نگاه پیامبر اسلام (ص) به گفتگو؛ نمونه‌ای از احترام و مدارا | الوجه الآخر

شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 11:30:0
نگاه پیامبر اسلام (ص) به گفتگو؛ نمونه‌ای از احترام و مدارا |  الوجه الآخر

حجت‌الاسلام والمسلمین اسد محمد قصیر، استاد حوزه علمیه، در برنامه الوجه الآخر با تأکید بر جایگاه گفتگو و سخن نیکو در دعوت انبیا، تصریح کرد که قرآن کریم این روش را به‌عنوان بنیان روابط انسانی معرفی کرده است. وی در پاسخ به برداشت‌های نادرست از مفهوم آیات شمشیر، بیان داشت که جنگ در قرآن تنها در چارچوب دفاع از دین و جان انسان‌ها مطرح شده است و هرگز وسیله‌ای برای گسترش عقاید نبوده است. او همچنین سیره پیامبر اسلام (ص) را نمونه‌ای عالی از تعامل محترمانه میان ادیان دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسد محمد قصیر، استاد حوزه علمیه، در برنامه الوجه الآخر بر اهمیت گفتگو و کلام نیکو در تعاملات انسانی تأکید کرد و آن را روش انبیای الهی در دعوت به حقیقت دانست. وی اظهار داشت که تمامی پیامبران، به‌ویژه حضرت محمد (ص)، از گفتگو به‌عنوان شیوه‌ای اساسی برای ارتباط با دیگران بهره گرفته‌اند.

بیشتر بدانید:

امام رضا (علیه‌السلام)، معمار تمدن اسلامی در دوران عباسیان | الوجه الآخر

فقه تمدنی امام رضا (علیه‌السلام)؛ پیوند عقلانیت و اخلاق | الوجه الآخر

وی با اشاره به جایگاه گفتگو در قرآن کریم، تصریح کرد که این شیوه، اصل و بنیان روابط میان انسان‌هاست و در تعاملات میان مسلمانان نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین تأکید کرد که اصطلاح آیات شمشیر، که برخی افراد برای توجیه خشونت به آن استناد می‌کنند، تعبیر نادرستی است؛ چراکه واژه شمشیر در قرآن کریم وجود ندارد. وی توضیح داد که مفاهیم مرتبط با جنگ در قرآن صرفاً جنبه دفاعی دارند و هرگز به‌عنوان ابزاری برای گسترش عقاید و اندیشه‌ها مطرح نشده‌اند.

حجت‌الاسلام قصیر همچنین خاطرنشان کرد که همه ادیان الهی، همراه با کتاب‌های مقدس و تعالیم انبیا، بر اصل گفتگو و بیان سخن نیکو تأکید کرده‌اند. وی با استناد به آیه «لا تجادلوا أهل الكتاب إلا بالتي هي أحسن» تصریح کرد که قرآن بر استفاده از شیوه‌های محترمانه در گفت‌وگوهای بین‌دینی تأکید دارد.

وی در پایان گفتگوی خود اظهار داشت که اساس دعوت الهی، حکمت و موعظه حسنه است، همان‌گونه که در قرآن آمده است: «ادعُ إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة، وجادلهم بالتي هي أحسن». وی به سیره پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد و یادآور شد که ایشان همواره با پیروان سایر ادیان با احترام برخورد می‌کرد، به‌ویژه در تعامل با مسیحیان نجران، که حتی اجازه دادند نماز خود را در مسجد پیامبر اقامه کنند. این شیوه، نمونه‌ای والا از گفتگویی است که بر پایه احترام، محبت و ادب بنا شده است.


شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 11:11:20