به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دیوان کیفری بینالمللی با انتشار بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد حکم این دادگاه گالانت و نتانیاهو را متهم میکنند که قوانین درگیریهای مسلحانه بینالمللی را با محروم کردن عمدی غیرنظامیان غزه از «غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی، و همچنین سوخت و برق» با مسدود کردن مداوم کمکهای بشردوستانه به غزه، نقض کردهاند. آنها همچنین هر دو نفر را متهم به هدایت عمدی حملات علیه غیرنظامیان در غزه در حداقل دو مورد میکنند.
بیشتــر بدانیــد:
واکنش گروههای فلسطینی به حکم بازداشت دو قصاب فلسطین و لبنان
شگفتانه و تغییر تاکتیک حزب الله در مرحله نوین جنگ با ارتش ترور
ین حکم در میان خشم زیاد مقامات صهیونیستی و آمریکایی با استقبال گسترده بینالمللی مواجه شد به صورتی که حتی قسمت عمدهای از کشورهای اروپایی نیز با صدور این حکم اعلام کردند که خود را پایبند به اجرای احکام این دیوان میدانند. ایتالیا، ایرلند، بلژیک، هلند و فرانسه اعلام کردهاند که به تصمیم دادگاه احترام میگذارند و در صورت سفر نتانیاهو به یکی از کشورهایشان، احتمالاً او را دستگیر خواهند کرد.
در این میان مجارستان از معدود کشورهایی بوده که صراحتاً با رای دیوان بینالمللی کیفری مخالفت کرده است. ویکتور اوربان، نخست وزیر دولت راستگرای مجارستان اعلام کرد نه تنها از دادگاه سرپیچی خواهد کرد، بلکه از نتانیاهو برای سفر به بوداپست دعوت خواهد نمود.
پیامدهای سیاسی و حقوقی
در وهله اول باید به این نکته توجه داشت که اگرچه حکم اخیر دیوان بینالمللی کیفری جدا از پروندهای است که در 29 دسامبر سال گذشته توسط آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) مطرح شد و به صدور حکم محکومیت علیه تلآویو انجامید، اما باز شدن این پرونده و سپس پیوستن بسیاری از کشورها به این کارزار حقوقی در شروع روند حقوقی موازی در دیوان بینالمللی کیفری بسیار موثر بود.
اکنون 124 کشور وجود دارد که عضویت در دیوان بین المللی کیفری را امضا کردهاند و بر اساس قانون این نهاد باید در صورت سفر نتانیاهو و گالانت به هر کدام از این کشورها اقدام به بازداشت این افراد به عنوان جنایتکار جنگی کنند.
ICC برای چه کسانی حکم دستگیری صادر میکند؟
دیوان کیفری بینالمللی به طور رسمی در سال 2002 و بر مبنای اساسنامه رم (1998) ایجاد شد که معاهده ای برای ایجاد دادگاهی با صلاحیت وسیع برای تحقیق، محاکمه و مجازات عاملان نسلکشی، جنایات علیه بشریت، و جنایات جنگی در سراسر جهان بود.
ICC توسط سه قاضی - یک رئیس و دو معاون - که از میان 18 قاضی حاضر در این نهاد برای یک دوره سه ساله قابل تمدید انتخاب میشوند، اداره میشود.
معالوصف حتی اگر حکم دیوان بینالمللی کیفری درباره نتانیاهو و گالانت هرگز اجرایی هم نشود اما باز هم نام این دو نفر تا همیشه در فهرست جنایتکاران جنگی و عاملان نسلکشی در تاریخ ثبت شده است.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 4 آذر 1403 - 13:42:56