به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مراسم افتتاحیه اجلاس روز پنجشنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
برگزاری کمیسیون مجامع اهل بیتی و مبلغان، نشست بررسی تحولات منطقه با سخنرانی وزیر امور خارجه، برگزاری کمیسیون اقتصاد پیروان اهل بیت(ع)، کمیسیون ارتباطات و کمیسیون رسانه و فضای مجازی، برگزاری نشست خانواده و زنان و نشست دانشگاهیان از دیگر برنامه های اجلاس هفتم مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) در روزهای پنجشنبه و جمعه است.
شرکت کنندگان در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) روز شنبه ۱۲ شهریورماه به دیدار مقام معظم رهبری خواهند رفت. مراسم اختتامیه اجلاس نیز عصر روز شنبه با حضور دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
روز یکشنبه نیز میهمانان به زیارت مضجع مطهر امام رضا (ع) مشرف شده و از مراکز آستان قدس رضوی بازدید خواهند کرد.
دراجلاس هفتم مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، پنج زبان جدید دانشنامه مجازی «ویکی شیعه» رونمایی خواهد شد. چینی، هندی، سواحلی، تاجیکی و بنگلالی؛ زبان هایی هستند که در مراسم افتتاحیه هفتمین اجلاس مجمع عمومی رونمایی می شوند.
دانشنامه مجازی مکتب اهلبیت(ع)، وابسته به مجمع جهانی اهلبیت(ع) است که تاکنون ۷٬۰۲۹ مقاله به زبان فارسی و بیش از ۱۷٬۰۰۰ مقاله به زبانهای عربی، انگلیسی، اردو، اندونزیایی، فرانسوی، ترکی، اسپانیایی، روسی، آلمانی در این دانشنامه درج شده است.
این دانشنامه هماکنون به پانزده زبان فعال است.مجموعه آثار همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) حامی رسول اعظم الله(ص) در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی خواهد شد.
همچنین مجموعه آثار همایش بینالمللی حضرت ابوطالب(ع) در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی میشود.
به همت اداره کل مطالعات، تحقیقات و پژوهش معاونت علمی فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، مجموعه آثار همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) حامی رسول اعظم الله(ص) تدوین و چاپ شده است.
این اثر در 21 مجلد وزین تهیه و تنظیم گردیده است که در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) رونمایی می شود. آخرین جلد مجموعه آثار همایش بین المللی حضرت ابوطالب(ع) به کتاب شناسی توصیفی حضرت ابوطالب علیه السلام اختصاص یافته است.
مجمع عمومی از ارکان مجمع جهانی اهل بیت (ع) است. براساس اساسنامه، چهار رکن برای مجمع درنظر گرفته شده است که رکن اصلی آن مرجعیت عالی شیعه است و در حال حاضر، مقام معظم رهبری در این جایگاه اصیل قرار گرفتهاند.
رکن دوم، مجمع عمومی است که متشکل از شخصیتها و اعضایی است که عضویت رسمی در مجمع دارند و در کشورهای خود افراد بانفوذ، تاثیرگذار و دارای مراکز و مجامع در حوزه دینی، تبلیغی و آموزشی هستند. این شخصیتها مدیریت جوامع شیعی را در بلاد خود عهده دار هستند.
اعضای مجمع عمومی حدود ۷۰۰ نفر هستند که براساس اساسنامه مجمع هر چهار سال یکبار دور هم جمع میشوند و آخرین مسائل، مشکلات و نیازمندیهای روز جامعه پیروان شیعی را با یکدیگر به گفتگو میگذارند و نهایتاً با گفتگوهای تخصصی که در کمیسیونهای ویژه انجام میشود مصوباتی از این جلسات گرفته شده و پس از تصویب نهایی در مراسم اختتامیه به عنوان برنامههای عملیاتی چهار سال آینده در دستور کار قرار میگیرد. دبیرخانه مجمع که در تهران مستقر است وظیفه دارد شرایط تحقق و عملیاتی شدن مصوبات را فراهم کند.
رکن دیگر مجمع، شورای عالی است که شخصیتهای برجستهتر از جمع مجمع عمومی هستند و وظیفه سیاستگذاری کلان و تبیین راهبردهای اصلی را بر عهده دارند.
رکن دیگر مجمع، شخص دبیرکل است که جایگاه حقوقی مشخصی دارد. از جمع شورای عالی، فردی به عنوان دبیرکل انتخاب شده و وظیفه مدیریت و اجرای مصوبات و برنامه را عهدهدار است.
اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت (ع) یک اجلاس اصلی است و خروجی و مصوبات این اجلاس دستور کار مجمع جهانی اهل بیت (ع) در یک بازه زمانی چهار ساله آتی است تا بتواند بر اساس آن فعالیتها را مدیریت کرد.
چهار شنبه 9 شهریور 1401 - 15:52:12