چرا نشست گروه دی 8 حائز اهمیت است؟

یک شنبه 20 خرداد 1403 - 15:0:0
چرا نشست گروه دی 8 حائز اهمیت است؟

بیش از 8 ماه از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در باریکه غزه می‌گذرد. تاکنون نشست‌های متعدد منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و جهانی در خصوص جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس در غزه برگزار شد. در این میان نشست گروه دی 8 از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، نشست فوق العاده وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه دی- ۸ با حضور نمایندگان کشورهای ایران، ترکیه، مالزی، اندونزی، مصر، نیجریه، پاکستان و بنگلادش و با هدف موضع‌گیری واحد علیه رژیم صهیونیستی در استانبول برگزار شد.

بیش از 8 ماه از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در باریکه غزه می‌گذرد. تاکنون نشست‌های متعدد منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و جهانی در خصوص جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس در غزه برگزار شد. این نشست‌ها به توقف جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم غزه منجر نشده است. با این حال، نشست گروه دی 8 به علل مختلف حائز اهمیت است. 

عامل نخست این است که این نشست با حضور کشورهای اسلامی و غیرعربی برگزار می‌شود. این موضوع بیان‌گر این است که موضوع فلسطین مسئله‌ای عربی نیست بلکه فراتر از آن، مسئله‌ای اسلامی است. البته نسل‌کشی در غزه سبب شد موضوع فلسطین به مسئله‌ای جهانی هم تبدیل شود. 8 کشور اسلامی ِ تأثیرگذار در نشست گروه دی 8 در استانبول ترکیه حضور پیدا کردند. 

عامل دوم این است که گروه دی ۸ که متشکل از کشورهای مهم اسلامی در حال توسعه است، در برگیرنده ۱.۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان است که میزان تولید ناخالص داخلی آن ۴.۸ تریلیون دلار است. بنابراین، این گروه از یک سو می‌تواند نقش مهمی در اعمال فشار اقتصادی بر رژیم صهیونیستی و از سوی دیگر ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه ایفا کنند. در سخنان علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران در نشست استانبول نیز آمده است: «جمهوری اسلامی ایران معتقد است باید تمام تمرکز و ظرفیت‌های کشورهای اسلامی و کشورهای عضو سازمان دی هشت در این جهت هدایت گردد. قطع شریان‌های حیاتی رژیم صهیونیستی و قطع روابط سیاسی و اقتصادی و تحریم نفت، انرژی و کالاهای رژیم صهیونیستی گامی لازم و بدیهی در برابر  اقدامات تجاوزکارانه این رژیم در کشتار و تخریب گسترده در نوار غزه است.»

 عامل سوم نیز این است که نشست گروه دی 8 می‌تواند به عنوان واکنشی در مقابل انفعال جامعه جهانی و همچنین همبستگی کشورهای اسلامی برای متوقف کردن جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه مردم غزه در نظر گرفته شود. در بخش دیگری از سخنان باقری کنی آمده است: «پس از هشت ماه حملات رژیم صهیونیستی، کماکان با بی عملی جامعه بین‌المللی در پایان دادن به این جنایات بی سابقه مواجه هستیم. وضعیت جاری در گذرگاه رفح نیز جهان را در آستانه یک فاجعه انسانی دیگر قرار داده است. رژیم اشغالگر با به کارگیری سیاست تنبیه دسته جمعی، در پی تحقق هدف شوم و خطرناک فروپاشی اجتماعی در غزه از طریق غیرقابل سکونت ساختن این مکان است که مصداق بارز جنایت جنگی و نسل کشی محسوب می‌شود. همبستگی کشورهای اسلامی می‌تواند از استمرار این جنایات و آن سیاست جلوگیری نماید.»

 عامل چهارم نیز این است که 8 کشور اسلامی شرکت‌کننده در نشست استانبول در بیانیه پایانی بر لزوم اتخاذ موضع مشترک در حمایت از فلسطین تأکید کردند. در بیانیه مشترک صادره که پس از برگزاری این نشست منتشر شد، آمده است: «خواستار آتش‌ بس فوری، دائمی و بدون قید و شرط در غزه و پایان دادن به حملات (رژیم) اسرائیل به مردم فلسطین در غزه هستیم.» در ادامه بیانیه نشست مذکور همچنین اضافه شده است: «حمایت تزلزل ناپذیر کشورهای عضو دی- ۸ از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل و مبارزه فلسطین را مورد تأکید قرار می‌دهیم.» بنابراین، برونداد نشست‌هایی نظیر دی 8 می‌تواند تقویت اجماع جهانی برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد و تشکیل کشور مستقل فلسطینی باشد.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


یک شنبه 20 خرداد 1403 - 11:39:45