رئیس دولت انتقالی احتمالی افغانستان چه کسی است؟

یک شنبه 24 مرداد 1400 - 17:52:42
رئیس دولت انتقالی احتمالی افغانستان چه کسی است؟

تهران- الکوثر: ورود طالبان به شهر کابل، به منزله پایان حکومت اشرف غنی و آغاز به کار دولت موقت است که گفته می شود ریاست آن را «علی احمد جلالی» بر عهده خواهد داشت.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  علی احمد جلالی وزیر کشور اسبق و سفیر اسبق افغانستان در آلمان، به کابل رسیده و قرار است عهده دار ریاست دولت موقت شود. به گفته منابع غیررسمی، اشرف غنی افغانستان را ترک کرده و خبر رسمی بزودی اعلام می‌شود.

مردم افغانستان پیش از آنکه با علی احمد جلالی به عنوان یک فرد سیاسی و یا نظامی آشنا باشد؛ او را به عنوان گوینده برنامه‌های افغانستان در رادیوی صدای آمریکا می‌شناسند و به خاطر دارند.

جلالی قبل از اینکه وارد افغانستان شود مدت ۲۰ سال در رادیو صدای آمریکا کار کرده است. جلالی در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی در ولایت غزنی متولد شد و فارغ التحصیل دانشگاه نظامی افغانستان است.

همچنین بخوانید:

او در سال ۱۳۴۳ هجری شمسی از دانشکده نظامی آمریکا در رشته دفاع ملی فوق لیسانس گرفت، بعد در دانشکده سلطنتی انگلیس تحصیلات خود را ادامه داد و در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی نیز در دانشکده نظامی آمریکا از رساله دکتری خود تحت عنوان «سیاست جهانی آمریکا» دفاع کرد.

جلالی بعد از پایان تحصیلات در آمریکا در پست‌های مختلف وزارت دفاع افغانستان (در زمان دولت مجاهدین) و همچنین در رشته دیپلماسی در وزارت داخله این کشور به عنوان استاد کار کرد. جلالی در سال ۱۳۶۰ هجری شمسی بعد از حمله نیروهای شوروی سابق به افغانستان، به پاکستان مهاجرت کرد و به عنوان مشاور مجاهدین افغانستان به کار ادامه داد. او در سال ۱۳۶۱ هجری شمسی به عنوان خبرنگار در رادیو صدای آمریکا استخدام شد و بعد به عنوان رئیس بخش فارسی و پشتو این رادیو انتخاب شد.

جلالی به دنبال سقوط طالبان، دوباره به افغانستان بازگشت و مدتی را به عنوان وزیر دفاع افغانستان کار کرد. او در سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ وزیر داخله / کشور افغانستان بود.

علی احمد جلالی در این سال‌ها در یکی از مصاحبه‌های خود ادعا کردکه فهرستی از قاچاقچیان مواد مخدر را در اختیار دارد که شامل برخی از افراد بلند پایه دولتی نیز هست ولی او هیچ گاه این فهرست را افشا نکرد.

جلالی در سال ۲۰۰۶ از قدرت کناره گرفت و گفت که می‌خواهد به کارهای آکادمیک خود رسیدگی کند و به دنبال آن دوباره به آمریکا بازگشت. او پس از مدتی، در مصاحبه‌هایش با رسانه‌ها از اختلافات خود با حامد کرزی رئیس جمهور در خصوص برخی مسائل امنیتی و سیاسی افغانستان سخن گفت.

در آستانه داغ شدن مسائل انتخابات افغانستان، جلالی آمادگی نشان داد که این در انتخابات به عنوان نامزد شرکت کند. به همین منظور سفرهای متعددی به این کشور انجام داد و با افراد و گروه‌های زیادی در این خصوص به رایزنی و مشورت پرداخت. اما او در آخرین روزها از تصمیم خود به نامزدی در انتخابات منصرف شد.


آخرین اخبار جهان و منطقه را در الکوثر فارسی پیگیری کنید
جدیدترین خبرها  را در کانال تلگرامی الکوثرفارسی بخوانید: (کلیک کنید)
اینستاگرام
instagram.com/alkawthar.tv
از صفحات دین و زندگی و ندای نور الکوثر فارسی دیدن کنید
آموزش سوره های قرآن ویژه کودکان
صفحه ادعیه و زیارات  الکوثر فارسی
ازصفحه محرم الکوثر فارسی دیدن کنید


یک شنبه 24 مرداد 1400 - 17:52:36