تهران- الکوثر: خوزستان در جنوب ایران قرار دارد و به دلیل همجواری با دریا، از ماهی زیاد در سفره غذایی مردم استفاده میشود و به دلیل اینکه ماهی از لحاظ غذایی برای بدن بسیار مفید است و از بیماریهای متعدد و شایع از جمله؛ بیماریهای قلبی، فشار خون، بیماریهای مغزی، تجمع پلاکت و نامنظم بودن ضربان قلب جلوگیری میکند، طرفداران زیادی دارد.
همچنین به دلیل دارا بودن پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، امگا۳، مس، املاح معدنی و ویتامینهای آ، ب و د و البته چربی کم، غذاهای مختلفی با ماهی در جنوب کشور و به ویژه خوزستان پخته میشود که از معروفترین آنها قلیه ماهی است.
قلیه ماهی، یک غذای سنتی و نوعی خورشت است، به همین دلیل همراه پلو سرو میشود.
خوزستانیها برای تهیه این غذای خوشمزه و لذیذ از ماهی، رب انار (یا گوجه)، پیاز، نمک و فلفل، روغن، زردچوبه، سیر، تمبر هندی و سبزی قلیه یعنی گشنیز و شنبلیله استفاده میکنند.
اگر میخواهید قلیه ماهی درست کنید، باید این سبزیها را پس از شستن و ریز کردن، به اندازهای که سبزی تیره شود با روغن سرخ کنید، زیرا هرچه سبزی بیشتر سرخ شود، غذا نیز خوشرنگتر و خوش طعمتر خواهد شد.
سپس در قابلمهای دیگر مقداری آب را با تمرهندی مخلوط میکنیم، فیلههای ماهی به ترکیبی از نمک، فلفل سیاه، زردچوبه آغشته کرده و صبر میکنیم تا طعم دار شوند، از طرفی دیگر پیاز و سیر را در قابلمهای با حرارت ملایم با روغن تفت میدهیم و پس از آنکه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کردیم، رب گوجه یا رب انار و سپس سبزیها را اضافه میکنیم.
پس از اینکه ماهیها را در ماهیتابه با روغن سرخ کردیم، به خورشت اضافه کرده و اجازه میدهیم ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم پخته شده و جا بیفتد، پس از گذشت این مراحل قلیه ماهی جنوبی آماده است و میتوان آن را با برنج سرو کرد.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
صفحه آشپزی غذاهای عربی الکوثر فارسی
شنبه 27 اسفند 1401 - 11:9:45