به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، رئیس جمهور اسلامی ایران در این سفر، پس از استقبال رسمی همتای چینی، ابتدا دیداری خصوصی با شیجینپینگ خواهد داشت و سپس، مذاکرات هیئتهای عالیرتبه دو کشور و نیز مراسم امضای اسناد همکاری در حضور رؤسای جمهور برگزار خواهد شد.
رئیسی، همچنین در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی دو کشور حضور خواهد یافت و با ایرانیان مقیم چین نیز دیدار خواهد داشت.
نشست و گفتگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چینی، از دیگر برنامههای رئیس جمهور در پکن خواهد بود.
جمعی از وزرا و اعضای کابینه دولت سیزدهم، رئیس جمهور را در سفر به چین، همراهی میکنند.
رئیسی، نخستین مهمان ارشد رئیس جمهور چین در سال نو چینی است.
در این حال، روزنامه گلوبال تایمز چین در مقالهای به بررسی ابعاد مختلف سفر حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به چین پرداخت و تاکید کرد که این سفر ضمن تعمیق مناسبات ایران و چین، دوستی دیرینه دو طرف را مستحکم میکند.
به اعتقاد تحلیلگران مسائل سیاسی، سفر رئیسی به پکن، مشارکت راهبردی جامع ایران و چین را بیش از پیش اجرایی خواهد کرد و نشان دهنده عزم راسخ دولت رئیسی برای پیشبرد سیاست «نگاه به شرق» است.
سیاست «نگاه به شرق» ایران به معنای گذار از سیاست موازنه منفی و ایجاد اتحاد با قدرتهای جهانی غیرغربی مانند روسیه و چین است که ساختارهای سیاسی مشابهی با ایران دارند.
تنگ ژیچائو تحلیلگر مسائل خاورمیانه در آکادمی علوم اجتماعی چین به گلوبال تایمز، گفت: در شرایط کنونی، اولویت اصلی سفر رئیسی باید تقویت و توسعه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران و پیشبرد توافقنامه همکاری ۲۵ ساله و اجرای آن باشد.
ایران و چین روابط اقتصادی مستحکمی به ویژه در زمینههای انرژی، ترانزیت کالا، کشاورزی، تجارت و سرمایه گذاری دارند. دو کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی، یک پیمان همکاری راهبردی ۲۵ ساله امضا کردند که گفته میشود شامل بخشهای سیاسی، راهبردی و اقتصادی است.
آخرین اخبار جهان اسلام را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
دو شنبه 24 بهمن 1401 - 8:38:13