به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، شبهنظامیان سوری که حدود یک هفته پیش به سرنگونی دولت بشار اسد کمک کردند، به حمله پنهان خود علیه نیروهای کُرد سوریه که مورد حمایت ایالات متحده هستند، ادامه میدهند، در حالی که آنکارا آنها را تهدیدی جدی میداند و از عناصر مسلح موسوم به «ارتش آزاد سوریه» حمایت میکند.
در سالهای جنگ سوریه، کردهای سوریه که حدود 10 درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، توانستند مناطق خود را کنترل کنند، اما اکنون میترسند در شرایطی بدتر از گذشته، تحت حکومتی به رهبری شورشیان مورد حمایت دشمن خود، ترکیه قرار بگیرند که به نوبه خود آنها را در امتداد حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) قلمداد می کند؛ گروه مسلحی که آنکارا برای چهار دهه با آنها درحال جنگ است.
بیشتــر بدانیــد:
رمزگشایی از تغییرات ظاهری سرکرده تحریر الشام
چرایی چشمانداز غبارآلود «آتشبس غزه»
ارشناسان مسائل خاورمیانه معتقدند، کردهای سوریه اکنون در وضعیت بسیار بحرانی ای قرار دارند. آنها با حزب کارگران کردستان مرتبط هستند که به درگیری آنها با ترکیه منجر می شود. آنها به هر جا نگاه کنند متحد واقعی ندارند و به روابط خود با ایالات متحده وابسته هستند که در صورت صلاحدید به آنها به عنوان کالا نگاه می کند و این موضوع نگرانی آنها را از قربانی شدن افزایش می دهد.
«نیروهای دموکراتیک سوریه» از گروههایی که به وسیله واشنگتن با عنوان «یگانهای مدافع خلق» آموزش دیدند و مسلح شدند و از دیگر گروههای کردی تشکیل شدهاند که در عملیات ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا علیه داعش به عنوان پیاده نظام واشنگتن عمل کردند و تعداد جنگجویانشان در حال حاضر حدود 100 هزار نفر است؛ حدود 25 تا 30 درصد آنها خاک سوریه و بیشتر منطقه شمال شرق رود فرات را در کنترل دارند.
اما روی کار آمدن ترامپ در ماه آینده، ادامه حمایت آمریکا را زیر سؤال می برد. ترامپ در نخستین دوره ریاست جمهوری اش به نیروهای آمریکایی دستور خروج از شمال سوریه داد که نیروهای دموکراتیک سوریه را در برابر تهاجم ترکیه آسیب پذیر کرد و در دهه گذشته چندین حمله را علیه کردها انجام دادند. تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه تعدادی از مقام های ارشد آمریکایی ازجمله جیم متیس، وزیر دفاع وقت آمریکا را بر آن داشت استعفای خود را ارائه کنند. با وجود این، ایالات متحده اکنون حدود 900 سرباز نیروی ویژه اش را در منطقه نگه داشته است و پوشش هوایی و اطلاعاتی را در اختیار «نیروهای دموکراتیک سوریه» قرار می دهد.
آنچه در سوریه در معرض خطر قرار دارد، تصویر مبهم آینده است؛ در حالی که کردهای سوریه آرزوی خودگردانی در چارچوب ساختار فدرال دارند، نگرانی عمیق آنها همراه با بقیه اجزای سوریه در زمینه چگونگی سازوکار حکومت آینده با محوریت تحریرالشام افزایش می یابد. تحریر الشام در حالی سودای حکومت دارد، که ریشه هایش به سازمان «القاعده» مرتبط است. بحث بر سر «سوریه جدید» ممکن است به بحران اجتماعی داخلی و نیز اختلافات میان ایالات متحده و متحدش ترکیه بدل شود.
ترامپ به تازگی بار دیگر نارضایتی خود را از ادامه حضور سربازان آمریکایی در سوریه نشان داد و در حساب کاربری خود در X (توئیترسابق) با حروف بزرگ نوشت: ایالات متحده نباید با این موضوع رابطه داشته باشد، دخالت نکنید.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
جمعه 30 آذر 1403 - 10:31:50