به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، حدود 2 هزار و 500 نیروی نظامی آمریکایی در لباس مستشاری و بر خلاف اراده مردم، پارلمان و دولت عراق در این کشور حضور دارند و درصدد توجیه برای این حضور غیر قانونی خود هستند.
گروههای مختلف عراقی حضور این تعداد از آمریکاییها را ادامه اشغالگری کشورشان میدانند. روز جمعه، «ابوآلاء الولائی»« دبیر کل گردانهای «سید الشهداء» اعلام کرد که اشغالگران آمریکایی همچنان برای ماندن در عراق فریبکاری میکنند، حال آنکه حضور آنها در عراق «فاقد مشروعیت» است. به گفته وی،، همچنان جنگندههای آمریکایی بر فراز عراق پرواز میکنند و آمریکاییها با عراق مانند یکی از روستاهای خود برخورد میکنند.
از نظر گروهها و طیف گسترده از مردم عراق، حضور آمریکایی در عراق به این علت نامشروع و غیر قانونی است که پارلمان عراق با تصویب مصوبهای بر ضرورت خروج نیروهای بیگانه از جمله نیروهای آمریکایی از کشور تأکید کرده است و ادامه حضور آنها را بر خلاف اراده این کشور قلمداد کرده است.
بر اساس ماده اول قانون اساسی عراق، «کشوری فدرال متحد با حاکمیت کامل است». این سخن بدین معناست که «حاکمیت» این کشور نباید نقض شود، حال آنکه نیروهای آمریکایی با حضور خود در خاک این کشور و اقدام هواپیماهای آنها با پرواز بر فراز این کشور، درعمل حاکمیت و استقلال آن را نقض میکنند. پارلمان عراق نماد و تجلی گاه اراده مردم این کشور است، حال آنکه آمریکاییها با حضور زمینی و هوایی خود، بر اراده مردم این کشور دهنکجی میکنند.
حتی اگر آمریکاییها مدعی شوند که حضور آنها با اجازه و مجوز نخستوزیر کنونی عراق است، باید گفت که بر اساس ماده 80 قانون اساسی عراق، هر گونه تصمیم و معاهدات و توافقنامه هایی که نخستوزیر با طرفهای خارجی امضا میکند، باید به تصویب دو سوم آراء نمایندگان پارلمان برسد.
از سوی دیگر، این سؤال مطرح میشود که در سطح دنیا کدام کشور، نیروهای نظامی خود را در قالب نیروهای مستشاری بر کشور دیگری تحمیل میکند؟ اگر عراق واقعاً، نیاز به نیروهای مستشاری داشته باشد، لازم است، به درخواست مقامهای این کشور و با مشخص شدن شمار دقیق و چارچوب مأموریت آنها صورت گیرد، حال آنکه مأموریت نیروهای آمریکایی در عراق حتی برای دولت و نخستوزیر عراق مشخص نیست. منابع عراقی، شمار نیروهای آمریکایی را 2500 نفر اعلام میکنند، اما سؤال اینجاست که این حجم انبوه از نیرو که خود یک ارتش بهشمار می رود، چه نوع مشاوره و کمکی میتوانند به نیروهای عراقی کنند؟بنابراین، گروههای عراقی بهحق و با استناد به قوانین این کشور بر این نظرند که حضور نیروهای عراقی در عراق بر خلاف اراده پارلمان و دولت این کشور است و ادامه حضور آنها اشغالگری به شیوه جدید است.
از این روست که آمریکاییها برای ادامه حضور اشغالگرانه خود در عراق بهدنبال توجیهسازی هستند و تلاش میکنند حضور خود را در قالب مبارزه با داعش و ناامنیهای ساختگی استمرار بخشند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 18 دی 1400 - 17:34:11