به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، هفتهنامه اکونومیست جنگ بعدی رژیم صهیونیستی و حزبالله را وحشتناک توصیف کرد- و نوشت که اسرائیل در صورت وقوع این جنگ در معرض انواع و اقسام پهپادهای انتحاری موسوم به کامیکازه، قطعیهای گسترده برق و بزرگترین رگبار موشکی مداوم تاریخ قرار خواهد گرفت.
هفتهنامه اکونومیست نوشت: به نظر میرسد که لبنان در آستانه جنگ قرار دارد. الان چندین و چند ماه متوالی میشود که اسرائیل و گروه شبهنظامی حزبالله همدیگر را مورد انواع و اقسام حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار دادهاند. شمال اسرائیل مورد حمله قرار گرفته و عملا ویران و خالی از سکنه شده؛ و بیش از هفتاد هزار نفر از جمعیت آن مناطق از خانههاشان آواره شدهاند. جمعیتی در همان حد و اندازه و شاید حتی بیشتر هم جنوب لبنان را ترک کردهاند.
اسرائیل در روز سوم ژوئیه یکی از فرماندهان ارشد حزبالله را مورد هدف قرار داد و این گروه نیز با یک رگبار سنگین موشکی به این جمله واکنش نشان داد. چندین کشور از جمله ایالات متحده آمریکا به شهروندانشان گفتهاند خاک لبنان را ترک کنند. رهبران اسرائیل جوری درباره این جنگ حرف میزنند که انگار یک اتفاق غیر قابل اجتناب است. اتفاقی که اگر روی دهد، شدیدترین درگیری در دهههای اخیر در منطقه خواهد بود- یک فاجعه برای اسرائیل و فاجعهای به مراتب بدتر برای لبنان.
البته هنوز راههایی برای خروج از این بحران وجود دارد. دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی مدام بین اسرائیل و لبنان رفتوآمد میکنند؛ خوشبین به اینکه حزبالله را متقاعد کنند دستکم هفت تا ده کیلومتر از مرز عقبنشینی کند. این خوشبینی اما روز بهروز کمتر و کمتر میشود. در روز دوم جولای این گروه اعلام کرد که در صورت برقراری آتشبس در غزه، شلیکهای خود را متوقف خواهد کرد. البته حتی در آن صورت نیز بهترین حالت قابل تصور چیزی بیشتر از یک صلح متزلزل نخواهد بود؛ آنهم به این دلیل که تهدیدهای حزبالله مبنی بر انجام حملات فرامرزی متعدد بسیاری از اسرائیلیها را از بازگشت به خانههای خود منصرف خواهد کرد. به خصوص که از سال ۲۰۰۶ به بعد حزبالله در چهار حیطه مختلف به شکل چشمگیری تقویت شده است.
اولین حوزه تقویتشده حزبالله این است که این جنبش در سالهای اخیر انواع و اقسام پهپادهای انتحاری را توانسته ذخیره کرده و انبار بزرگی برای خود دستوپا کند- و این باعث خواهد شد تانکها و خودروهای زرهی ارتش رژیم صهیونیستی و بهویژه برخی از انواع این تانکها بهرغم برخورداری از سامانههای محافظتی فعال برای مقابله با موشکهای ضد تانک، در برابر این پهپادها که نقاط ضعیفتر بالای خودروها را هدف قرار میدهند، به شدت آسیبپذیر جلوه کنند.
دوم این که نیروهای زمینی حزبالله به میزان چشمگیری تقویت شدهاند- که البته این تغییر به این دلیل ایجاد شد که ردههای نظامی جنبش حزبالله با مطالعه تحولات جنگ سوریه به این نتیجه رسیدند که حزبالله بیش از حد به استحکامات ثابت- که ممکن است هدف گرفته یا دور زده شوند- متکی شده و بنابراین استدلال کردند که باید در واکنش به این شرایط به تقویت نیروهای زمینی خود بپردازند و در نتیجه تیپ ویژه رضوان- که حملاتی تا عمق ۲۰ کیلومتری سرزمینهای اشغالی انجام داده- ایجاد شد.
سومین عامل تقویت حزبالله از ۲۰۰۶ به بعد تجربهای است که نیروهای این گروه از شرکت در عملیات نیروی هوایی روسیه در جنگ سوریه به دست آوردهاند.
چهارمین حوزه تقویت حزبالله هم دقیقتر شدن تسلیحاتش است. به عنوان مثال حزبالله در حال حاضر از کوادکوپترهای کوچک برای شناسایی اهداف موشکهایش استفاده میکند. حزبالله همچنین با استفاده از دادههای پهپادهای شناسایی به شکل بسیار دقیقی به اهدافش حمله میکند. اینها همه جنگ با حزبالله را برای رژیم صهیونیستی به مراتب دشوارتر خواهد کرد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
شنبه 16 تیر 1403 - 16:16:38