به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بر اساس «توافقنامه جدایی نیروها» به تاریخ ۳۱ مه ۱۹۷۴، یک «خط آلفا» در غرب منطقه جداکننده ایجاد شد که نیروهای نظامی اسرائیل باید در پشت آن باقی بمانند، و یک «خط براوو» در شرق که نیروهای نظامی سوریه باید پشت آن بمانند.
جنجال جولان
بلندیهای جولان تا سال ۱۹۶۷ بخشی از سوریه بود، تا آنکه اسرائیل در آن سال بیشتر این فلات را در جنگ شش روزه تصرف کرد، سپس آن را اشغال و در سال ۱۹۸۱ آن را به طور یکجانبه ضمیمه خاک خود کرد. این الحاق توسط اکثر کشورها به رسمیت شناخته نشد و سازمان ملل و بسیاری از کشورهای اروپایی خواستار خروج اسرائیل از بخش اشغالی جولان تا پیش از سقوط بشاراسد شده بودند.
بیشتــر بدانیــد:
چرایی چشمانداز غبارآلود «آتشبس غزه»
رمزگشایی از تغییرات ظاهری سرکرده تحریر الشام
اکنون پس از سقوط دولت بشار اسد، صهیونیستها منطقه اشغالی خود در جولان را گسترش داده و آن بخش از جولان را که هم تحت کنترل سوریه در همه سالهای گذشته بوده است، اکنون اشغال کردهاند.
تغییر معادلات
آن چه پیش از همه به نظر میرسد، تغییر معادلات پس از سقوط دولت بشار اسد است. گویا صهیونیستها برنامههای بلند پروازانهای را برای گسترش مناطق تحت اشغال خود در منطقه اشغال سوریه آغاز کردهاند:
- دو برابر کردن جمعیت جولان: گزارشها از جمله از سوی خبرگزاری رویترز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با افزایش دو برابری ساکنان بلندیهای جولان موافقت کرده است. «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در بیانیهای گفته است: «تقویت جولان تقویت اسرائیل بوده و این مسئله به ویژه هماکنون حائز اهمیت است...»
- گسترش مناطق اشغالی در جولان: از سوی دیگر، به دنبال پیشروی جدید رژیم صهیونیستی در خاک سوریه، رسانههای این رژیم اعلام کردند ارتش اسرائیل بیش از ۳۷۰ کیلومتر مربع از خاک آن کشور را به اشغال خود درآورده است.
چرایی چشم طمع تل آویو به جولان
اگر بخواهیم کوتاه ترین پاسخ را به چرایی اشغال جولان توسط رژیم صهیونیستی مطرح کنیم، ترس از تهدیدات بزرگترین دلیل اشغال جولان توسط صهیونیستها میتواند عنوان شود. مقامات تل آویو منطقه جولان را یک راه عبور برای تهدید اسرائیل از مرزهای سوریه میدانند. در عین حال فقط ترس اسرائیل از ناامنی و حمله از جولان نیست که باعث اشغال این منطقه شده است، بلکه جولان برای صهیونیستها دارای اهمیتهای راهبردی نیز است:
- شهرک سازی در جولان، کلید ادامه تاکتیک اشغال: نتانیاهو در تازه ترین سخنان خود بر شهرکسازی در جولان تاکید کرده است. بهتر است بدانیم که شهرک سازیها همواره کلید اشغال گیری صهیونیستها در مناطق مختلف بودهاند. از نگاه صهیونیستها، شهرک سازی باعث ایجاد حق مالکیت از سوی صهیونیستها خواهد شد.
- ایجاد سپر انسانی: این را نیز باید در نظر داشت که رژیم صهیونیستی با ساخت شهرک های یهودی و استقرار جمعیت غیرنظامی در واقع تلاش دارد تا نوعی سپرانسانی را در مناطق اشغالی ایجاد کند.
- دهن کجی به نظام بین الملل: تازه ترین جلسه بین المللی در عقبه اردن با اعلام درخواست کشورهای شرکت کننده برای عدم اشغال جولان و بازگشت این منطقه به سوریه همراه بود، اما دو روز بعد از این اجلاس، رژیم صهیونیستی شهرک سازی در جولان را به تصویب رساند. این اقدام تل آویو نشان دهنده دهن کجی این رژیم به تمام خواستهها و رویههای نظام بین الملل است.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
جمعه 30 آذر 1403 - 11:1:42