان را غرق در بدهیهای بیگانه نکردند تا در نتیجه آن، صندوق بینالمللی پول را همهکاره و حاکم خود سازند. حاکمان امروز ما، اما آنهاییاند که بدیها را در خود انباشتهاند، آنها امروز همزمان دیکتاتوری و فساد را در خود جمع کردهاند و تفاوت نیز البته در همینجاست.
برگردان و تنظيم: جلال چراغی، پژوهشگر و روزنامهنگار
پنج شنبه 19 مرداد 1396 - 11:45:16