به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، دکتر حمیدرضا جماعتی با اشاره به اینکه تست کرونا از افراد دارای علائم بیمای گرفته میشود، گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته و تستهای انجام شده، وضعیت بیماری تقریبا در بسیاری از استانها به این سمت پیش میرود که امیکرون تبدیل به سویه غالب شود و این در حالی است که در برخی استانها نیز به سویه غالب بدل شده است. به نظر میرسد بیماری در حرکت به سمتی است که در اکثر استانها ظرف چند هفته آتی سویه غالب، اُمیکرون شود و بنابراین اکثر مبتلایان به این سویه از کرونا دچار خواهند شد. بر اساس بررسیهای صورت گرفته ما در آستانه آغاز پیک ششم کرونا با سویه امیکرون هستیم.
وی با اشاره به اینکه معیارهای اعلام رنگبندیهای کرونایی شهرها هنوز اصلاح نشده است، تصریح کرد: رنگبندیها با معیار موارد بستری بیمارستانی مشخص میشود. بر اساس مطالعات اپیدمیولوژیستها لازم است که طرح جدیدی برای ارائه رنگبندی شهرها ارائه شود که این موضوع هنوز به جمعبندی نرسیده است. طرح جدید در ستاد ملی کرونا مطرح شده و مورد استفاده قرار میگیرد. در برخی استانها رنگبندی آبی به زرد و در برخی دیگر رنگبندی زرد به نارنجی بدل شده است که حاکی از افزایش تعداد موارد بستری در این استانها است.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در عین حال افزود: بیشتر موارد ابتلا به امیکرون به صورت سرپایی به مراکز مراجعه میکنند؛ البته با شدت گرفتن ابتلا، تعداد موارد بستری هم در برخی بیمارستانهای ریفرال رو به افزایش است؛ بنابراین به نظر میرسد باید طرحی برای رنگبندی در نظر گرفته شود که هم موارد بستری و هم سرپایی را مدنظر قرار دهد؛ زیرا بیشتر افراد سرپایی به مراکز مراجعه میکنند و اگر تنها شاخص رنگبندی شهرها، موارد بستری باشد، ممکن است اثر شیوع اُمیکرون به درستی در کشور مشخص نباشد.
جماعتی ادامه داد: به نظر میرسد در استانهایی که تغییر رنگ از آبی به زرد و از زرد به نارنجی داشتند، سویه غالب به اُمیکرون تبدیل شده است که علاوه بر افزایش تعداد موارد سرپایی، تعداد موارد بستری را هم افزایش میدهد.
او در ادامه با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، اظهار داشت: مهمترین عاملی که مردم میتوانند آن را رعایت کنند، استفاده از ماسک است؛ البته استفاده از ماسک درست و استاندارد مدنظر ما است. اگر ماسک مناسب استفاده شود و به طور کامل روی صورت قرار گیرد میتواند تا ۳۰ درصد جلوی ابتلای بیماری را بگیرد؛ همچنین در افرادی که بیمار هستند یا با افراد مبتلا مواجهه دارند باید از ماسکهای N۹۵ استفاده شود که جلوی گسترش بیماری گرفته شود.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون کرونا به ایسنا گفت: تزریق دز سوم واکسن سطح آنتیبادیهای ضد ویروس را افزایش میدهد و حتی میتواند در برابر امیکرون هم اثر بسیار خوبی داشته باشد. در برخی مطالعات مشخص شده است ۸۰ درصد کسانی که سه دز واکسن تزریق کردند، اگرچه بیمار شدند اما در بیمارستان بستری نشدند و این یعنی سه دز واکسن تا ۸۰ درصد جلوی بستری شدن در بیمارستان را میگیرد؛ بنابراین توصیه ما به مردم تزریق واکسن بویژه دز سوم است.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ادامه صحبتهایش با تاکید بر پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و دورهمیهای خانوادگی نیز گفت: حضور در فروشگاههای شلوغ، مترو، اتوبوس و... حتما باید با ماسک باشد. این موضوع باید الزامی باشد و حتی توصیه کردیم ماسک به صورت رایگان در اماکن پرتردد به صورت رایگان در اختیار افرادی که ماسک ندارند، قرار گیرد. این امر کمک میکند که گسترش بیماری کاهش یابد. بدون انجام اقدامات ذکر شده شیوع اُمیکرون خطرناک است. اگرچه بروز پیک بیماری پیش بینی میشود، اما با رعایت نکات بهداشتی، استفاده از ماسک و تزریق واکسن میتوانیم امیدوار باشیم با تعداد بستری و مرگ و میر کم، از این پیک عبور کنیم.
او همچنین درباره درصد واکسیناسیون کرونا در کشور، تصریح کرد: در تزریق دو دز اول درصد خوبی داریم، ولی برای تزریق دز سوم به نظر میرسد اشتیاق مردم به تزریق واکسن کاهش یافته است و به همین دلیل هم توصیه اکید ما این است که در این فاصله کوتاه چند هفتهای که تا آغاز پیک کرونا مانده است، تزریق دز سوم افراد تکمیل شود و درصد واکسیناسیون به شرایط خوبی برسد تا کمترین عارضه افراد را تهدید کند.
وی با اشاره به این که افزایش مراجعات به مراکز درمانی در حال وقوع است، تاکید کرد: در بیمارستانهای مرجع کرونا تعداد مراجعین حدود دو برابر شده است و این نشان میدهد که کشور در آستانه پیک ششم است و به همین دلیل باید اقدامات عاجل از جمله گسترش واکسیناسیون صورت گیرد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
سه شنبه 5 بهمن 1400 - 10:11:56