تهران- الکوثر: در تاریخ است که هاشم بن عبد مناف جد پیامبر اسلام(ص) و والی مکه بود و زمانی که به قصد تجارت به غزه امروزی رفته بود، در همان درگذشت؛ در قرن چهاردهم، ضریح و گنبد برای مرقد جناب هاشم احداث شد و در قرن 19 هم، این مسجد با معماری جدید که ترکیبی از رومی و عثمانی بود بازسازی شد.
مساجد در فرهنگ اسلامی محلی هستند برای عبادت خدا و مکانی برای رسیدن به مقام قرب الهی اما این تنها کارکرد مسجد در میان مسلمانان نیست، در زمان پیامبر اکرم(ص) مساجد محلی برای اعزام نیرو به جبهه، مکانی برای استماع سخنان رهبر جامعه اسلامی و ... بوده اند ولی در دوره های بعد، مساجد به ابنیه ای برای هنرنمایی هنرمندان مختلف هم تبدیل شدند، آنجا که معماران، تذهیب کاران، نجاران و صاحبان هنرهای گوناگون، تجلی عشق و معرفت خود به ذات اقدس الهی را به شیوه های گونه گون به نمایش می گذاشتند.
در سده های بعد از صدر اسلام، مساجد به دلیل تعدد به نام های مختلف هم نام گذاری شدند، از سازنده بنا تا بزرگی که در منطقه ای زندگی می کرده، نام محلی و همچنین شخصیت های تاریخی، گاهی هم به احترام ائمه اطهار(ع) یا وابستگان به آنها، مساجد نامگذاری می شدند.
مسجد جناب هاشم در شمال غربی شهر غزه از جمله مساجدی است که نامگذاری آن به واسطه نسبتی که ایشان با پیامبر اکرم(ص) داشتند صورت گرفته است.
این مسجد مدفن هاشم بن عبد مناف جد پیامبر اسلام(ص) و والی مکه است که به هنگام تجارت در غزه درگذشته؛ در قرن ۱۴، ضریح وگنبد برای مرقد ساخته شده و نیمه قرن ۱۹ این مسجد با معماری جدید که ترکیبی از رومی و عثمانی بود بازسازی شد.
غزه به دلیل مقاومت شجاعانه مردم در برابر حملات خونین رژیم اشغالگر قدس، امروزه به کانون مقاومت و مبارزه علیه رژیم صهیونیستی تبدیل شده، علاوه بر این، غزه دارای آثار باستانی و تاریخی با اهمیتی است.
هرچند رژیم صهیونیستی تلاش می کند تمام نشانه ها و ابنیه اسلامی را در این منطقه از بین ببرد اما همچنان آثار تمدن اسلامی بر تاریک این منطقه می درخشد، مسجد سید هاشم از جمله این آثار است، امروزه این مسجد که مزار جد بزرگوار حضرت محمد(ص) در آن قرار دارد، زیارتگاه دلدادگان خاندان پیامبر عظیم الشأن اسلام است.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
دو شنبه 1 آبان 1402 - 9:35:1