به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه روز گذشته 18 مارس به امارات سفر کرد. سفر اسد به امارات از چند جنبه مهم است.
اول؛ این سفر شکست تلاشهای نظامی و سیاسی برای براندازی نظام سوریه را تکمیل کرد. امارات و پنج کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس در فوریه ۲۰۱۲ خروج سفرای خود از سوریه را اعلام کردند. امارات در یک دهه گذشته هزینه هنگفتی برای سرنگونی نظام سوریه به ریاست بشار اسد انجام داد. با این حال، اکنون امارات نخستین کشور عربی است که پس از 11 سال میزبان بشار اسد است و رئیس جمهوری سوریه مورد اسقبال محمد بن زاید، ولیعهد امارات قرار گرفت. محمد بن زاید در 11 سال گذشته پیشگام تحرکات و فعالیتهای ضد سوری در جهان عرب بود. بشار اسد در 11 سال اخیر به ندرت به خارج از کشور سفر کرده و در این مدت تنها از روسیه و ایران، دو متحد سوریه در جنگ با تروریسم و حامیان آن بازدید کرده است.
دوم؛ سفر بشار اسد به امارات به منزله پذیرش و اثبات مشروعیت وی در ساختار قدرت سوریه است. نکته مهم در این خصوص این است که بشار اسد در ماه مارس یعنی در یازدهمین سالگرد جنگ داخلی این کشور به امارات سفر کرد. جنگ داخلی سوریه از مارس 2011 آغاز شد. پیام این سفر این است که بشار اسد در مقابل مخالفان خود اعلام پیروزی میکند و این پیام را منتقل میکند همانطور که در انتخابات ریاست جمهوری ماه می 2021 سوریه از جانب مردم این کشور پذیرفته شد، اکنون از سوی کشورهای خارجی نیز مشروعیت آن به رسمیت شناخته شد. همین موضوع نیز عامل عصبانیت آمریکا از امارات در دعوت از بشار اسد است. شبکه خبری الجزیره قطر به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت: «ما از تلاشها برای مشروعیت بخشیدن به بشار اسد متاسفیم.»
سوم؛ هنوز مشخص نیست سوریه به اتحادیه عرب بازگردد. سوریه در پایان سال ۲۰۱۱ از اتحادیه عرب کنار گذاشته شد. در حالی که کشورهایی نظیر امارات، الجزایر و کویت خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند، کشورهایی نظیر عربستان و قطر با این موضوع مخالفت میکنند. سفر به امارات حتی اگر مقدمهای برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب و پایان شکاف در این اتحادیه درباره سوریه نباشد، به منزله این است که کشورهای عضو اتحادیه به صورت انفرادی احیای روابط با دمشق را در پیش گرفتهاند.
چهارم؛ دعوت محمد بن زاید از بشار اسد برای سفر به امارات به منزله این است که ابوظبی درصدد گسترش روابط با دمشق است. رابطه امارات با سوریه از سال 2011 به طور یکجانبه از طرف امارات قطع شد، اما در پایان سال ۲۰۱۸، ابوظبی سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرد. شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات نوامبر گذشته در نخستین دیدار یک مقام ارشد پادشاهی خلیج فارس از زمان آغاز جنگ در سوریه با رئیس جمهوری سوریه در دمشق دیدار کرد. امارات از یک سو تلاش دارد در سوریه پسا تروریسم حضور اقتصادی داشته باشد و در این کشور سرمایهگذاری کند و از سوی دیگر درصدد است وجهه تخریب شده خود را به عنوان کشوری که حامی تروریسم است، بازسازی کند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 28 اسفند 1400 - 17:1:49