راهکارهای زیر روش های هوشمندانه مقابله با چاقی است.
- تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر به خصوص در ماههای اولیه زندگی؛ چرا که فاکتورهای منحصر به فرد موجود در شیر مادر قادرند تغییرات دائمی در سیستمهای فیزیولوژیکی و اندامهای شیرخواران ایجاد و آنها را در برابر ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله چاقی مصون دارند.
- شروع تغذیه تکمیلی به موقع نه زودتر نه دیرتر از پایان (4-6 ماهگی) و انتخاب نوع غذاها و تنوع آنها از نظر کمیت و کیفیت منطبق با روند رشد وزنگیری کودکان توأم با ادامه شیردهی مادر تا پایان دو سالگی باید باشد.
- عدم مقایسه کودک با سایر کودکان و پایش و کنترل رشد وزنگیری کودک با خودش
- زدودن باورهای غلط از ذهن مادران به خصوص اولزاهایی که سلامتی و زیبایی کودک خود را با چاقی ارتباط میدهند.
- پس از تعیین آگاهی از میزان نیاز واقعی فرزند خود، یک رژیم غذایی متناسب و متعادل و سالم برای وی تهیه کنید و از وجود مقدار کافی انواع میوه، سبزی و غلات کامل در رژیم غذایی عرضه شده اطمینان حاصل کنید.
- مهرورزی و ابراز محبت پدر و مادر به کودک و پاسخگویی به نیازهای عاطفی و روحی بچهها از طرف والدین در تغذیه متناسب کودک بسیار موثر بوده و عدم این روابط زمینه لازم برای وزنگیری و پرخوری برشمرده میشود.
- خواب دیرهنگام شبانه که موجبات اختلال در روند ترشح و عملکرد هورمونها، به هم ریختگی روند رشد جسمی و گسترش فکر و اندیشه، نحوه توزیع و انباشتگی چربیها و عدم رغبت کودک به خوردن صبحانه و سایر وعدهها خواهد شد.
- حذف و کاهش استفاده از غذاهای آماده و آسان دسترس حاوی کالری متراکم و فاقد مواد مغذی لازم مانند انواع ساندویچ، همبرگر، پیتزا، سیبزمینی سرخ کرده و سسهای چرب و جایگزینی آن با غذاهای کم کالری ولی متراکم با مواد مغذی مورد نیاز کودک
- تعدیل مصرف چربیها، روغنها و قندهای تصفیه شده به هنگام طبخ غذا در منزل و عدم گنجاندن میان وعدههای غذایی پرانرژی و فاقد مواد مغذی لازم مانند چیپس، پفک، نوشابه و هلههولههای رنگارنگ.
- عدم تغذیه کودکان در حین تماشای برنامههای تلویزیونی
- افزایش استفاده به موقع و کافی از فیبرهای محلول و یا نامحلول با گنجانیدن تدریجی غذاهای تهیه شده از غلات، حبوبات و سبزیجات مختلف در تغذیه روزمره
- افزایش مقدار لبنیات دریافتی حداکثر تا میزان 2.5 لیوان شیر یا ماست میباشد. مصرف بیش از حد لبنیات موجبات کمخونی و برخی از بیماریها را فراهم میکند.
- کاهش زمان بیتحرکی کودک به علت گرایش به بازیهای رایانهای و یا تماشای برنامههای تلویزیونی
- افزایش مدت سرگرمیها و بازیهایی که توأم با فعالیت بدنی و دستهجمعی در هوای آزاد باشد
- به مادران توصیه و تأکید میشود که در تغذیه کودکشان در ایام نوپایی، کودکی و نوجوانی از به کارگیری روش های پاداش، التماس، تهدید، کودکسالاری، انحراف ذهن به هر وسیلهای جلوگیری کنند.
- نظم در ساعات غذا خوردن و عدم حذف صبحانه و میانوعدهها و تغذیه در مکان مشخص و استفاده از ظروف اختصاصی صرف غذای کودک.
- قصور و بیتوجهی پدر و مادر یا تنبیههای بیمورد آنها با خورانیدن و یا خرید تنقلات بیارزش رنگارنگ.
- کاهش استرس و اضطراب و دل نگرانیهای کودکان و نوجوانان که به صورت پرخوری و ریزهخواری نمود پیدا کرده و به عنوان یک عامل تسکین شرطی در میآید
- تحلیل برنامه غذایی روزانه کودکتان و بررسی یادآمدهای تغذیه هفتگی و شناخت و تعیین اشتباهات به عمل آمده در تغذیه و تحرک روزانه و رفع تدریجی روشهای غلط به کار برده شده و اشتباهات به عمل آمده
- رفتن به رستورانهای دارای غذاهای آماده را به حداکثر یک بار در هفته محدود نمائید.
دو شنبه 21 فروردین 1396 - 12:13:10