چگونه «طوفان الاقصی» باعث افزایش اسلام گرایی در آمریکا شد؟

چهار شنبه 6 تیر 1403 - 20:0:0
چگونه «طوفان الاقصی» باعث افزایش اسلام گرایی در آمریکا شد؟

"طوفان الاقصی" جایگاه اسلام را در آمریکا تقویت کرد. پدیده گرایش فزاینده آمریکایی‌ها به اسلام در دهه‌های اخیر پرسش‌هایی را در رسانه‌های عبری ایجاد کرده است به ویژه که اسلام در آستانه تبدیل شدن به دومین دین بزرگ در این کشور است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، گرچه گرویدن به اسلام در آمریکا یک پدیده تاریخی است که از قرن گذشته روی داده است، اما حوادث 11 سپتامبر 2001 و جنگ سال 2023 علیه غزه، این پدیده را تقویت کرده است.

"العاد بن دیوید" کارشناس اسلام در دانشگاه بارایلان و پژوهشگر مجمع تفکر منطقه‌ای گفت: جنگ غزه در تقویت جایگاه اسلام در آمریکا نقش عظیمی ایفا نموده است به نحوی، که آمریکا را به کشوری پیشرو در غرب در گرویدن به اسلام تبدیل کرده و باعث تقویت گفتمان ضد صهیونیستی در میان مسلمانان غرب شده است.

وی در مقاله‌ای که در روزنامه اسرائیل الیوم منتشر شد، افزود: به عنوان بخشی از تحریک علیه رژیم صهیونیستی، بسیاری از رهبران مذهبی آمریکا از محکومیت صریح حمله حماس در 7 اکتبر خودداری و بر رنج فلسطینیان در غزه تمرکز کردند. به نظر می‌رسد که این اولین بار است که مبارزه مسلمانان برای احیای حقوق فلسطینیان نه تنها جایگاه اسلام و مسلمانان در غرب را تقویت کرده بلکه آنها را در صف مبارزه با ظلم و بی‌عدالتی صهیونیستی قرار داده است.

وی توضیح داد: مسلمانان آمریکا مبارزه برای فلسطینی‌ها را رهبری کردند و برخلاف جنگ‌های قبلی در غزه که فقط منجر به افزایش حملات لفظی علیه رژیم صهیونیستی شد هفتم اکتبر( عملیات طوفان الاقصی) نقطه عطفی بود که جایگاه اسلام را در آمریکا تقویت کرد که دلیل عمده آن انتقاد از دولت بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی بود.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه تعداد مسلمانان آمریکا اندک است، اما موقعیت و نفوذ آنها در ایالت‌هایی مانند میشیگان، پنسیلوانیا و جورجیا بسیار زیاد است که شرکت گسترده دانشجویان مسلمان آمریکایی در تظاهرات حمایت از غزه گواهی به این مدعاست. از سوی دیگر جنگ غزه باعث افزایش گرایش به اسلام در آمریکا شده و اسلام در زمان حاضر سومین دین پس از مسیحیت و یهودیت در آمریکا است.

وی توضیح داد: "مولفه‌های زیادی وجود دارد که آمریکایی‌ها را به پیوستن به اسلام سوق می‌دهد به ویژه پس از 11 سپتامبر که مسلمانان آمریکا کوشیدند توانمندی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای خود را افزایش داده و اسلام را دین مبارزه با فقر، نژادپرستی و بی‌عدالتی معرفی نمایند که برای عدالت و آزادی می‌جنگد لذا حمایت عمیق خود را از غزه و فلسطین به عنوان مردم مظلوم اعلام کردند.

از سوی دیگر، مسلمانان آمریکا به دنیا فهماندند که اسلام مخالف نژادپرستی بوده و برتری فقط در تقواست که این مساله به ویژه باعث گرایش سیاه‌پوستان آمریکا که نسل هاست با نژادپرستی سفیدها مواجهند، به اسلام شد.

علت دیگر گرایش به اسلام مخالفت این دین با فحشا و فساد است که بسیاری از زنان آمریکا از فساد در این کشور متنفر شده و خواهان بازگشت به معنویت هستند. لذا گرویدن به اسلام در آمریکا با پذیرش احساسات ضد صهیونیستی و حمایت از مبارزات فلسطین همراه است، واقعیتی که در دوران پیچیده پس از 7 اکتبر اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


چهار شنبه 6 تیر 1403 - 19:25:36

دسته بندی :