به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، هفتمین اجلاس کشورهای ضامن روند آستانه با میزبانی تهران و با حضور روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه برگزار شد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دوشنبه شب و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه عصر سه شنبه با هدف شرکت در نشست روند آستانه وارد تهران شدند.
مذاکرات آستانه با ابتکار عمل ایران و روسیه و همراهی ترکیه در سال ۲۰۱۷ با هدف حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به شش سال جنگ، آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد. دور اول نشست آستانه یا نشست صلح سوریه در ژانویه ۲۰۱۷ با حضور ایران، روسیه و ترکیه در قزاقستان برگزار شد.
در بیانیه مشترک رؤسای جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه در نشست سه جانبه سران در چارچوب روند آستانه آمده است: سه کشور(ایران - روسیه - ترکیه) بر تعهد تزلزل ناپذیر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین به اهداف و اصول منشور ملل متحد تأکید و تصریح کردند که این اصول باید مورد احترام همگان بوده و هیچ اقدامی، فارغ از عاملان آن، نباید این اصول را تضعیف نماید.
این بیانیه همچنین، افزایش حضور و فعالیت گروههای تروریستی و گروههای وابسته به آنها با نامهای گوناگون در مناطق مختلف سوریه، از جمله حملاتی که تأسیسات غیرنظامی را هدف قرار داده و منجر به تلفات جانی بیگناهان میشود را محکوم و بر ضرورت اجرای کامل تمامی تمهیدات مربوط به شمال سوریه تاکید کرد.
روسای کشورهای ضامن روند آستانه در این راستا تمامی تلاشها برای ایجاد واقعیات جدید میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم، از جمله ابتکارات غیرمشروع خودمختاری را مردود دانسته، و عزم خود را برای مقابله با دستورکارهای جداییطلبانه که با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و نیز تهدید علیه امنیت ملی کشورهای همسایه از طریق حملات و نفوذهای فرامرزی صورت میگیرد را ابراز نمودند.
ایران، روسیه و ترکیه همچنین مخالفت خود را با تصرف و انتقال غیرقانونی نفت و درآمدهای حاصل از فروش آن که متعلق به سوریه است ابراز کردند.
در این بیانیه آمده است، سران سه کشور بار دیگر بر عزم خود مبنی بر تداوم همکاریهای جاری به منظور نابودی نهایی تمامی افراد، گروهها، تشکلها و موجودیتهای تروریستی تأکید کردند و بر طبق حقوق بینالملل بشردوستانه، خواستار محافظت از غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی شدند.
ایران، روسیه و ترکیه توافق کردند که تلاشهای بیشتری برای اطمینان از عادیسازی پایدار اوضاع در منطقه کاهش تنش ادلب و اطراف آن، از جمله وضعیت انسانی صورت دهند.
طرفین نگرانی عمیق خود را نسبت به شرایط انسانی در سوریه ابراز نموده و کلیه تحریمهای یکجانبه که مغایر با حقوق بینالملل، حقوق بینالملل بشردوستانه و منشور ملل متحد هستند، از جمله اقدامات تبعیض آمیز از طریق صدور معافیتها برای مناطق خاص که میتواند با کمک به دستورکارهای جدایی طلبانه، موجب تجزیه این کشور گردد را مردود دانستند.
سران سه کشور ضمن تصریح بر برخورداری پناهجویان و آوارگان داخلی از حق بازگشت و حق حمایت، بر لزوم تسهیل بازگشت داوطلبانه و ایمن آنان به اقامتگاههای اصلی خود در سوریه تأکید کردند.
روسای کشورهای ضامن روند آستانه همچنین تداوم حملات نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه از جمله به زیرساخت های غیرنظامی را محکوم و این حملات را ناقض حقوق بین الملل، حقوق بین الملل بشردوستانه و حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین بی ثبات کننده و تشدید کننده تنش در منطقه تلقی کردند.
علاوه بر موضوع سوریه، رئیسی، پوتین و اردوغان بر قصد خود مبنی بر تقویت هماهنگیهای سه جانبه در عرصه های مختلف به منظور افزایش همکاریهای مشترک سیاسی و اقتصادی تأکید کردند.
آخرین اخبار جهان و منطقه را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
اینستاگرام instagram.com/alkawthar.tv
از صفحه گردشگری الکوثر فارسی دیدن کنید
چهار شنبه 29 تیر 1401 - 8:52:51