به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این رأی بالای مثبت در حالی به دست آمد که نماینده آمریکا در سازمان ملل، از کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل خواست که به این قطعنامه رأی منفی دهند.
این قطعنامه تصریح میکند: "دولت اشغالگر باید بدون تأخیر به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین حداکثر ظرف مدت ۱۲ ماه از تاریخ تصمیم گیری پایان دهد."
قطعنامه مذکور به شدت نادیده گرفتن تعهدات بینالمللی از سوی رژیم صهیونیستی را محکوم و تأکید میکند که چنین اقدامات تجاوزکارانهای صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند.
تصویب قطعنامه پایان دادن به اشغال فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل
فلسطینیها از کشورهای عضو سازمان ملل خواسته بودند که از آزادیشان از طریق صدور قطعنامهای برای پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی ظرف یک سال حمایت کنند.
این قطعنامه به رأی مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری استناد کرده که با درخواست مجمع عمومی صادر و در آن تأکید شد: "اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین از سال ۱۹۶۷ غیرقانونی است."
بالاترین هیأت قضایی وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: "اسرائیل ملزم است که هرچهسریعتر به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین پایان دهد."
کشورهای عربی اخیرا خواهان جلسه ویژه مجمع عمومی چند روز قبل از حضور دهها رئیسجمهور و نخستوزیر در نیویورک برای شرکت در افتتاحیه دوره سالانه مجمع عمومی شدند.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از کشورها میخواهد که گامهایی را در جهت توقف واردات محصولات با منشا شهرکهای صهیونیست نشین و همچنین تهیه یا انتقال تسلیحات، مهمات و تجهیزات مربوطه به اسرائیل بردارند. این کار باید در مواردی انجام شود که دلایل منطقی برای استفاده این تسلیحات در اراضی اشغالی فلسطین وجود داشته باشد.
تصویب این قطعنامه با رای مثبت اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل نشان دهنده اراده و خواست جامعه بین المللی برای پایان یافتن اشغالگری رژیم صهیونیستی از یک سو و انزوای روزافزون اسرائیل در سطح جهانی به رغم مخالفت آمریکا و کشورهای پیرو واشنگتن با این امر است.
نکته قابل توجه اینکه به تدریج حمایت از فلسطینی ها و محکومیت رژیم صهیونیستی تبدیل به گفتمان غالب در سطح جهانی شده است.
در واقع با تغییر تدریجی نظام بین المللی و چند قطبی شدن آن، دیگر گفتمان و روایت غربی - صهیونیستی از مساله فلسطین جایی ندارد و رویکرد جدیدی مبتنی بر لزوم رعایت حقوق ملت فلسطین از جمله لزوم پایان یافتن اشغال سرزمین های اشغالی ۱۹۶۷ به تدریج در حال جایگزینی آن است.
در این زمینه، موضع جمهوری اسلامی ایران نیز از اهمیت زیادی با توجه به نقش منطقه ای ایران و نفوذ آن در سطح بین المللی برخوردار است.
جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی، در ادامه حمایتهای همیشگی خود از آرمان ملت مظلوم فلسطین و در مقابله با سیاستهای اشغالگرانه و تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی با توجه به فوریت وضعیت و اهمیت پایان دادن به اشغال فلسطین و خاتمه دادن به سیاستها و اقدامات آپارتایدی اسرائیل علیه فلسطینی ها، جمهوری اسلامی ایران به این قطعنامه رای مثبت داد.
ایران همچنین تاکید کرد: "جامعه جهانی باید اسرائیل را متعهد به اجازه دادن به تمامی فلسطینیهای آواره برای بازگشت به سرزمینشان و بازگرداندن اموال آنها، و نیز پرداخت غرامت به تمامی افراد آسیبدیده در سرزمینهای اشغالی فلسطین کند."
این اقدام جمهوری اسلامی بار دیگر تأکیدی بر سیاست ثابت و غیرقابل تغییر ایران در دفاع از حقوق ملت فلسطین و مخالفت با تجاوزگریهای رژیم اسرائیل است.
اسرائیل کرانه باختری، نوار غزه و بیت المقدس شرقی را در جنگ سال ۱۹۶۷ به اشغال خود درآورد و از آن زمان به طور فزاینده ای شهرک سازی در این مناطق را گسترش داده است. قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در شرایط کنونی به لزوم پایان اشغالگری اسرائیل در این مناطق اشاره دارد.
سازمان ملل بارها در قالب قطعنامه های شورای امنیت و مجمع عمومی و نیز موضع گیری های مقامات ارشد این نهاد جهانی ضمن محکوم کردن اسرائیل خواهان پایان اشغال غیر قانونی اراضی فلسطینی در جریان جنگ ژوئن ۱۹۶۷ شده است.
از جمله «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد پس از عملیات طوفان الاقصی توسط حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه رژیم صهیونیستی در اواخر اکتبر ۲۰۲۳ تاکید کرد: "«این حمله» در بستر ۵۶ سال «اشغالگری خفهکننده» صورت گرفته است."
موضع گیری صریح دبیر کل سازمان ملل درباره ۵۶ سال اشغالگری رژیم صهیونیستی با توجه به اشغال کرانه باختری و نوار غزه در جریان جنگ ژوئن ۱۹۶۷ اعراب و اسرائیل و تداوم این اشغال به رغم درخواست صریح شورای امنیت سازمان ملل طی قطعنامه ۲۴۲ برای پایان دادن به اشغال این مناطق از سوی اسرائیل صورت گرفته است.
از دیدگاه گوترش ادامه اشغالگری و نیز اقدامات غیر قانونی و ضد انسانی رژیم صهیونیستی مانند غصب اراضی و اخراج فلسطینی ها از اراضی اشغالی ۱۹۶۷ و الحاق بخشی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی و نیز تلاش آشکار این رژیم برای تداوم شهرک سازی ها در کرانه باختری و کشتار روزمره فلسطینی ها با پاسخ تند فلسطینی ها مواجه شده است.
در واقع تداوم این وضعیت و فشارهای فزاینده و افزایش هر چه بیشتر محدودیت ها علیه مردم فلسطین منجر به واکنش گروه های مقاومت در قالب عملیات طوفان الاقصی در راستای مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی و احقاق حقوق ملت فلسطین شده است.
به قلم سیدرضا میرطاهر
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
جمعه 30 شهریور 1403 - 7:48:24