تناقض‌گویی و سردرگمی مسئولان و رسانه‌های سعودی درباره تحولات یمن

پنج شنبه 27 آبان 1400 - 11:45:0
تناقض‌گویی و سردرگمی مسئولان و رسانه‌های سعودی درباره تحولات یمن

تهران - الکوثر : نیروهای وابسته به دولت فراری و مستعفی یمن که در نزد یمنی‌ها‌ به «دولت هتل‌ها‌» معروف است، هفته گذشته به‌همراه‌ نیروهای مزدور امارات عربی متحده از ساحل استان راهبردی «الحدیده» در غرب یمن، خارج شدند و تا شهر «الخوخه» در این استان عقب‌نشینی‌ کردند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، طی این مدت، مقام‌های‌ عربستان سعودی در‌این‌باره‌، سکوت اختیار کرده و رسانه‌های آن نیز با فضاسازی در‌این‌باره‌، مدعی شدند که این اقدام در جهت عمل به توافق‌نامه‌ استکهلم در سال 2018 صورت گرفت.

همچنین،‌ ائتلاف متجاوز عربی به یمن نیز با صدور بیانیه‌ای با تأیید‌ این ادعا اعلام کرد که این مناطق تحت یک توافق بین‌المللی اداره می‌شوند و  توافق استکهلم مناطق مذکور را غیرنظامی حفظ کرده و برای غیرنظامیان امن هستند.در همین حال «ترکی المالکی»، سخنگوی نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی به یمن نیز روز گذشته با اذعان به این موضوع مدعی شد که استقرار مجدد و جا به جایی این نیروها و عناصر وابسته به منصور هادی (رئیس جمهوری مستعفی یمن) در منطقه عملیاتی در چارچوب برنامه‌های نظامی صورت گرفته است که از سوی فرماندهی نیروهای مشترک ائتلاف در راستای راهبردهای نظامی برای حمایت از دولت مستعفی یمن در همه جبهه‌ها انجام می‌شود.   

در واقع،‌ اظهار نظرهای ترکی المالکی، مغایر با ادعای رسانه‌های سعودی و بیانیه ائتلاف متجاوز صورت گرفت و اذعان بر این نکته بود که این عقب‌نشینی‌ نه به‌علت‌ قرار داد استکهلم بلکه با اهداف دیگری صورت گرفته است.عقب‌نشینی این نیروها به‌گونه‌ای‌ بود که خیلی از ناظران و حتی خود این نیروها را به تعجب واداشت و حتی برخی از آن‌ها‌ یکدیگر را به خیانت و توطئه متهم کردند؛ زیرا منطقه‌ای که چند سال پیش با شدیدترین حملات اشغال شده بود، دوباره تحت سیطره نیروهای دولت نجات ملی قرار گرفت و این نیروها بدون درگیری در این مناطق مهم مستقر شدند.

نکته شایان توجه در‌این‌باره‌، این است که همان‌طور‌ که درگیری‌های‌ مأرب پیشتر به‌عنوان‌ محتمل ترین علت این عقب‌نشینی‌ مطرح‌شده بود، سخنان ترکی المالکی گواهی گویا بر این مدعاست.

این اظهارات دال بر این واقعیت است که نگرانی نیروهای سعودی و اماراتی از تحولات استان مأرب علت اصلی این اقدام آن‌ها‌ به‌شمار‌ می‌رود‌، همان‌طور‌ که شبکه المیادین نیز اخیرا به نقل از منابع یمنی اعلام کرده بود که عقب‌نشینی‌ ائتلاف سعودی از ساحل غربی به دلیل نگرانی آمریکا و امارات از تحولات جاری در استان مأرب در شمال شرق صنعا صورت گرفته است. 

وضعیت در مأرب به‌گونه‌ای‌ است که نیروهای دولت نجات ملی و انصارالله یمن از سه جهت به دروازه مارب رسیده و در شرق آن هم اشراف کامل بر جاده  حضرموت پیدا کرده اند که عملا می شود گفت محاصره این شهر (آخرین شهر مهم در کنترل نیروهای دولت فراری عبدربه منصور هادی) کامل شده و از لحاظ نظامی نیز سقوط کرده است.

درباره تاخیر ورود نیروهای دولت نجات ملی به شهر مأرب، این روزها رسانه‌های سعودی تلاش می‌کنند‌ در این باره تصویری از مزدوران سعودی و اماراتی ارائه دهند که در برابر نیروهای دولت نجات ملی ایستاده‌اند، اما واقعیت این است که ورود نیروهای دولت نجات ملی و انصار الله یمن به مأرب قطعی شده است و تنها مسئله زمان باقی مانده است زیرا سران دولت نجات ملی قصد ندارند بدون هماهنگی با قبایل قدرتمند بومی وارد شهر شوند و سبب‌ساز‌ نارضایتی در افکار عمومی شوند و در نتیجه اهتمام به حل مسئله با روش های مسالمت آمیز دارند.
از این رو،‌ عرربستان و رسانه‌های آن این روزها به‌شدت دچار سردرگمی شده‌اند زیرا آزادسازی  شهر مأرب از اشغال مزدوران سعودی و اماراتی تنها یک دستاورد نظامی نیست بلکه شکست قطعی سعودی در جنگ یمن و شروع تغییر جدی تر توازن قدرت در غرب آسیا را بیان می‌کند‌.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 27 آبان 1400 - 11:44:45