به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، اتفاقات جهان در چهار سال گذشته، جنگ اوکراین، جنگ غزه و ... باعث می شود ترامپ در سیاست خارجی خود، رویکرد یک طرفه را کنار بزند و مجبور به اتخاذ سیاست های تنش زدا با بسیاری از کشورهای جهان شود.
عضویت ایران در بریکس، شانگهای و ارتباط و تعامل سازنده با عربستان سعودی، تعریف شرایط متفاوت از مذاکرات برجام و حفظ منافع ملی از مسیرهای متنفاوت از برجام، شرایط ترامپ را در برخورد با ایران سخت کرده است. فراموش نکنیم ترامپ زمانی نسبت به ایران توانست سیاست فشار حداکثری را طرح کند که به لحاظ داخلی در ایران شرایط مهیا بود.
بیشتــر بدانیــد:
یک ایران همدل با غزه و لبنان/ چرا پویش مردمی #ایران_همدل در سراسر ایران فراگیر شده است؟
فلسطینفروشی؛ مهره بازی ترامپ و بنسلمان/ نشست ریاض؛ به نفع فلسطین یا به ضرر آن؟
متأسفانه دولت دوازدهم با شرطی سازی جامعه نسبت به برجام و خروج ترامپ از آن، باعث شد وی ادعای پیروزی در قبال ایران داشته باشد. اما ترامپ برخلاف تحلیل ها، رئیس جمهوری بود که نه تنها سیاست موفقی نداشت، بلکه با راهبرد باز و طرح و اجرای همه سیاستها (فشار حداکثری که شکست خورد، ترور حاج قاسم سلیمانی، طرح مبنی بر محدودسازی ایران در منطقه که هر دو شکست خوردند و ...) نتوانست اهداف مدنظرش را محقق کند.
بلوک بریکس نیز تهدیدی علیه دلار محسوب میشود به همین دلیل هرگونه سیاستگذاری که منجر به تقویت جبهه شرقی شود به زیان ترامپ خواهد شد. بویژه اینکه کشورهای اروپایی ممکن است برای دور شدن از چالشهای تامین انرژی احتمالا استراتژی جدیدی در قبال ایران و روسیه تدوین کنند.
به طور کلی سیاستهای ترامپ و بسته محرک چین تاثیر مثبتی بر اقتصاد کامودیتیمحور ایران دارد و ترکیب این دو میتواند وضعیت خوبی برای بازار و بورس ایران ایجاد کند، مگر اینکه سناریوی تشدید تحریمها شرایط دیگری را رقم بزند، البته با توجه به آمادگی، ایران دیگر چندان تحت تاثیر تحریم نخواهد بود.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
چهار شنبه 23 آبان 1403 - 15:22:10