تشدید بحران سیاسی در سودان

شنبه 8 آبان 1400 - 19:9:42
تشدید بحران سیاسی در سودان

بحران در سودان عمیق تر شده است.نظامیان همچنان قدرت را در دست دارند و «عبدالفتاح البرهان »فرمانده کل ارتش سودان اعلام کرده که نام نخست وزیر جدید و اعضای شورای حاکمیتی را طی روزهای آینده اعلام خواهد کرد این در حالی است که اعتراضات مردمی به حضور نظامیان در راس قدرت همچنان ادامه دارد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، در این راستا انجمن مشاغل سودان خواستار انحلال شورای نظامی و نیروهای پشتیبانی سریع و پایان دادن به سلطه‌ گری و مداخله محورهای منطقه‌ ای و بین المللی متخاصم با اراده آزاد سودانی‌ ها در این کشور شد.این انجمن اعلام کرد که هیچ مذاکره‌ای با شورای نظامی کودتاگر وجود ندارد و هر کسی که در چنین گفت‌ و گویی شرکت کند، فاقد حمایت مردمی است.

اعتراضات مردمی در سودان ابعاد گسترده ای گرفته است. تظاهرکنندگان حضور نظامیان در راس حکومت را نپذیرفته و آن را کودتایی می دانند که روند انتقال دموکراتیک قدرت را در این کشور مختل کرده است . این درحالی است که با مستقر شدن نظامیان، حمله به معترضان و برخورد فیزیکی با آنها نیز افزایش یافته است. بر اساس آمارهای منتشر شده از زمان وقوع کودتا در سودان، بیش از هفت تظاهر کننده کشته شده اند. پزشکان حامی دموکراسی همچنین اعلام کرده اند که شمار بسیاری از تظاهرکنندگان نیز هدف شلیک گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی قرار گرفتند.

جرقه تحولات جاری سودان چند هفته پیش با وقوع کودتای نافرجام این کشور زده شد و نظامیان حاکم بر سودان در قالب سناریویی از پیش تعیین شده و با ادعای ناکام گذاشتن کودتای قبلی، مقدمات ارعاب مردم را کلید زدند و بدین ترتیب زمینه را برای کودتای فعلی در آستانه انتقال قدرت به غیرنظامیان فراهم کردند. این درحالی است که مطابق قانون اساسی سودان وتوافق صورت گرفته قرار بود که کمتر از یک ماه دیگر انتقال قدرت از ریاست شورای حاکمیتی به غیرنظامیان، صورت بگیرد.

«مریم صادق المهدی» وزیر خارجه سودان در این زمینه گفت: آنچه در سودان رخ داد، کودتا علیه گروه های غیرنظامی و انتقال دموکراتیک است.
«فولکر پرتس،» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سودان، ضمن ابراز نگرانی، کودتا را اقدامی در راستای تضعیف گذار سیاسی» در آن کشور دانست و بازداشت نخست‌ وزیر و دیگر مقام دولتی و سیاسی را غیرقابل قبول دانست.

شرایط در سودان بحرانی است. در داخل احزاب و مردم نگران حکومت نظامیان و بازگشت به زمان دیکتاتوری هستند،آنان که ساال 2019 علیه استبداد و شرایط سخت اقتصادی در این کشور به خیابان ها آمدند اکنون پس از دو سال تغییری را احساس نمی کنند. تورم ،فقر و بیکاری همچنان معضلی جدی است در بعد سیاسی نیز اقداماتی مانند به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و تلاش برای احیا روابط با آمریکا بسیاری از انقلابیون واحزاب این کشور را خشمگین کرده است .

از سوی دیگر بحران کنونی سبب مداخله بیش از پیش کشورهای خارجی در این کشور شده است. عربستان و امارات دو کشور اصلی درعرصه سیاسی سودان  به همراه رژیم صهینیستی ، حامی البرهان هستند .آمریکا نیز اگرچه کودتا را محکوم کرده است  اما در پشت پرده تحولات این کشور قرار دارد؛ چنان که برخی رسانه ها مدعی هستند واشنگتن از 48 ساعت قبل از ابعاد کودتا خبر داشته است.

صالح النعامی کارشناس سیاسی در این زمینه با اشاره به نقش احتمالی اسرائیل در کودتای نظامیان در سودان گفت: اسرائیل در صدد زنده به گور کردن تحول دمکراتیک در جهان عرب است و حکومت مستبدان به نفع مصالح این رژیم است.

اکنون اتحادیه مشاغل سودان که نهاد تاثیرگذار سیاسی در این کشور است پیشنهاد مذاکره با نظامیان را رد کرده است و گروه های سیاسی نیز خواستار پایان حکومت نظامیان در این کشور شده اند. با این حال، به نظر می رسد در صورت ادامه این شرایط یا شعله جنگ داخلی در این کشور روشن شود یا با استقرار نظامیان، بار دیگرنظامی دیکتاتوری دراین کشور آغاز به کار کند.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


شنبه 8 آبان 1400 - 19:9:34