دریاچه‌ای که به مدفن گنج‌ معروف شده است +فیلم و عکس

دو شنبه 29 آذر 1400 - 17:36:52

تهران- الکوثر: یکی از نقاط گردشگری محبوب کشورمان تخت سلیمان می باشد که با وجود زیبایی های خیره کننده، کمی هم مرموز و خطرناک به نظر می رسد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، محوطه تخت سلیمان با دریاچه‌ای زیبا و فیروزه ای که در میراث جهانی یونسکو هم ثبت گردیده بیش از 3 هزار سال قدمت دارد. برخی معتقدند این چشمه جوشان در اثر کوبیدن عصای حضرت سلیمان بر روی زمین پدید آمده است. 

دریاچه گنج در مرکز محوطه باستانی تخت سلیمان قرار دارد و جلوه خاصی به این مکان بخشیده است. این مکان در واقع چشمه ای آهکی می باشد که آب سفره های زیرزمینی را با فشار زیادی به سطح زمین می فرستد. گفته می شود در کف دریاچه تخت سلیمان گنج های باارزشی نهفته است که سبب شده آن را دریاچه ای مملو از گنج بنامند. این آب دارای املاح فراوانی است و همین امر مانعی بزرگ برای غواصی در دریاچه تخت سلیمان و مشاهده اعماق آن محسوب می شود به همین علت تمامی روایات و افسانه هایی که پیرامون دریاچه تخت سلیمان تکاب وجود دارد، سر به مُهر مانده است.

مهم ترین راز دریاچه تخت سلیمان تکاب، وجود گنج های بی شمار در اعماق آن است؛ گفته می شود در زیر دریاچه شهری وجود داشته که این گنج ها در آن باقی مانده است. این دریاچه در طول سالیان دراز و در اثر انباشته شدن لعاب های حاصل از ترکیبات موجود در آب ایجاد شده است؛ عمق دریاچه در ابتدا بسیار کم بوده ولی هم اکنون و بعد از گذشت سال های طولانی عمق دریاچه تخت سلیمان تکاب حدود 60 متر می باشد. 

گنج های دریاچه تخت سلیمان

انگشتر سلیمان نبی: حضرت سلیمان انگشتری در دست داشت که قدرت خود را از آن دریافت می کرد. داستان هایی بیانگر آن است که شیطان به این انگشتر دست پیدا کرده و آن را به اعماق دریاچه انداخت تا بتواند خود بر تخت سلیمان بنشیند.

گنجینه کوروش: روایت ها حاکی از آن است که کوروش کبیر به هنگام شکست پادشاه ثروتمند لیدیه او را به ایران آورد و خزانه اشیای قیمتی او را تصرف نمود و به عنوان نذر در آب دریاچه تخت سلیمان ریخت. 

گنجینه اشکانیان: یکی دیگر از داستان های این دریاچه مربوط به جنگ میان امپراتوری روم و پادشاهان اشکانی بوده که طی آن سردار رومی قلعه تخت سلیمان را تصرف می کند. نگهبانان آتشکده در هر زمانی که احساس خطر می کردند، اشیای گرانبهای معبد و آتشکده را درون آب دریاچه می ریختند تا هم نذری برای حفظ جانشان باشد و هم دشمن به آن ها دسترسی نداشته باشد.

گنجینه ساسانیان: خسرو پرویز پادشاه ساسانی نیز همواره با پادشاه روم در جنگ بود. رومیان بعد از مدتی توانستند قلعه تخت سلیمان را محاصره کنند که البته پیش از پیروزی کامل، موبدان تمامی گنج های موجود در آتشکده را درون دریاچه ریختند تا دشمن آن ها را به دست نیاورد. 

آدرس دریاچه گنج:

آذربایجان غربی- 45 کیلومتری شمال شرق تکاب- روستای نصرت آباد- محوطه تخت سلیمان 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


دو شنبه 29 آذر 1400 - 17:36:36