چگونه حزب‌الله تکلیف توافقات آتش‌بس را تعیین کرد؟

یک شنبه 11 آذر 1403 - 16:0:0
چگونه حزب‌الله  تکلیف توافقات آتش‌بس را تعیین کرد؟

جنگ حزب‌الله و رژیم صهیونیستی نشان داد آنچه تکلیف مذاکرات سیاسی و آتش‌بس را تعیین می‌کند، نه قدرت سلاح بلکه روحیه مقاومت و ایستادگی در میدان است که مبارزان حزب‌الله به خوبی آنرا در عرصه عمل به اشغالگران ثابت کردند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  در طول دو ماه و سه روز از جنگ همه‌جانبه رژیم صهیونیستی علیه لبنان، دشمن هر کاری که از دستش برمی‌آمد انجام داد ولی در نهایت بدون دستاورد خاصی و زیر آتش مقاومت، دست به دامن آمریکا شد تا جنگ را خاتمه دهد و به شروط لبنانی‌ها تن داد.

این جنگ روز چهارشنبه با توافق آتش‌بس پایان یافت که ثمره خون شهدا و پایداری مردم بود.

بر اساس مفاد این توافق، رژیم صهیونیستی نیروهای خود را به صورت تدریجی و در طول مدت زمانی ۶۰ روزه به جنوب خط آبی عقب‌ خواهد برد. رژیم صهیونیستی و لبنان به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متعهد خواهند بود و نیروهای امنیتی لبنان در مرزها و گذرگاهها و خطی که تعیین کننده حدفاصل منطقه جنوبی در نقشه استقرار نیروها است، مستقر می‌شوند.

بیشتــر بدانیــد:

در عملیات «اولی البأس» بر دشمن صهیونی چه گذشت؟ خسارات به روایت اینفوگرافیک

انگشتان بر روی ماشه حزب‌الله در صورت نقض آتش‌بس

 این جنگ به ادعای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر صهیونیستی قرار بود با نابودی مقاومت لبنان، شکل جدیدی از خاورمیانه را ترسیم کند اما همه محاسبات خوش‌خیالانه سران تل‌آویو اشتباه از آب درآمد و مقاومت در تمام طول جنگ نبض تحولات را در دست گرفت و توانست معادله سیاسی را همانند معادله میدانی بر دشمن تحمیل کند.

در واقع نتانیاهو تمایلی به توافق آتش‌بس نداشت بلکه به واسطه مشاهده شکست ارتش این رژیم در دستیابی به اهداف نظامی خود، مجبور به پذیرش توافق شد.

 

ایستادگی مقاومت، دشمن را به تسلیم واداشت

هر چند نتانیاهو در اولین اظهاراتش پس از آتش‌بس، سعی کرد این توافق را دستاوردی برای دولت خود و شهرک‌نشینان قلمداد کند که توانسته تهدیدات جبهه شمالی را از میان بردارد اما بازخوانی ساده‌ای از روند جنگ و نتایج آن نشان می‌دهد که حتی خوشبینانه‌ترین برآوردها همسو با روایت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز نمی‌تواند یاوه‌بافی‌های نتانیاهو درباره کسب پیروزی را تایید کند.

دشمن که در ابتدای تهاجم زمینی به خاک لبنان مدعی شروع بازترسیم نقشه سیاسی و امنیتی لبنان شده بود، در نهایت با صدها کشته و هزاران زخمی نظامی و بدون حتی یک قدم تصرف سرزمینی و واداشتن بیروت به بازنگری در قطعنامه ۱۷۰۱ مجبور به عقب‌نشینی شد.

رزمندگان حزب‌الله از زمان شروع جنگ زمینی بدون هراس از رژیم اشغالگر که به سلاحهای مدرن و سیستم‌های اطلاعاتی قوی و پشتوانه غرب مجهز بود، ایستادگی کردند و اجازه ندادند تا یک وجب از خاک لبنان به دست اشغالگران بیفتد.

نتانیاهو با این تصور وارد جنگ زمینی با حزب‌الله شد که در مدت کوتاهی می‌تواند این جنبش را شکست داده و آرامش را دوباره به مناطق شمالی بازگرداند.

با انتخاب شیخ نعیم قاسم، به عنوان دبیرکل حزب‌الله در فاصله اندکی از شهادت سید حسن نصرالله، مرحله جدیدی از درگیری بین مقاومت با رژیم اشغالگر شروع شد و کم کم طرح‌های نتانیاهو به شکست منتهی شد.

قرار بود با جنگ زمینی، امنیت در شمال سرزمینهای اشغالی تضمین شود و 70 هزار شهرک‌نشین آواره دوباره به خانه‌های خود بازگردند اما پس از جنگ بر تعداد آوارگان افزوده شده و با حملات گسترده موشکی و پهپادی حزب‌الله، بیش از دو میلیون نفر هر روز در پناهگاه‌ها سنگر می‌گرفتند.

نتانیاهو در ادعایی عجیب گفت:«ما حزب‌الله را چندین دهه به عقب برگرداندیم» اما واقعیت ماجرا این است که شلیک موشکهای نسل جدید حزب‌الله از نوع «هدایت شونده، کروز و رونمایی از سامانه پدافندی» در روزهای اخیر، به قدری دردناک بود که نتانیاهو و دوستانش مجبور شدند به قدرت حزب‌الله تمکین کرده و توافق آتش‌بس را تنها راه در امان ماندن از خط آتش مقاومت ببینند.

حزب‌الله تنها روز یکشنبه طی 51 عملیات، حدود 340 موشک به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد که بیش از 500 بار آژیرهای خطر در مناطق مختلف به صدا درآمدند.

از طرف دیگر راه دیگر تشخیص طرف پیروز و شکست خورده جنگ با مشاهده واکنش‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی است جایی که حتی متحدان راست‌گرایی نتانیاهو او را به شدت شماتت می‌کنند.

اینکه چهره‌های افراطی مانند بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پذیرش توافق آتش‌بس را اشتباه تاریخی می‌نامند، نشان می‌دهد طرفی که وادار به پذیرش آتش‌بس شده صهیونیست‌ها بوده‌اند.

شهرک نشینان فراری که ضرب شست حزب‌الله را چشیده‌اند و نسبت به پایبندی دولت تندرو نتانیاهو به توافقات در طولانی مدت امیدی ندارند لذا، از بازگشت احتمالی درگیریها در آینده نگران هستند و نمی‌خواهند کماکان زیر سایه ترس و وحشت به زندگی ادامه دهند.  

 

انسجام داخلی در لبنان

یکی از دلایلی که شکست رژیم صهیونیستی در برابر حزب‌الله را رقم زد، انسجام داخلی در لبنان بود که همه مردم از هر قوم و مذهبی در برابر دشمن اشغالگر از مقاومت حمایت کردند.

روحیه و انسجام داخلی در جنگها یکی از عوامل تاثیرگذار برای پیروزی در برابر دشمنان است و حزب‌الله نیز از این موهبت برخوردار بود و با پشتوانه مردمی توانست در برابر اشغالگران ایستادگی کرده و در نهایت آنرا به تسلیم وادار کند.

در واقع، استواری آن در کنار مواضع یکپارچه دولت و ملت لبنان، عامل تعیین کننده‌ای در عقب‌نشینی دشمن از شرط‌های خود بود.

امروز اهتزاز پرچم‌های مقاومت و لبنان در دستان مردم این کشور، مؤید مدرک پیروزی است که ثابت می‌کند لبنان قادر است تجاوز را به فرصتی برای تقویت وحدت خود تبدیل کند.

این توافق تنها یک اعلام آتش‌بس نیست، بلکه گواهی بر توانایی لبنان برای ایستادگی و مذاکره از موضع قدرت است که این رویداد را به نقطه عطفی در یک درگیری طولانی تبدیل می‌کند که سرفصل اصلی آن این است که لبنان تسلیم نخواهد شد.

جنگ حزب‌الله و رژیم صهیونیستی نشان داد آنچه تکلیف مذاکرات سیاسی و توافقات آتش‌بس را تعیین می‌کند، نه قدرت سلاح بلکه روحیه مقاومت و ایستادگی در میدان است که مبارزان حزب‌الله به خوبی آنرا در عرصه عمل به اشغالگران ثابت کردند تا هوس تجاوز مجدد به تمامیت ارضی لبنان را از سرشان بیرون کنند.  


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 11 آذر 1403 - 18:5:27