به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در آستانه برگزاری المپیک ۲۰۲۴ فرانسه، مخالفت جهانی با شرکت تیم رژیم صهیونیستی در المپیک بالا گرفته و کارزار «نه المپیک، نه آدم کشی»، برای حذف اسرائیل از این رقابتها فراگیر شده است.
10 ماه از نسلکشی صهیونیستها علیه باریکه غزه میگذرد. بیش از 39 هزار فلسطینی شهید و بیش از 90 هزار نفر مجروح شدهاند که حدود یک چهارم آن از زنان و کودکان هستند. تظاهرات در کشورهای مختلف علیه جنایت صهیونیستها برگزار شد، اما قدرتهای جهانی به این تظاهرات بیتوجهی نشان دادند. اکنون در آستانه آغاز رسمی المپیک پاریس، تظاهرات علیه صهیونیستها در سراسر جهان از جمله در شهرهای مختلف فرانسه افزایش یافته است.
در مسابقات فوتبال المپیک پاریس تیمهای اسرائیل و مالی به مصاف هم رفتند. یکی از دغدغههای اصلی این بازی برای میزبان، تامین امنیت ورزشکاران اسرائیلی در بحبوحه جنگ غره بود. این بازی با حضور گسترده نیروهای امنیتی در خارج از استادیوم پارک دو پرنس پاریس آغاز شد. اعضای تیم اسرائیل با اسکورت سنگین پلیس با موتورسواران در جلو و چندین خودروی پلیس ضد شورش در پشت سر آنها وارد شدند.
افسران مسلح پلیس در استادیوم گشت میزدند، ولی جو بیرون از ورزشگاه آرامتر بود. هواداران مالی سرود ملی خود را با افتخار میخواندند. اما وقتی نوبت به سرود اسرائیل رسید، بلافاصله صدای هو و سوتها بلند شد. سپس سیستم بلندگوی استادیوم که سرودها را پخش میکرد، بهطور قابلتوجهی بلندتر شد که به نظر تلاشی برای کم کردن تاثیر صدای تماشاچیان بود.
جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به خصوص زنان و کودکان و همچنین ورزشکاران و جامعه ورزشی فلسطین مهمترین دلیلی است که می تواند تحریم این رژیم در رویداد ورزشی جهانی المپیک را معنا دار سازد. در اثر جنایت صهیونیستها ۳۵۰ ورزشکار، داور و دست اندرکار ورزشی به شهادت رسیدند، ۵۵ ساختمان ورزشی با خاک یکسان شده و ورزشگاه به بازداشتگاه تبدیل شده است.
مردم ضمن اینکه به قساوت و جنایت صهیونیستها معترض هستند به دورویی آشکار و علنی نهادهای جهانی ورزشی نیز اعتراض دارند. حضور ورزشکاران اسرائیلی در المپیک فرانسه با وجود نسلکشی آشکار در غزه در حالی است که حدود دو سال پیش اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) تیمهای باشگاهی روسیه را از حضور در رقابتهای اروپایی محروم کرد. همچنین تیم ملی فوتبال روسیه هم از مسابقات انتخابی جام جهانی در قطر کنار گذاشته شد.
«هلن سیلرت»، کارشناس سیاسی و مدافع حقوق بشر اهل سوئد گفت کمیته بینالمللی المپیک سابقه تحریم ورزشکاران آفریقای جنوبی، بلاروس و روسیه را دارد، اما صحبتی از تحریم اسرائیل بدلیل جنگ غزه نمی کند. این نشانگر ریاکاری جهان غرب است.
«کامل هاووش»، تحلیلگر سیاسی فلسطینی نیز عنوان کرد اگر ورزشکاران به دلیل امتناع از بازی در برابر رقبای اسرائیلی تحریم شوند، این بدان معناست که کمیته بین المللی المپیک با صدور مجوز برای اسرائیل جهت مشارکت در المپیک و مجازات کسانی که در برابر جنایت اسرائیل ایستاده اند، به دنبال مجازات حامیان فلسطین است. «ربکا اوکیف»، فعال صلح و عضو جامعه ورزشی ایرلند هم گفت المپیک فرصتی برای اسرائیل جهت لاپوشانی نسل کشی در غزه از طریق ورزشی شویی است، اما کمیته ملی المپیک روی تحریم روسیه تمرکز دارد. «توماس پورتس»، عضو پارلمان فرانسه هم اظهار کرد دیپلمات های فرانسوی باید کمیته بین المللی المپیک را تحت فشار قرار دهند تا پرچم و پخش سرود اسرائیل را ممنوع کند، همانطور که در برابر روسیه انجام می شود.
نویسنده: سید رضی عمادی
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
جمعه 5 مرداد 1403 - 9:43:47